Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig szoptattad a...

Mennyi ideig szoptattad a babád? Szerinted meddig normális?

Figyelt kérdés
2015. okt. 30. 07:28
 1/10 anonim ***** válasza:
32%

Sajnos csak 2 hétig, eddig is szoptatási tanácsadó segítségével sikerült.

Maximum 1 éves korig tartom normálisnak, 6 hós kortól hozzátáplálás mellett.

2015. okt. 30. 07:43
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
19 hónapig szoptattam. Szerintem kb 2-3 éves korig még nem gáz, de kinek hogy kényelmes.
2015. okt. 30. 07:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Harmadik kisfiamat tudtam szoptatni, ő most 26 hónapos. Délutáni és az esti alvás előtt szopik még.

Aki szerint ez nem normális, az legyen szíves, jöjjön el hozzánk, és magyarázza el neki, hogy abba kéne hagyni. :P

Komolyan mondom, várom az észosztást, hogy csináljam!

Mert szeretném, ha cici nélkül aludna el, és kicsit több folyadékot inna, de alig iszik valamit (ha nem adok cicit, akkor sem hajlandó inni, és pl. lázasan ez nem játék), este pedig felordítja az óvodás tesóit, ha nem szophat, s akkor aztán annyi az altatásnak.

No de hogy válaszoljak a második kérdésre is, addig normális a szoptatás, ameddig anyukának és a kicsinek is jó. Három éves kor körül már úgyis abbahagyja magától a legtöbb gyerek, én legalábbis nem ismerek ovis szopist. :P

2015. okt. 30. 08:46
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Elso kislanyomat 18 honapos koraig(most 5 eves)egyik naprol a masikra nem kerte.

Kisfiamat meg most is 26 honapos(nem minden nap,de altalaban minden este)

Masodik kislanyomat is meg mindig(15 honapos)

Ugy alakult hogy a fiam 3 honapos volt mikor teherbe estem,ot meg szoptattsm es nem tdtam hogy lesz utana.8 honap utan koraszulott lett a kislanyom(fism akkor volt 11 honapos)es a picit nyilvan szoptatni kellett de a kicsi is igenyelte vidzont azt nem akartam hogy a nagy megigya az osszes tejcsit a kicsi elol igy az lett hogy a nagyobb csak napi egyszer a kicsi meg ugye tobbszor.Most a kicsi napi ketszer szopizik,a nagy 1x

2015. okt. 30. 10:48
 5/10 anonim ***** válasza:
7,5 honapig csak szopi. Aztan egyik nap mar ugy gondolta eleg golt es orditott a szilard taplalekert. Ejjel meg 2* szopizgatott. 10 hobaposan elvalasztottam az ejjeli cicizesrol , mert mar csak megszokas volt. Kapott helyette teat. Nalunk szerencsere nem.volt siras miatta.
2015. okt. 30. 13:03
 6/10 anonim ***** válasza:
26 hós koráig szopizott,akkor már csak este. Ő még szopott volna, de nekem már kényelmetlen volt. 3-4 nap kellett mire megszokta, hogy nem kap többet. Meddig normális, ez mindenkinek a saját dolga. Ismerek egy anyukát, akinek a kisfia még 3 évesen is szopott.
2015. okt. 30. 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:

5,5 éve szoptatok folyamatosan. A nagyfiam 2 éves múlt pár hónappal amikor abbahagyta, közben érkezett a hugi (egy darabig szimultán ciciztek), ő 2,5 éves volt amikor megszületett a harmadik gyerkőc - akkor, aznap azt mondta, nem kér több cicit, meghagyja a babának. :) A baba most tapossa a 14. hónapot, és esze ágában sincs lemondani róla, vagy akár csökkenteni, a tápláléka döntő hányada még mindig anyatej.

Szerintem addig normális, amíg a gyerek igényt tart rá, és az anyukának sem kellemetlen. Semmi esetre sem a szomszéd vagy ismeretlenek véleménye dönt.

2015. nov. 1. 22:41
 8/10 anonim ***** válasza:
7 es nem serteskeppen kerdem de hogy nez ki a melled?
2015. nov. 9. 12:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Engem is erdekelne. Nekem egy gyerkoc utan gyakorlatilag eltunt az amigy sem nagy mellem. Egy darab logo bor maradt a helyukon :-(

10 honapig volt cicizes nalunk.

2015. nov. 9. 13:26
 10/10 anonim ***** válasza:

7. vagyok. A mellem? Attól függ, éppen milyen stádiumban vagyok. :) Most éppen már az apasztós időszakban, szerintem már nem sok van benne, most laposabb. Terhesen mindig nagyobb, meg szülés utáni első hónapokban.

Alapból nem volt nagy, inkább A mint B kosaras, és főleg csak azért hordtam melltartót, mert nem szerettem a formáját, amúgy nem kellett neki alátámasztás. Most méretileg a B és C között van és nyilván lóg valamennyire, meg a teteje laposabb, de ha szépen kihúzom magam, akkor nem vészes. Meg ha újra lesz időm íjászkodni, akkor bízom benne, hogy visszajön beléjük a "beépített push-up". :)

2015. nov. 13. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!