Bármilyen sört lehet inni, hogy több legyen a tejed?
Alkoholmentes sört ittam,és nekem bevált.Abból bármelyik fajta jó.
Szép napot!
Szia!
Én öt hónapos koráig minden nap ittam egy alkoholmentes sört.Először soproni szüzet, aztán bucklert, mert az olcsóbb.Aztán kipróbáltam, hogy csak kétnaponta ittam, aztán már egyáltalán nem.Ugyanannyi a tejem.Úgyhogy nem tudom, hogy használ -e egyáltalán.
/Z/
A sör az hülyeség. a lényeg hogy sok folyadékot igyál. De egyébként a tej mennyisége a csecsemő hatékony és gyakori szopásától függ. Amikor a melledre teszed a babát, a szopás hatására az agyalapi mirigyből két hormon: oxytocin és prolaktin szabadul fel.
A prolaktint a tejtermelő hormon. Minél gyakrabban és hatékonyabban szopik a baba, annál több prolaktin szabadul fel, és annál több tej képződik. Szóval ha a babának több tejre van szüksége, mint amennyit termelsz, akkor szoptasd gyakrabban és hatékonyabban, ez miatt a tej mennyisége emelkedni fog.
A másik hormon, az oxytocin, összehúzódásokat idéz elő a mellben, ami a tejet a tejcsatornákon keresztül az emlőbimbó felé továbbítja, és ezúton jut hozzá a csecsemő az anyatejhez. Ezt a tejkilövellési folyamatot „let-down” reflexnek nevezik. Sok anya bizsergést érez a mellében röviddel azután, hogy a szoptatást megkezdte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!