Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tömeges szoptatás figyelemfelk...

Tömeges szoptatás figyelemfelkeltés céljából. Nekem fura csak ez?

Figyelt kérdés

Facebookon láttam egy felhívást, miszerint egy gyorsétteremben megkértek egy nőt, hogy ne szoptasson az étterem közepén. Erre fel flashmob-ot szerveznek, a cél szerint 100-200 nő szoptatna egyszerre ugyanabban az étteremben.

Ennek mi értelme? Aki akar szoptatni, remélhetőleg étteremben diszkréten teszi (kendővel takarja, stb.). Szoptattam én is, de biztos nem szeretném evés közben több száz nő mellét nézni. Nekem tűnik ez inkább feltűnési viszketegségnek, mint tényleges megmozdulásnak? (Arra jobban találnám, ha a sajtóhoz fordulnának a történettel, nem még több mellet kitenni.)

2015. máj. 21. 19:53
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
*4 hónapos kortól
2015. máj. 22. 10:12
 22/55 anonim ***** válasza:
82%
Na, ez is megvolt! Már láttam képeket! Az első szó, ami eszembe jut, hogy gusztustalan! Kitettétek a melleiteket a nagyközönség elé és örültök neki! Csak gratulálni tudok! Hát nem lennék a gyereketek! Ezentúl mélységesen elítélem a nyilvános szoptatást, pedig szoptató anyuka vagyok és a legfontosabb az anyatej stb, de megaláztátok a szoptatás szépségét és meghittségét!
2015. máj. 22. 12:49
 23/55 anonim ***** válasza:
32%
Na 67-és látom itt is osztod az észt. Akkor szoptattál te gyereket amikor én szirti sas voltam. Mi volt a baj? Nem volt kitartásod? Kellett volna kicsit még próbálkozni akkor talán lett volna tejed és nem utálnád ennyire azokat, akik akár két évig vagy tovább is szoptatnak (a WHO ajánlja. Kicsit többet adok a szavukra mint a tiédre). Lehet, hogy a gyereked is jobban járt volna az anyatejjel mint az istenített kifliddel.
2015. máj. 22. 12:52
 24/55 anonim ***** válasza:
42%

igen, kicsit megnőtt az egy négyzetméterre jutó ősanyák száma..

laikusként semmi gondom nem volt a nyilvános szoptatással, ha egy anyuka diszkréten csinálta, gyakorlatilag észre se vettem. Eddig a pontig. Most már van babám, akit szoptatok, de ennek ellenére, az ilyen megmozdulásoktól, mint a mai, forog a gyomrom a nyilvános szoptatás gondolatától. Gratulálok.

2015. máj. 22. 12:53
 25/55 anonim ***** válasza:
73%

kedves 23-as. Mai napig szoptatom. A kórházban sajnos nagyon elapadt a tejem, ezért az első pár hétben pótolni kellett. De nem adtam fel, napi 3-szor fejtem a 7-5-3-1 módszerrel, éjszaka is, igény szerint tettem mellre ahányszor csak lehetett. Végül el tudtuk hagyni a tápszert, 6 hónapos koráig kizárólagosan szopizott, utána kezdtem el a hozzátáplálást. És igen, 8 hónapos és gyönyörűen eszi fog nélkül a kiflit, amellett hogy még napi háromszor szopizik.

De biztos nem szoptatok.

2015. máj. 22. 12:55
 26/55 anonim ***** válasza:
29%
Azt nem értem hogy miért jut sokaknak a szex eszébe a gyerek etetéséről. Nem érzitek hogy veletek van baj? Akinek meg a wc-zés jut eszébe süllyedjen el.
2015. máj. 22. 12:55
 27/55 anonim ***** válasza:
93%
És mint írtam, nem azzal van a bajom, aki szoptat, ha mindezt otthon, vagy diszkréten teszi. De a nyugati mekibe beülni 80-an, és neki állni szoptatni mint egy baba mama klubban, a szoptatás és a kismamák teljes lejáratása. Who ide vagy oda.
2015. máj. 22. 12:56
 28/55 anonim ***** válasza:
42%

Nem mellesleg írjátok hogy vigyen lefejt tejet. Ti meginnátok a nagy melegben a táskában rohadó anyatejet? Akinek volt anyateje az tudja, hogy a lefejt tejet hűtőben kell tárolni (nem olyan mint a bolti tartós).

A bébiétel meg...hagy döntse már el mindenki hogy mivel eteti a gyerekét. Én pl nem állagjavítókkal, cukrokkal.

2015. máj. 22. 13:00
 29/55 anonim ***** válasza:
0%
Persze szoptatsz. Az én mellemből meg angyalok repkednek.
2015. máj. 22. 13:04
 30/55 anonim ***** válasza:
69%
kedves utolsó. Rendben, elfogadom. De mint többen is írták, itt nem ezzel van a baj, hogy ha valaki tényleg sehol máshol és sehogy máshogy nem tudja megoldani a szoptatást, az diszkréten szoptat az utcán/pláza baba mama szobában vagy egy padon...hanem ha olyan babát, aki egyébként már abszolút nem csecsemő, szinte kényszeresen mellre tesz, és még csak el sem takarja magát, és mindezt nem azért, mert máshogy nem tudja megoldani, hanem mert nem akarja máshogy megoldani.
2015. máj. 22. 13:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!