Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem eszik ciciből a babám?

Miért nem eszik ciciből a babám?

Figyelt kérdés
10 napos a kisfiam. Másfél órát szopik, ha lemérem kb. 10 gr. Aztán ordít, mert éhes. A védőnő szerint ez elég neki, tegyem gyakran mellre. De szerintem ez hülyeség. Napi 60 ml tej, hogy lenne elég egy 4 kg-s 10 napos babának? Tejem rengeteg van, és a védőnő szerint jól van mellen. 3 napig nem volt se pisi, se kaki. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy adok neki lefejt tejet fecskendővel. Kb 50 ml-t megeszik még alkalmanként. Cumisüveggel nem merek próbálkozni, nehogy cumizavar legyen. Vagy ez már lehet, hogy az? Nem értem miért nem szívja a mellet jobban.
2010. márc. 2. 13:10
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja, és nincs szájpenésze.
2010. márc. 2. 13:21
 2/6 anonim ***** válasza:

szia. nálunk ugyan ez volt ahelyzet. ha lefejt tejet adtam neki, nem volt olyan mennyiség amit ne evett volna meg. viszont ciciből 70 perc alatt 20miliket evett. nekem azt mondta a doki és a védőnő is, hogy max kétszer 20 percet legyen cicin és utána adjak neki pótlást. az a baj hogy nagyon lassan szopiznak. belinkelem a kérdést amit én tettem fel nemrég.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

9hetes baba anyukája

2010. márc. 2. 13:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Elsőre azt mondtam volna, hogy csak mellre, de ha nem volt se kaki, se pisi (utóbbi fontosabb), akkor nagyon kell figyelni. Ügyesen csináltad a plusz mennyiséggel. A fiam evése a 4 hetes korára alakult ki rendesen.
2010. márc. 2. 13:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem azért nem volt hajlandó cicizni,mert nagyon erősen spriccel a tej a cicimből!Bekapni sem volt hajlandó,már a kórházban 2. éjjeltől!Én nem voltam olyan kitartó mert cumisüvegből adtam a lefejt tejet!4 hetes koráig!néha elfogadta a cicim,de csak fuldoklott az orrán jött vissza szopi közben a tej....Azt mondták nem jó a technikája!!!:(

Mire találtam egy szopitanácsadót,aki rájött szinte rögtön h miért nem eszik a lányom!1 hét múlva már gyönyörűen csak ciciből evett(csak előtte fejnem kellett addig,h már kevesebb tej jöjjön egyszerre).d kellett 4 hét mire visszaszokott teljesen!

Nagyon sok kitartást kívánok,és ha gondolod nézd meg a www.lll.hu-t biztos szívesen segít valaki,tuti ki is mennek ha szükségét érzed,de tuti a neten vagy telefonon is adnak tanácsot!

3 hós kiscsaj anyucija

2010. márc. 2. 14:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! A nyelve (nyelvfék) és a szájüreg rendben van, azt megnézték? Nem fáj a mellbimbód, esetleg nincs ellapulva, miután kikerül a babád szájából (szilvamag alak)?

Kislányom is lassan szopizott, eleinte a mennyiségről se voltam meggyőződve, a mellbimbóm meg 6 hét után se akart rendbejönni. A babám belejött a szopizásba, én is (1.baba). A mellretétel rendben volt, ekkor se javult sokat. Kiderült, hogy a lenőtt nyelvfék okozta a problémát, és miután ezt oldották (8 hetesen felvágták), rengeteget javult a technikája, a cici meg pár napon belül rendbejött. ("Csemegézni" azért most is szeret. :) )

Az a poén, hogy nem szóltak a nyelvéről a csecsemősök (ha egyáltalán nézték), sem a gyermekorvos, pedig ő 2x is belenézett a szájába, nem tulajdonított jelentőséget a nyelvproblémának.

Az lll.hu-n és a mamami.hu-n találtam meg a megoldást, esetleg nézz be ezekre a helyekre. (...mielőtt kénytelen leszel cumihoz folyamodni...)

Amúgy gratulálok a babádhoz!

C

2010. márc. 2. 14:20
 6/6 A kérdező kommentje:
A nyelvét elvileg megnézték, de úgy döntöttem azért átviszem a gyerekorvoshoz, nézze meg a száját. Második gyerek. Az elsővel nem volt ilyen gond, ő ebben a korban már nagyon sokat evett. Bár ő jól ki is rágta a mellemet eleinte. A kisfiam nagyon "gyengéd", szinte nem is érzem, hogy cicizik. Én is arra gondolok, hogy nem elég erős még, hogy jobban szívja. Csak ez nekem nagyon furcsa. Macerás nagyon ez a fejegetés, megijedtem, hogy ez fél évig így fog menni.
2010. márc. 2. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!