Ha ketfazisu mellszivoval fejem a tejet, es ugy adom a babamnak, az nem befolyasolja azt, hogy meddig lesz tejtermelödes? Aki igy, vagy reszben igy csinalta, mik a tapasztalataitok?
Nem vagyok benne biztos, hogy a körülmenyeink nem hozzak ugy, hogy fejnem kell a tejet, akkor meg mar lehet, hogy jobb lenne a babanak, ha kezdetektöl a cumisüvegböl kapott tejhez szokik. Szeretnem, ha minel tovabb anyatejet kapna. A mostani mellszivokrol nagyon jokat hallok, hogy segitenek a mennyiseg fenntartasaban, növeleseben, vagy akar apado tej eseteben a visszahozasban.
Van itt valaki, aki igy, vagy reszben igy adta az anyatejet a gyerekenek? Mennyire mas erzes a kettö az anyanak es a babanak? Megfosztom valamitöl, ha nem mellböl kapja a tejet, hanem cumisüvegböl?
11 hetes a babam, az elejen fejtem minden szoptatas utan, higy beinduljon a tekem rendesen, ezt a pluszt cumisuvegbol ette.
A szoptatas semmihez sem hasonlithato kapcsolat anya es az ujszulott kozott, ne foszd meg ettol magad szandekosan.
Annyira jo erzes!
A fejes egy plusz munka. Ido, mig a babad alszik, inkabb pihenjel te is. Mosogatas, sterilizalas ( minden fejes elott ! ) , ha szerencses vagy gyorsan jon a tej, ha nem akkor orakat is szenvedhetsz vele. Tarolas, a hutoben mindig hatulra tenni, hustol, tojastol messze, lehetoleg kulon polcon plusz a hutot is 2-3 naponta fertotleniteni.
Es a szopival tobb tej jon, a fejogeppel sosem lesz annyi.
En ugy orulok hogy nem kell mar fejnem, mert tenyleg nagy nyug, el sem tudom kepzelni, hogy valaki onkent valasztja.
Szia!
Azt én sem ajánlanám,hogy önként válaszd a fejést.Én anyatejleadó vagyok,napi 1 liter tejet fejek le a szoptatáson kivül.Ahogy előttem is irták,nem biztos,hogy könnyen megy a fejés,van akinek nagyon nehezen jön a teje,köztük én is.Semmilyen mellszivót nem tudok használni,mivel egyszerűen olyan nehezen jön a tejem,hogy órákat küszködnék,mire felét sikerülne lefejni,az összeset nem is lehet,ezért kézzel fejek.Ez elég gyorsan megy,már rutinos vagyok,de ehhez ki kell alakuljon a helyes technika,rutin,ami szintén keveseknek megy...Másrészt a szoptatás tényleg semmihez sem hasonlitható.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!