Hogyan lehet könnyen elérni, hogy hamar beszívja a mellbimbót a kisfiam?
A kisfiam Áron 1,5 hetes. Szoptatási gondokkal küzdök. Esténként hozzápótolok tápszerrel 1x hogy eltudjon aludni, kevés neki még amikor már mind 2 cicit kiüríti is. A probléma hogy 5-10 percet is igénybe vesz mire beszívja és rendes vákuumot tud képezni a bal oldali bimbómon. A jobb oldalinál rosszabb a helyzet, mivel még tovább tart, 15-20perc. A baj hogy az elején elfárad, és utána nem sokkal rá elalszik, továbbá amikor tovább tart 5-10 percnél a próbálkozás, akkor már fájdalmas is mire sikerül. Volt rá példa hogy 20 percig is próbálkoztunk, mire nagy nehezen sikerült. Tartok tőle hogy a csöppség egy idő után bele fog unni, a szopás előtti hosszas próbálkozásokba és elfogja utasítani. Volt példa arra is hogy a jobb oldali bimbónál, már sírás miatt váltottunk át a bal oldalira, mert nem sikerült beszívni eléggé. Csak a bal oldaliba ugye kevesebb volt már a tej. De utána 15 perccel megint újra próbálkoztunk a jobb oldalival, és viszonylag hamarabb de sikerült bekapni, csak eddigre már annyira kifáradtunk h hamar el is aludtunk rajta.
Kérdés: tudok valamit változtatni, hogy ne legyen ekkora tortúra az evés? Szívfájdító mikor látom a csöppségen hogy éhes, de nem sikerül beszívni a bimbót. Kemény a bimbó? Esetleg sok lenne a tejem? Bár ez utóbbit kétlem az esti kiürülés miatt. Tud valaki ebben segíteni?
Meg fogja tanulni. Nekem is nagyon nehézkes volt az első időszak. Sokszor a sírás kerülgetett, annyira fájt a bal mellbimbóm. Hidd el, napról napra könnyebb lesz, csak legyél kitartó. Az első hónapban én is adtam pótlást, mert azt hittem, nem elég a tej, aztán szép lassan elhagytuk. A fájdalmas seb szépen begyógyult, és utána már imádtam szoptatni.
Nagyon könnyű feladni, hisz milyen könnyű a kimért tápszert odaadni, de ha kitartó vagy, később rájössz, mennyivel jobb mindkettőtöknek a szoptatás.
Erőt és kitartást kívánok Nektek.
A leírtak alapján nekem úgy tűnik cumizavarral küzd a pici. A tejedet kellene serkenti, hogy ne kelljen sokat dolgoznia, ahhoz, hogy jóllakjon. Ha beindulna úgy a tejed, hogy szinte folyik magától a szájába, akkor nem kellene tapszerezni. Most úgy tűnik annyira elapadt a tejed, hogy ha így megy tovább tápszeres lesz.
Sok szénhidrátot egyél és sokat, 3-4 litert igyál és minden szoptatás után fejni kell! Ha csak pár csepp jön akkor is fejni kell, mert az ingerlestol indul a tejtermeles. Ihatsz tejserkento teát is, azzal egy kicsit könnyebb beinditani a tejtermelest (laktoherb stb...)
Ha már láthatóan napközben is jollakik egy mellbol, akkor nyugodtan elhagyhatod a tápszert. (ha csinálod a fent leirtakat, másfél nap után szinte magától is folyni fog a tejed)
27 honapos koráig szoptattam a fiam, műtét miatt kétszer kellett szinte nulláról visszahozni a tejtermelest.
Kitartás! Még az elején vagy, nem könnyű belejonni, de megéri!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. :)
Láthatóan napról napra több a tejem, szóval nem aggódok az elapadástól, laktoherb teát is iszom, esténként fejem is. Mindent megteszek hogy egyre több legyen.
Bízom benne hogy tényleg még van időnk beletanulni.
A kezdéssel vannak gondok, de utána már eszünk rendesen, amíg el nem alszunk rajta :)
Várunk még türelemmel, és bízunk benne hogy már később estére is lesz elég anyatej, hogy utána tudjunk este is legalább 2 órácskát ébredés és tápszer nélkül aludni. :)
Kitartunk ^^
A műanyag bimbóvédő tényleg jó! Rendesen be tudja kapni, nem kell vele bajlódnia. Ezt használjàk azok is akiknek "nincsen" nagyon mellbimbójuk.. Próbáld ki, neked is könnyebb lesz!
Üdv:)
nekem megmutatta a kórházban egy tanácsadó, hogy csippentsem össze a bimbót ahhoz, hogy a baba be tudja kapni és elkezdje szívni. Merthogy nem mindegy, milyen tartásban van épp a baba, hogy áll a szája, és ehhez képest milyen a mell és a bimbó.
Szóval nem tudom, nálatok hogy van ez, de én végül ülve tudtam elkezdeni a szoptatást, és úgy fogtam össze a bimbót, ahogy állt a baba szája, általában függőlegesen. Aztán belejöttünk mindketten, válthattunk testhelyzetet is, és most már 22 hónapja szopik.
Kitartás, napról napra, sőt szopiról szopira jobban fog menni! Esetleg kérdezd meg a védőnődet vagy egy tanácsadót, mit érdemes másképp csinálni. Néha olyan apróságokon múlik a siker, amire az ember nem is gondol, hogy úgy kéne csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!