Miért nem eszik ciciből a babám?
szia. nálunk ugyan ez volt ahelyzet. ha lefejt tejet adtam neki, nem volt olyan mennyiség amit ne evett volna meg. viszont ciciből 70 perc alatt 20miliket evett. nekem azt mondta a doki és a védőnő is, hogy max kétszer 20 percet legyen cicin és utána adjak neki pótlást. az a baj hogy nagyon lassan szopiznak. belinkelem a kérdést amit én tettem fel nemrég.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
9hetes baba anyukája
Szia!
Nekem azért nem volt hajlandó cicizni,mert nagyon erősen spriccel a tej a cicimből!Bekapni sem volt hajlandó,már a kórházban 2. éjjeltől!Én nem voltam olyan kitartó mert cumisüvegből adtam a lefejt tejet!4 hetes koráig!néha elfogadta a cicim,de csak fuldoklott az orrán jött vissza szopi közben a tej....Azt mondták nem jó a technikája!!!:(
Mire találtam egy szopitanácsadót,aki rájött szinte rögtön h miért nem eszik a lányom!1 hét múlva már gyönyörűen csak ciciből evett(csak előtte fejnem kellett addig,h már kevesebb tej jöjjön egyszerre).d kellett 4 hét mire visszaszokott teljesen!
Nagyon sok kitartást kívánok,és ha gondolod nézd meg a www.lll.hu-t biztos szívesen segít valaki,tuti ki is mennek ha szükségét érzed,de tuti a neten vagy telefonon is adnak tanácsot!
3 hós kiscsaj anyucija
Szia! A nyelve (nyelvfék) és a szájüreg rendben van, azt megnézték? Nem fáj a mellbimbód, esetleg nincs ellapulva, miután kikerül a babád szájából (szilvamag alak)?
Kislányom is lassan szopizott, eleinte a mennyiségről se voltam meggyőződve, a mellbimbóm meg 6 hét után se akart rendbejönni. A babám belejött a szopizásba, én is (1.baba). A mellretétel rendben volt, ekkor se javult sokat. Kiderült, hogy a lenőtt nyelvfék okozta a problémát, és miután ezt oldották (8 hetesen felvágták), rengeteget javult a technikája, a cici meg pár napon belül rendbejött. ("Csemegézni" azért most is szeret. :) )
Az a poén, hogy nem szóltak a nyelvéről a csecsemősök (ha egyáltalán nézték), sem a gyermekorvos, pedig ő 2x is belenézett a szájába, nem tulajdonított jelentőséget a nyelvproblémának.
Az lll.hu-n és a mamami.hu-n találtam meg a megoldást, esetleg nézz be ezekre a helyekre. (...mielőtt kénytelen leszel cumihoz folyamodni...)
Amúgy gratulálok a babádhoz!
C
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!