Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan novelhetem a tej...

Hogyan novelhetem a tej mennyiseget?

Figyelt kérdés

5 hetes a babam, kezdetektol fejnem kell mert eleg lustan szopizott es nem evett soha eleget. Cumisuvegbol kap, mellette sx

zoptatom idonkent. Illetve napi 1-2x tapszer mert nem eleg a tejem. Altalaban 70-90 ml t tudok kifejni, nagyon ritkan tobbet es o 110-120-at eszik egyszerre. Sokaig fejek van hogy 20-20 percet is hogy minden csepp kijojjon. Iszok szoptatos teat, tejserkento homeobogyot. Most kb 2,5-3 orankent fejek. Hogyan tudnam novrlni a mennyiseget? El szeretnem hagyni teljesen a tapszert.

Masik: a gyermekagyi folyasom mar majdnem elmult de par napja menstruacios erossegu verzesem van. Normalis ez? Ekkor kb 2 napig alig 40-50-et tudtam kifejni. Van koze a 2 dolognak egymashoz?

2016. jan. 15. 00:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Igazából a sok (minden alkalommal;akár óránként) mellretétel a legjobb tejszaporító.
2016. jan. 15. 08:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Tej mennyiség akkor növelhető igazán ha sokat teszed mellre, illetve fejsz. Ne adj tápszert én azt tanácsolom, eleinte előfordult nálunk is, hogy óránként, 1,5 óránként szopizott, pár hetesen még hamar fáradnak és belealszanak, úgyis, hogy nem laknak jól. Nehéz időszak, tudom, de úgy utólag azt mondom, hogy nagyon megérte a pluszmunka (6 hónapos a fiam és csak anyatejet kapott 5,5 hónapos koráig, mostmár szilárdat is eszik.)

A szoptatós tea nagyon jó.

Menstruáció: vannak olyan nők (köztük én is) akiknek nem marad el hónapokra a menzesz szoptatás mellett sem. Én 5 héttel a szülés után már menstruáltam, azt mondták, hogy ez normális, ha a vérzés normál erősségű. Igen a menstruáció sajnos rossz hatással van a tejtermelésre (néhány napig kevesebb a tej), de csak átmenetileg, igyál sok folyadékot és tedd többször mellre, ez csak pár napig van így, aztán visszaáll a normál rendszer :)

2016. jan. 15. 08:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyon sok folyadék, gyakori szoptatás, és utána még fejd le a maradékot. Nekem még bevált a meleg zuhany is, attól mindig belövellt a tejem. :)
2016. jan. 15. 10:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Eleinte probaltam sokat mellre tenni de sajnos keveset vagy egyaltalan nem szopott. Es lehet hulyen hangzik de ha mellre teszem akkor nem indul be a tejleado reflex fejesnel. Ezert vagy csak szoptatom vagy csak fejek. Kulonben meg kevesebb tej lenne. Mint irtam eleg surun fejek de nem no a mennyiseg. Ennel surubben nincs idom fejni mert altatas pelenkazas es a fejes kb 40-50 perc plusz fel ira az etetes es mar ujra ebred is. Emellett nyilvan meg van hazimunka is. Mindenki mondta hogy fejjek, tobb lesz. De eddig meg nem
2016. jan. 15. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!