S. O. S Idegbecsípődésre gyors gyógymódot tudtok, amit szoptatás alatt is lehet alkalmazni?
Szió! Hát több mint 1 hete velem is dettó ez történt, idegbecsípődés a derekamban, irány a kórház, sűrgősségi, és hát a diagnózis: lumbágó. Az orvos azt mondta, hogy az idegbecsipődésre semmilyen krém nem hatásos, csak pénzkidobás. Ja, én is szoptatom még a babám. Hát fizikoterápiát javasolt, vagyis, hogy járjak el gyógytornára. Hát ez nem megoldható. Egyébként Xefo és Mydeton gyógyszert javasolt, ha a panaszaim fokozódna, és hogy ebben az esetben abba kéne hagynom a szoptatást, és gyógyszert szedni. Igazából az történt, hogy kb 4 napig a kisfiammal egyszíntben voltam :) csak négykézláb tudtam én is mászni a földön. És folyamatosan gyógytorna gyakorlatokat csináltam itthon, régen a gerincem miatt sokat jártam gyógytornára, onnan vettem a gyakorlatokat, de néztem, hogy a neten vannak kifejezetten lumbágóra tornagyakorlatok. Pl. négykézláb állsz, domborít, homorít. És szépen lassan elmúlt. De persze a lumbágó bármikor előjöhet, úgyhogy azért óvatos vagyok.
Itt a GYAK-ben olvastam, hogy valaki a fekete nadálytő krémet dícsérte a derékfájásra kb. 1000 ft. Én rákérdeztem a neurológián az orvos mondta, hogy hatástalan. Szóval vagy torna, vagy gyógyszer. Nagyon sajnállak, és átérzem, tényleg kegyetlen állapot, főleg azért, mert a baba ugye ott van az ember mellett, muszáj emelgetni, nincs olyan, hogy jaj, most kímélem magam teljesen.
Szia! Köszi, hogy írtál. Te akkor tényleg megérted a helyzetem :-(
Óvatosan próbálok mozogni, mert még így is ha rosszul mozdulok, akkor csillagokat látok és félek, hogy elejtem a kicsit. Pihenni persze ki tud egy baba mellett, el kell látni, nincs mese.
Venorutonnal kenegetem, de nem látok sok esélyt arra, hogy az ki fog húzni a pácból. Megpróbálom a tornát, amit javasoltál, hátha...
Gyógyszert nem szeretnék szedni a szteroid miatt. Abba kellene hagyni a szoptatást, ami valószínüleg a szopi végét is jelentené. Ezt meg még korainak tartom 4 hónapos kis manónál.
Mégegyszer köszi, hogy válaszoltál. Márcsak azért is, mert nem érzem magam annyira egyedül ezzel a problémával:-)
Szia! A feketenadálytő krém lehet hogy használ, próbáld meg, azon kívül egy APISARTHRON nevű krém tutira jó lesz. A gyakorlatokkal óvatosan, tudnom kéne pontosan hol és mikor fáj, és hová sugárzik a fájdalom. Jobbulást!
Gyógytornász anyuka
Szia Gyógytornász Anyuka!
De örülök Neked!:-)
Közvetlenül a fenekem fölött kb. 5 cm-re a gerincemtől fáj. A medencecsontomba és mostmár a másik oldalra a derekamba is sugárzik a fájdalom (bár ez utóbbi szerintem azért, mert próbálom tehermentesíteni a bal oldalamat. Járás közben csak bizonyos mozdulatokkor nyilall a fájdalom. Amikor ülésből igyekszem felállni, akkor "félúton" a legrosszabb. Hajolni egyik irányba sem tudok fájdalom nélkül.
A két krémet lehet egyszerre is használni? Az Apisathront vény nélkül is kapható? Ugye nincs benne semmi olyan, ami szoptatás alatt gondot okozhatna?
Szia! Sajnos most látom csak, hogy szoptatás alatt nem használható az apisarthron krém. [link]
Ezt sajnos én sem tudtam. Minden olyan mozdulatot kerülj ami fáj, pihenj sokat, ha van esetleg az a nagy gimnasztikai labdád, akkor azon kényelmes lehet hason fekve hintázni. Egy meleg fürdő is jó lehet, de vigyázz ne túl meleg, mert fokozza a gyulladást! Egy pár nap és remélhetőleg elmúlik, ha nem azért menj orvoshoz. Esetleg nézz körül a neten különböző izomlazító illóolajok terén. Jobbulást.
Gyógytornász anyuka
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod és a jó tanácsaidat! Remélem én is, hogy gyorsan elmúlik. Az izomlazítóknak meg utána fogok nézni.
Szia! Nagyon aranyos vagy és jólesik, hogy érdeklődsz. Valamivel jobb a helyzet, de még mindig szarul vagyok. Orvosok szerint vagy szoptatok vagy kezelem az idegbecsípődésemet. Szoptatás alatt még a nem szteroid tartalmú krémekkel sem kezelhetem a derekam. Amíg még fel tudok kelni (még nagy fájdalmak árán is), addig nem akarom feladni a szoptatást. Te azért el tudod képzelni, hogy hogy mozgok a kicsivel:-)) Ő persze nem érti, hogy mi van?!:-)
Vasárnap este feküdtem a földön fél órát, de utána annyival rosszabb volt, hogy azóta nem merem próbálni. Konkrétan másik fél órába telt, mire feltápászkodtam onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!