Mi a velemenyetek arrol hogy vki 2-3 eveset szoptat?
Azt gondolom, hogy mindenkinek a magánügye.
Nekem kb 2 éves korig ideális, a nagyot 22 hónapos koráig szoptattam, a kicsit is valahogy így tervezem.
De nem ítélem el azt se aki 3 éves korig szoptat, nálam mondjuk ez lenne a max határ, afelett már túlzásnak tartom.
én eleve úgy indultam neki, hogy nem szeretnék szoptatni, de a babának nyilván az a jó, úgyhogy 2-3 hónapig kibírom. aztán persze bazi kényelmes volt meg jó is bevallom, így mikor már nem volt elég 4 hónapos korában, akkor meg már küzdöttem, hogy több legyen és még 1 hónapig csak anyatejes legyen. végül a hozzátáplálás miatt sikerült 8 hónapig elkerülni a tápszert, utána elég hamar elapadt a tejem. de akkor meg valahogy megkönnyebbültem :)
most várom a 2.-at, most azt mondom, hogy nem fogok rajta görcsölni, de ha 1 éves korig tudom szoptatni akkor örülök. utána már nem igen szeretném :)
Szerintem a 1,5 éves kor utáni szoptatás tipikus példája annak, hogy anyuka babaként kezeli a gyereket és nem tud leválni.
És nem kell azzal jönni, hogy a gyerek akarja, hiszen nyilván nem fog lemondani egy számára örömet okozó dologról!
Szerintem nagyon gáz, amikor egy totyogó rángatja az anyja pólóját és cicit kér, nálunk ilyen még a bölcsis (2+) beszoktatáson is volt és anyuka persze simán elővette a mellét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!