Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Teljesen a nulláról vissza...

Teljesen a nulláról vissza lehet hozni a tejet?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 2 hónapos a kislányom. A kórházban még nagyjából el tudtam kezdeni szoptatni. Előtejem megindult a 3. nap, de abból is sok kárba veszett mert rengeteget aludt ( nem volt besárgulva) fejni nem tudtam az ottani géppel. 1-2szer kapott odabent pótlást azt tudom. Miután hazajöttünk viszont kínszenvedés volt a szopizás mivel egyszerűen nem akart. Ordított ha mellre tettem tolta el magát és a mellemet is, pedig kitartóan próbálkoztunk 2 hétig. Anyukám is végig segített. De 2 hét után feladtam és elkezdtem fejni, de mivel nem szopott így nem is igazán lett tejem. Laktoherb teával eljutottam idáig hogy a két mellemből 30 ml-t tudtam fejni. Aztán szép lassan ez is lecsökkent majd el is apadt teljesen így kb hónapos kora óta kizárólag tápszeres.

Viszont a napokban egyre többet gondolok rá hogy jó lenne szoptatni, vagy ha nem is legalább lefejt tejet adni neki.

Van erre valami mód vagy már úgyse lesz semmiképp?

2015. okt. 30. 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Persze van rá mód de kitartónak kell lenned. Tedd cicire a babát többször egy nap, de legjobb lenne szoptatási tanácsadó segítségét igénybe venned: www.lll.hu
2015. okt. 30. 14:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy az a legjobb ha minél többet van cicin, az volt a gond az elejétől kezdve hogy nem akart szopni, üvöltve utasította el :( és ennyi idő után elfogadná vajon hisz több mint egy hónapja üvegből eszik.
2015. okt. 30. 15:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. Azt kéne kideríteni hogy mért nem akarta elfogadni a cicit. Lehet szopási sztrájk is. HÁt biztos meg kell küzdeni azért hogy újból legyen tej, de nem lehetetlen. EGy szoptatási tanácsadó tudna segíteni.
2015. okt. 30. 19:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2015. okt. 30. 22:07
 5/5 nanaszka ***** válasza:
Ugyan ìgy voltunk mi is.... a korházban mielőtt odahozták volna hozzám kapott tápszert, ès azután sem tudtam szoptatni soha... èn kemèny kèt hònapig pròbálkoztam hogy hátha rá tudnám venni,de nem volt hajlandò... pedig rengeteg tejem volt, 3 hònapig sikerült valahogy fejni,ès azt kapott... nagy kihìvás.... ès fárasztò is... de ha időben elmèsz szoptatási tanácsadòhoz lehet h sikerül.... tejmeghozò pedig a galofor forte ( nem tudom hogy magyarországon lehet e kapni) nekünk ezt ajánlják
2015. okt. 31. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!