Van itt olyan anyuka, akinek cumizavaros volt a babája? Hogy sikerült róla leszoktatni?
A kisfiam a szülészeten már 30 gr-okat szopott. Aztán itthon besárgult, és 10 gr után mindig elaludt a cicin. 1 hét alatt lefogyott 300 gr-ot, úgyhogy pótolni kezdtem neki a szopásokat. Először kitartóan pohárral, fecskendővel, de aztán meguntam, és maradt a cumisüveg. Már nem sárga, de még mindig itt tartunk. 10-20 gr szopi 40 perc alatt, jórészt alszik, fel sem lehet kelteni. Aztán üvölt, mert éhes.
Ez lehet cumizavar? Igaz, elfogadja a mellet, de nem akar enni belőle, csak aludni rajta. Megszokta, hogy úgyis kap enni, nem kell érte erőlködni?
A védőnő szerint tegyem minél többször mellre, nem baj, ha csak 10 gr-ot szopik. Ha fél óra múlva, akkor is. De könyörgöm! Nem szoptathatok egész nap!
A kórházban meg azt mondták, hogy max 20 perc, és aztán pótoljak.
Ráadásul már megy el a tejem, hogy nem szopik rendesen.
Teljesen kétségbe vagyok esve. Szerintetek mit csináljak?
Akkor nemcsak a cumizavar lehet a gond, hanem a bealvás is, hm..
A szoptatáshoz és a pótláshoz ugyanazt tudom írni, amit előttem is: igény szerint szoptasd, ha kell, félóránként is, mert csak így van esélyed visszatornázni a mennyiséget. Ha ő nem eszi ki rendesen, akkor átmenetileg érdemes lehet fejni is; de a pótlás tényleg cumisüveg-mentesen történjen, különben fapapucs..
Napközben próbáld meg őt ébren tartani valahogy szopi közben. Fülbirizgálás, áll alatti macerálás, talpcsikizés stb. Inkább kicsit "kellemetlen" legyen, mint simogatás. A pofiját viszont ne nagyon piszkáld, mert ha még nem oltódott ki a (mell)kereső-reflex, akkor elfordíthatja a fejét és végképp elengedi a mellet..
Éjszaka viszont próbáld meg őt félálomban megszoptatni, ha ébred, hátha az bejön. Cumizavaros babáknál ez általános tipp.
És én is ajánlom neked a Ligát, nekem is ők segítettek nem egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!