Nincs elég tejem, vagy mi lehet a baj?
Mikor mellre teszem a babám, erős szívó mozdulatokkal szopizik, viszont hamar elfárad (38. hétre született, elég kicsi a szája pl., de hogy ez okozhat-e méretbeli problémát a mellbimbómmal szemben, nem tudom...)és olyankor csak csüng a mellen, nem szív, vagy csak alig.
Amikor bal mellre teszem, a jobb mellemből elkezd szivárogni a tej, amikor jobb mellre rakom, akkor meg a balból. Innen gondolom, hogy van tejem, viszont lehet, nem elég.
Általában megvárom, míg ő kiköpi a bimbót, vagy kifordul a szájából, de van, hogy mivel bealszik, én veszem ki a szájából.
Nem tud büfizni szinte egyáltalán, és ha kakil, akkor olyan, mintha erőlködne, mintha a szelek bántanák. Amúgy van széklete, sárgás, szerintem megfelelő mennyiséget "termel", pisit is, de sokszor nyűgös, mint akinek sűrűn fáj a hasa.
Azt honnan tudhatom, hogy megfelelő mennyiségű-e számára a tejem, ha amúgy jön a mellemből a tej?
Illetve hogyan tudnám szaporítani a tejemet?
Próbálkoztam mellszívóval is, de az eléggé fájdalmas, a baba szopizása nem fáj, vagy legalábbis korántsem annyira, ezért próbálom inkább sűrűbben mellre tenni, de nem mindig hatásos.
A mell begyulladásának mik a tünetei? Ha be van gyulladva, akkor egyáltalán nem jön belőle a tej, vagy attól még jöhet?
"Mennyi idő az aeddig aktívan szopik, azaz láthatóan szív és hallhatóan nyel?"
Ez változó, van, mikor pár másodperc alatt "bealszik", és van, mikor vagy 15 percen át folyamatosan, erősen szív.
"Onnan lehet tudni, hogy elég a tej, hogy napi 4-6 nehéz pisis pelenka legalább van"
Egyelőre 1, maximum 2 csurig teli pisi pelenka van. Széklete sokkal gyakrabban van, nagyokat szokott pukizni is.
Tegnap amúgy magas rosttartalmú gyümölcslevet is ittam, szerintem a betett neki, egész nap sírt, nyűgös volt, csak éjszakára csendesedett le. Éjszaka elégnek tűnt számára a kiszopizott mennyiség de ha nem elég, teával szoktunk néha rásegíteni, csak persze ezt nem szívesen teszem, mert mégiscsak az anyatej lenne számára a legjobb.
"csak tedd mellre, amikor csak kéri."
és ha legközelebb csak 4-5 óra múlva kér szopit, akkor ne is keltsem fel?
Ha legalább 3 óránként megvan a 15 perc aktív szívás-nyelés az hasznos. Ha megint mellre teszed és még nem telt el a 3 óra akkor semmi gond ha bealszik, lehet csak elaludni szeretett volna cicin.
Ha 4-5 órát alszik, akkor míg nem 100%-osan bízol a tejtermelésedben óvatosan ébreszd fel enni, vagy álmában szoptasd meg, ha tud már ilyet :) ha leveszel róla óvatosan egy réteg ruhát arra biztosan megébred, de sokszor elég felvenni/letenni, vagy a melleddel/kezeddel az arcát simogatni.
A teával nem rásegítetek hanem épp hogy rontotok az etetésén :( ha megtölti vele a pocakját kevesebbet szopik, ettől pedig kevesebb tej termelődik. Ezen kívül a tea felborítja a bélflóráját, és a kalóriatartalma elenyésző a tejéhez képest, nem lakik jól csak tele lesz. A legjobban akkor jártok, ha teljesen abbahagyjátok a teáztatást.
Nem szükséges hogy fejni tudj szopi után. Ez nem függ össze avval h elég tejed van-e. A masszírozás alatt mit értesz? Kb fejő mozdulatokkal? Esetleg segíthet de százszor hatékonyabb a szopó baba.
Ha a kaki miatt gyakran cserélsz pelust akkor abban is van folyadék. Nem kell csurig pisisnek lennie hogy beleszámítson a napi 4-6 pelenkába, csak érezhetően legyen benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!