Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejszaporitasra praktika?...

Nné Adrea kérdése:

Tejszaporitasra praktika? Lactoherbet iszom de faj a pici pocakja. Amugy is nagyon hasfajos. mi. Folyadekot iszom. Pihenni probalok, de zömeben ram harul minden.

Figyelt kérdés
Sziptatok igeny szerint.3honapos de 10x biztos mellen van 24 oraban.cicifüggő:-) Fejni probaltam de 20 perc utan max uveget maszatilom össze.
2015. szept. 9. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:
En a fitolacot iszom, reggel 2 filterbol csinalok 1 litert, es szopik elott iszom egy poharral, amig van. Utana asvanyvizet, este egy karamalz malataitalt. Napkizben igyekszem enni vagy gyumolcsleves, vagy rantott levest 3-4dl-t. Vigyazz, a napi folyadek a 3 litert ne nagyon haladja meg, mert hormonalis dolgok indilnak es kevesebb lesz, tapasztaltam. Egyebkent 24 hetes a kisfiam, kizarolag szopizunk es igeny szerint. A fitolacot a korhazban mondtak, hogy inkabb azt hasznaljam (en is a laktoherbet vittem be magammal), mert tapasztalat szerint a laktoherbtol a hasfajosok, meg inkabb hasfajosak.
2015. szept. 9. 19:32
 2/6 Adrienn0122 ***** válasza:
Miért gondolod, hogy kevés a tej? Nem megfelelő a gyarapodása? A legjobb "praktika" egyébként maga a gyakori szoptatás. A fejéshez én is mindig béna voltam, de ez semmit sem jelent, a baba attól még hozzájut a tejhez. Az enyém 8 hónapos, legalább 10x van mellen 24 órában, és köszöni szépen, jól van. A súlyát négyhónapos korára megduplázta.
2015. szept. 9. 19:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm választ.holnaptól ki is próbálom. Jó egészseget rs hosszú szopzatatast
2015. szept. 9. 19:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen gondolom keves mert minimalisat hizta csak és ez keves. Védőnő mondta. Bár leszámitva pocakfájados időt sokat mosolyog,'beszélget'. Pisis pelus szam ok.Kaki az ritkan van 4 naponta keservesen.
2015. szept. 9. 19:42
 5/6 LadyLoss ***** válasza:

Az én 4 hónaposom is egész nap, de legalábbis 2 óránként mellen van, elalvás előtt cicit igényel, aztán ha leteszem alszik szépen. Eleinte egy mellből evett, most már mindkettőt kiüríti. Kérdezem több szoptatási tanácsadót, és mind azt mondta, hogy ha naponta legalább 4-5 pisis pelus van, és hetente egy kaki legalább akkor nem a tej kevés. Az meg hogy nem hízik úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva azért nem a világ vége. Én már régóta nem adok túl sokat a védőnőink véleményére (2. gyerekem) Az elsőnél adtam, nem is tudtam szoptatni sokáig. Hallgass az ösztöneidre, szoptasd igény szerint. Nem minden baba egyforma. Azért mert a szomszédé 4 óránként eszik és átalussza az éjszakát, még az is normális ha a tied óránként szopik és nyűgösebb. Sok más oka lehet. Pláne ha amúgy mosolygós, nyugodt. Az enyém is pont ilyen. Mosolygós, beszélget, csak adjak neki cicit amikor kéri, különben mérges lesz. :) De így is kialakult már egy napirend, a sok szopinak is van már egy rendje.

Kitartás!

2015. szept. 10. 09:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Némi bátorításra,erőre kaptam. Első babás anyukaként ;-)
2015. szept. 10. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!