Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tömeges szoptatás figyelemfelk...

Tömeges szoptatás figyelemfelkeltés céljából. Nekem fura csak ez?

Figyelt kérdés

Facebookon láttam egy felhívást, miszerint egy gyorsétteremben megkértek egy nőt, hogy ne szoptasson az étterem közepén. Erre fel flashmob-ot szerveznek, a cél szerint 100-200 nő szoptatna egyszerre ugyanabban az étteremben.

Ennek mi értelme? Aki akar szoptatni, remélhetőleg étteremben diszkréten teszi (kendővel takarja, stb.). Szoptattam én is, de biztos nem szeretném evés közben több száz nő mellét nézni. Nekem tűnik ez inkább feltűnési viszketegségnek, mint tényleges megmozdulásnak? (Arra jobban találnám, ha a sajtóhoz fordulnának a történettel, nem még több mellet kitenni.)

2015. máj. 21. 19:53
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
69%

Idiótaság és feltűnési viszketegség, ahogy mondod. Bolhából elefántot esete. A szoptatás intim dolog, ami nem nyilvánosság elé való! Én sem lennék kíváncsi ebéd közben más nő mellére. Meg normális nőben van arra igény, hogy nem mutogatja magát idegenek előtt. Apósomék előtt sem szoptatnék, nemhogy vadidegenek előtt.

Lehet azzal jönni az anyukáknak, hogy de a baba szükségletei. Ilyen alapon félredobom a sótartót az étterem asztalán, és ott teszem tisztába a könyékig kakis kisbabát, mert a peluscsere is szükséglet neki!

Ha elmegyek olyan helyre, ahol órákig, vagy legalábbis addig tartózkodom, amíg közbeesik az etetésidő, megtudakolom, van-e mód félrevonulni, vagy viszek üvegben anyatejet.

Persze egyszerűbb "los primitivos" módra előkapni a mellett 100 ember előtt, sőt, tüntetni...

2015. máj. 21. 20:07
 2/55 anonim ***** válasza:
60%

Hát sztem nagyon gáz ez az egész. Engem nőként is tökre zavar ha vki az étterem vagy pláza, utca közepén neki áll szoptatni persze arra gondolok mikor mindent kirak. Az meg a a baba szükségletei hülye kifogás, ha vki hosszú időre megy vigyen cumisüvegbe vagy vonuljon el de ha mindenképp a placc közepén akar szoptatni akkor takarja le a dolgokat. Mi is voltunk már étterembe és elszámoltam magam nem vittem kaját hát fogtam magam bementem a wcre azt ott megszoptattam, nem halltam bele.

Sztem az egész csak feltűnés miatt van... csak gratulálni tudok annak is akik most odamennek tüntetni...

2015. máj. 21. 20:36
 3/55 anonim ***** válasza:
68%

"Facebookon láttam egy felhívást, miszerint egy gyorsétteremben megkértek egy nőt, hogy ne szoptasson az étterem közepén"

Latom nem sikerult megerteni a cikket, en is most olvastam. A no megkerdezte az ott dolgozok egyiket h elvonulhat-e megszoptatni a picit. Engedelyt kapott ra. Leult egy eldugott sarokba es megszoptatta volna ha a biztonsagior ki nem zavarja. En se vagyok hive a nyilvanos szoptatasnak, de konyorgom ha engedelyt kapott ra miert ne? Ha nem kitett cicikkel csinalja mint a ciganyok a buszon, akkor miert zavaro? Oket se zavarja le senki a buszrol! Arrol meg ne is beszeljunk h akkora problema ez h ki hol szoptat, bezzeg a b.u.z.i.kat lehet nezni ahogy felvonulnak, a tv zenghet a prostiktol, az alpari beszedektol kezdve, a show musorokig, de egy szoptatos anyuka kiveri a biztositekot. Gratulalok. Es irom ezt ugy h mindossze 2 honapig szoptattam es soha nem nyilvanosan. Amig diszkreten tortenik es nem mutogatjak a melluket addig miert ne tehetne? Egy gyereket nem lehet felre tenni h majd kesobb. Minden mas undormany elfogadott ebben a mocskos vilagban de ez borzalomnak szamit. Hmm, ti tudjatok, akkor en vagyok ufo ezek szerint. Akkor leszek az.

2015. máj. 21. 20:45
 4/55 anonim ***** válasza:
46%

"Ha nem kitett cicikkel csinalja mint a ciganyok a buszon, akkor miert zavaro? Oket se zavarja le senki a buszrol!"

Ott hamar késelés lenne, asszem. :D Nekik mindent szabad.

"bezzeg a b.u.z.i.kat lehet nezni ahogy felvonulnak"

Évente egyszer pár órára lezárnak 1 útszakaszt, ahova nem kötelező az őket b.u.z.i.-nak nevező primitíveknek őket nézni. Senki nem rángatja oda a mocskos szájú homofóbokat felpeckelt szemmel, hogy na most nézd! Nem kötelező látni.

Egy étteremben azonban nincs rá felkészülve az ember, hogy más löttyedt csecsét fogja lesni evés közben... Két teljesen összehasonlíthatatlan dolog.

Akkor tartsanak a véranyák is szoptatós világnapot, vonuljanak fel és nyilvánosan szoptassanak, akit meg érdekel, nézze.

2015. máj. 21. 20:50
 5/55 anonim ***** válasza:
59%

mar a post alatt is leirtam a velemenyem es itt is leirom: semmi baj nem volna ha egy ujszulottet szoptat valaki (na de ujszulottel nem jarunk a mekibe). sot akkor se volna baj ha plaza-aruhaz babamama szobajaba, vagy etteremben elvonulva, eltakarva szoptatna vki 3 honapost, aki nem iszik még teat vagy vizet.

a gond azzal van, amikor valaki nem tudja mashogy megnyugtatni a babajat csak a mellevel.

es a masik gond azzal van, ha valaki a 8 honapos babajanak nem hajlando vizet adni, és még 30 honaposan is szoptatja (plane mindezt nyilvanosan) nehogy egy konnycseppje legyen a gyereknek, es a vegen még a gyerek konyorog az elvalasztasert mert az anyuka nem.hajlando elfogadni hogy a jo Isten azert adott fogsort a gyereknek, hogy a melle helyett egy nyomorult kifli csucskot is megehessen..

kivonulni a nyugatihoz es kirakni a csöcsoket kozszemlere a legkevesbe sem intim, a nyilvanos szoptatasnak ez a modja egy szexualis aberraltsag, az egesz kivonulas legalabb olyan visszataszito szamomra mint a b.u.zi felvonulas, semmi ertelme azon tul, hogy az emberek szemeben visszataszitova valik a szoptatas, pont az ilyen allatias osanyak miatt.

nagyon nem ertek vele egyet, annak ellenere egyebkent, hogy szoptatas parti vagyok es semmi bajom azzal, ha valaki nem otthon szoptat, de ennek.van mas modja is, nem szukseges masok orra( hamburgere) ala dugni a mellunket.

2015. máj. 21. 20:56
 6/55 anonim ***** válasza:
65%
Miert nem kell nezned oket? Kimennek az utcara nap mint nap es kezen fogva jarkalnak. Meg sem zavarjak ki oket sehonnan! Es mint irtam is a cikk nagyon ki lett forgatva a kerdezo altal! Engedelyt kert! Kapott is! Nem az etterem vagy meki kozepen vette elo, hanem elvonult, letakarta magukat! Ezek utan lettek kizavarva. Gondolom ha nemet modnanak eszebe se jut ezt megcsinalni, gondolom tovabb allt volna. Nem mindegy. Ezen nem fogok osszevesznis enkivel, de mielott kopdossuk az illetot, ertelmezzuk jol azt a bizonyos cikket.
2015. máj. 21. 20:56
 7/55 anonim ***** válasza:
100%
Magat a felvonulast en is baromsagnak tartom. Total felesleges elokapni a melleket nyilvanosan. Errol a rem rendes csalad c sorozat egyik resze jut eszembe amikor Al Bandyhoz vonulnak a cipoboltba ahol dolgozik. Adjanak hangot a dolognak, tv, ujsag, internet de ne mutogassuk. Viszont ebben a helyzetben anyukat jogtalanul zavartak el. Kezdtek volna azzal h legyen kedves ne szoptasson.
2015. máj. 21. 21:00
 8/55 anonim ***** válasza:
42%
nem a kerdezo forgatja ki az esetet, hanem az a tobb 100 osanya aki ezen lovagol, es ki akar menni a nyugatihoz szoptatni...bolhabol elefant egy jelentek.telen dologert, es.igen, a b.u.z.i.kat is kizavarjak az etterembol ha kozszemlere teszik hogy ok b.u.z.ik, konkretan lattam mar ra peldat a szememmel, hogy ket csajt ki kuldtek mert smaroltak...
2015. máj. 21. 21:02
 9/55 anonim ***** válasza:
Na, a félreértések elkerülések végett szólok, hogy nem én vagyok a kérdező! :-D (hurcisok, én voltam az első hozzászóló a cikkhez, de ennyit azért nem lovagolnék rajta)
2015. máj. 21. 21:06
 10/55 anonim ***** válasza:
66%

"Miert nem kell nezned oket? Kimennek az utcara nap mint nap es kezen fogva jarkalnak. Meg sem zavarjak ki oket sehonnan! Es mint irtam is a cikk nagyon ki lett forgatva a kerdezo altal! Engedelyt kert! Kapott is! Nem az etterem vagy meki kozepen vette elo, hanem elvonult, letakarta magukat!"

Szerintem Mo-n sajnos a melegeket képesek ilyenért kiküldeni, pedig engem egy heteró, szabályosan dugni kezdő párocska is irritál, de elviselem.

Ahhoz senkinek semmi köze, hogy két azonos nemű kézen fogva megy az utcán, az nem felvonulás.

Nyilvánosan szoptatni választás kérdése. És normális ember, ahogy nem szarik az utca közepére, úgy nem szoptat mások előtt.

Az alkalmazott lehet megengedte, de a biztonsági őr megkérdezte az üzletvezetőt, aki nemet mondott. Ennyi. És igaza volt. Ne mászkáljon 4 hós babával mekibe zabálni. Műanyag szarral táplálja közvetve a gyerekét, és az ilyen papol a gyerek táplálásáról, és emeli magát piedesztálra, mert neki ősanyaként joga van szoptatni.

2015. máj. 21. 21:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!