Tényleg nem lehet szinte semmit sem csinálni szoptatás alatt?
Szia!
Szerintem nem kell véresen komolyan venni mindent, amit ezzel kapcsolatban olvas az ember. Én is még jóval a szülés előtt utánaolvastam a dolgoknak, hogy pl. bogyós gyümölcsöt aztán semmiképpen, mert hascsikarást okoz a babának (vagy valami ilyesmi... :) ). Aztán a kórházban - én külföldön szültem - minden áldott nap epret adtak gyümölcsnek, epres sütit desszertnek stb. Gondolom egy szülészeti osztályon csak tudnának róla, ha lenne bármilyen káros hatása... Egyébként én azóta is eszem bogyós gyümölcsöt, és nincs semmi gondunk. Ugyanígy hoztak kávét vagy teát is, ki mit kért. Ja és már a kórházban lehetett menni speciális szülés utáni tornára, aztán van baba-mama torna is, úgyhogy szerintem egy kicsit mozogni is lehet.
Összességében én mindent csinálok és eszek, ami jól esik - persze azért mértékkel (ill. bizonyos dolgok tényleg ki kell, hogy maradjanak pl. alkohol)-, 3 hónap alatt még semmi problémánk nem volt, erős és egészséges a kisfiam, nem hasfájós, és jól is alszik.
Szóval fel a fejjel és további jó babázást!
Enni, inni ki kell tapasztalni hogy kinek mit bír a babája, de azon kívül nem hiszem, hogy lenne megkötés. Fürödni terhesen nem lehet, meleg vízben terhesen nem lehet, de szoptatás alatt igen. Tornázni is lehet, sőt, jót is tesz (max kellemetlen, ha "leng" a tejjel teli cici:-), uszizni meg mindenki maga tudja, hogy mennyire hajlamos a fertőzésre, de az megint nem érinti a melleket..
Szóval szerintem az evés ivás az , amiben megkötések lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!