Egyik napról a másikra abbahagyta a szopizást. Valószínűleg a fogzás miatt. Védőnői tanácsra vettem tápszert. Nem fogadja el. Sem pohárból, sem kanálból, sem cumisüvegből. A lefejt anyatejet sem kéri. Bele vagyok betegedve. Ez egy hete tart. Naponta többször odakínálom neki a mellem, de sírva tolja el. Nem erőszakoskodom vele.
Nagyon jó étvágyú, mindent megeszik, tejterméket is, pl. túró, joghurt, sajt. A folyadékot csak víz formájában issza meg, ami jó, csak így nem tudom neki a tápszert odaadni.
Más volt már így, hogy ennyi idősen már nem adott neki anyatejet/tápszert?
Az én fiam pont így tett. Annyit tudtunk tenni, hogy a reggeli zabkását, amit az egész család eszik, neki nem tejjel, hanem tápszerrel kevertük ki, és így juttattunk be valamennyit. Makk egészséges két éves lett belőle, már nem aggódom,hogy akkor ő választotta el magát. De engem is megviselt, nem voltam még felkészülve rá, azt hittem, egy folyamat lesz.
2015. júl. 29. 21:58
2/12 anonim válasza:
Mindhárom gyerekem 11 hónapos korában hagyta abba magától a szopást. Kétszer megkínáltam őket, aztán hagytam. Tápszert arra az egy hónapra már nem vezettem be, nem is vettem. Ha mindent eszik, tejterméket is, vizet is iszik, ne aggódj! Ne betegedj ebbe bele, 11 hónapig szoptattál, most már másfajta táplálékra van szüksége. Inkább örülj, hogy magától hagyta abba, amikor eljött az ideje.
2015. júl. 29. 21:59
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok.
A védőnő azt mondta, hogy 1,5 éves koráig kell az anyatej/tápszer. Én azt hittem, egy éves koráig kell, és utána lassan bevezethetem a tejet. Merjem 1 éves korától? Ti mikor tettétek?
2015. júl. 29. 22:05
4/12 anonim válasza:
az en lanyom is igy volt, levalasztotta magat. orulj neki, jobb ez igy mintha még 2 evesen is cicizne (koszi a lepontozoknak). en egy eves kora ota adagolom a tejet a tapszerebe, kb 1 resz tej 3 resz tapszer az arany. egy darabig igy fogom csinalni mert az en vedonom is azt mondta hogy a tapszer joval egeszsegesebb mint a sima tej a vitamintartalma miatt. majd 2 eves kora korul atallunk a rendes tejre.
2015. júl. 29. 22:14
5/12 anonim válasza:
1 éves korban vezettem be a tejet.
6/12 anonim válasza:
Tehéntejet 2-3 éves koráig nem ajánlják. Tejitalt kaphatnak helyette. Tehéntejet én sem merek adni, az én fiam 15hónapos. Igaz ő még tápszerezik esténként.
7/12 anonim válasza:
Én írtam a kisfiamról. 2 éves lesz, még nem ivott tehéntejet. Tejitalt iszik, zabkásába, kakaó formájában, néha csak úgy is, megszerette.
2015. júl. 29. 22:16
8/12 anonim válasza:
2-es vagyok. Én 1 éves korukban bevezettem a tejet, első gyereknél (5 éve) még akkor lehetett, a másik kettőnél meg fel se merült hogy azóta már máshogy kell csinálni.
2015. júl. 29. 22:17
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Szívem szerint én is elkezdeném bevezetni a tejet 1 évesen.
Csak azt nem értem, hogy ha 5 éve még nem okozott gondot az 1 évesen való bevezetés, akkor most miért!?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!