Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás 1-1,5 óráig? Normáli...

Szoptatás 1-1,5 óráig? Normális ez?

Figyelt kérdés

3 hetes a babám, és eddig nyammog általában. Szokszor bealszik (kicsit sárga még). Anyukám azt mondta, hogy fél óra elég, engedjem eddig szopni, majd legközelebb gyorsabb és hatékonyabb lesz. A dokinő szerint is max. 45 óra.

Mi a véleményetek? Meddig engedjem szopni? Így nem sok időm van, mert majdnem mindig szopik.

2010. márc. 3. 18:13
 1/9 anonim ***** válasza:
3 óránként 30 percet szoptasd.Eleinte nehéz lesz, mert már megszokta,hogy sokáig cicizik.Az a lényeg,ha betartod ezt,akkor legalább 100 ml-t egyen.Ennyi kell egy ekkora babának.Az első 30 percnél ez a mennyiség biztos kevesebb lesz,de a 3-4-nél már el kell érnie ezt a mennyiséget.
2010. márc. 3. 18:23
 2/9 anonim ***** válasza:
elsőnek igaza van...semmi értelme, hogy1.5 órát nyammogjon rajta.
2010. márc. 3. 18:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nálam is így volt,alig hogy vége volt a szopinak lassan itt volt a következő ideje......aztán már nem emlékszem hány hetes volt...azt hiszem pár hónapos és kinőtte
2010. márc. 3. 19:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha 2 óránként eteted, 30-40 percet, az is nagy teljesitmény az előzőekhez képest. Lesz időd, és a babád se fog órákig sirdogálni, majd néhány hét után megpróbálhatod a 3 órás etetést.
2010. márc. 3. 20:34
 5/9 anonim ***** válasza:

én is így voltam,szinte egész nap el tudott volna nyammogni rajta...

de aztán 2-3 hósan kinőtte.

2010. márc. 3. 21:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mai naptól kezdve csökkentjük a szopi idejét. Tényleg nem maradt semmire sem időm.
2010. márc. 4. 09:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Fokozatosan csökkentsd az időt, ne úgy, hogy a másfél órás szopi után a következő ár csak fél órás! Szépen lassan egyre kevesebb időt adj Neki, míg eléritek a fél órát.

Nálunk bevált, fél óra múlva magától abbahagyja az evést.

2010. márc. 4. 09:34
 8/9 anonim ***** válasza:

A szoptatás korlátozása akár időbeli, akár gyakorisági hamarosan a tejmennyiség csökkenését és egy elégedetlen babát fog eredményezni. A babák nem attól szopnak gyorsabban és hatékonyabban, hogy ritkábban és kevesebb ideig vannak mellen, hanem azért mert megértek rá, elég erősek. Vannak babák akik 10-20 perc alatt "telieszik" magukat és elég nekik, vannak akik nem. Egyébként az anyatej nem tápszer, nem csak táplálásra szolgál! Rengeteg egyéb funkciója van, fájdalomcsillapító, altató, megnyugtató.

Az én lányom is rajtam lógott kb. 6 hetes koráig, tudom, hogy fárasztó és idegesítő, hogy pisilni sincs időd, de tudd hogy vége szakad ennek is. Kb 3 hónapos koruktól a babák 5 perc alatt képesek befejezni egy szopizást, akkor meg az lesz furcsa.

2010. márc. 4. 15:00
 9/9 anonim ***** válasza:
34%
Hello! Ne tedd!!! Valószínűleg azért szopizik addig, mert arra van szüksége. Majd ő tudja mennyi az elég.Én is hallgattam a sok okoskodóra, és az lett az eredménye hogy fél évig fejtem, mert nem volt hajlandó tovább szopizni. A szitu ugyanez volt. Barátnőm szintén, de ő már hallgatott rám és kivárt. Három hónapos korában lecsökkent a szopiidő, és most már elmúlt 1 éves a kisfia és még mindig szopizik.
2010. márc. 4. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!