Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » SOS! Írjatok olyan szoptatási...

SOS! Írjatok olyan szoptatási tanácsadót, akit ilyen későn is zavarhatok telefonon (?!?! ) Nagyon fontos, mert nagy butaságat csináltam!

Figyelt kérdés
Olyan krumplit főztem meg ami picit zöld volt, és főzés után hámoztam le a zöld részét. Hámozás közben eszegettem belőle, kb 200grammot, ez becslés. Szerintem hogy zöld krumplis kézzel ettem jutott belém a méregből, plusz nem csak a zöld részében van... Mivel nyálkahártya-izgató, érzem a számban. Magam miatt nem aggódom, lesz ami lesz. De a kisbabám kizárólag szopik, mennyi jut át ebből az anyatejbe?!?!? Nincs is tápzzerünk, cumink, rengeteg a tejem, és éjjel is sokat eszik. Kb 5 órakor ettem a krumplit, 8-12 óra múlva lehet a mérgezést észlelni állítólag, akkor a tejbe mikor jut át?!?! És meddig lesz benne?!?!
2015. okt. 20. 22:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Szolanin nevű méreg van benne. A krumpli levelében és termésében is, csak a gumóját lehet megenni, azt is csak akkor ha nem zöld.
2015. okt. 20. 22:34
 12/20 A kérdező kommentje:
Megye, megiszom itthon az összes tejet. Calcium nincs itthon. A számban azért érzem, mert helyileg nyálkahártya-izgató a vegyület.
2015. okt. 20. 22:37
 13/20 A kérdező kommentje:
Aki simán megette a zöldet is az szoptatott mellette? Mármint nem egész életében, hanem mikor időszerű volt.
2015. okt. 20. 22:38
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Jé, ezt én sem tudtam. Sok zöldes krumplit ettem már és élek :D
2015. okt. 20. 22:43
 15/20 A kérdező kommentje:
Én tudtam eddig is h a zöld részét nem szabad megenni, de eddig még nem találkoztam zöld krumplival.
2015. okt. 20. 22:45
 16/20 A kérdező kommentje:
Akik zölden is eszitek: kivágjátok a zöld részt?
2015. okt. 20. 22:46
 17/20 anonim ***** válasza:
67%
A szoptatással van nálad a legkisebb baj... 20 deka krumplit nyersen elrágcsálni?
2015. okt. 21. 06:41
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha tudtad miért etted meg?
2015. okt. 21. 06:44
 19/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem értem én sem, hogy ha tudtad, hogy mérgező, akkor miért ettél meg belőle 20 dekát? Meg zöld krumplis kézzel eszegettél.... áhhh, rossz ez az egész kérdés. Unatkozó tini biológia órán hallotta, hogy nem szabad zöld krumplit enni és továbbgondolta.

Amúgy semmi bajotok nem lesz tőle. De tényleg keress egy jó pszichológust.

2015. okt. 21. 09:16
 20/20 anonim ***** válasza:

de, sajnos a szolanin tud halálos mérgezést okozni.

Viszont bocsi, elkerülte a figyelmem, hogy főzés után pucoltad, mea maxima culpa. :)

2015. okt. 21. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!