Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Már sírva szoptatok annyira...

Már sírva szoptatok annyira fáj, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Valószínű rosszul tettem mellre. 1,5 hetes a babám. Tegnap vérzett is. A bimbómon a bőr már fel van jőve. Nagyon fáj. 60 ml-et szopizik egy.mellből. mit lehetne tenni?

Már nem merem oda adni neki. Adjak estére/éjjelre tápszert neki vagy fejjem le és azt adjam oda neki?

Éjjel 2 óránként kel nappal 3-4.

2015. máj. 17. 16:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Bimbóvédővel próbáltad már?
2015. máj. 17. 16:50
 2/11 anonim ***** válasza:

Ajánlom a mellkagyló használatát, amíg begyógyul a seb (szellőzik benne a mell, illetve nem ér hozzá semmi, így könnyebben gyógyul.

S fontos, hogy úgy tedd mellre a babád, hogy nagyra nyissa a száját (mintha ásítana olyan nagyra kell nyitnia). Ha nem jól kapja be a bimbót, kezd előlről. Az alsó ajkán húzd vègig az ujjad, ezzel ingerled hogy nagyobbra nyissa a száját.

A fejés nekem csak rontott a helyzeten, attól csak jobban vérzett...tehát ez nem fog segíteni a gyógyulásban.

2015. máj. 17. 16:52
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem csalk a bimbót, de a bimbóudvart is be kell kapnia.

A fejest probald meg, hatha kimeletesebb, 2-2-3 nap alatt gyogyul, annyi időalatt nem fog eeszokni a cicirol. Fontos, hogy utána csak helyesn tedd mellre.

Legyen minl tobbet szabadon, melltartó nélkül..

2015. máj. 17. 19:50
 4/11 anonim ***** válasza:
vegyél a gyogyszertarba 100% tiszta lanolint (400 ft), az egy nap alatt rendbeteszi, lemosni se kell. addig pedig fejjel, tapszert biztos nem adnek neki, mert begyullad a melled es ugy jarsz mint en (10 napig fekudtem a mellgyulladasommal korhazba amikor az ujszulott babam veresre szivta a mellem, a csesemosok meg nem adtak mellszivot...)
2015. máj. 17. 21:11
 5/11 anonim ***** válasza:

En el tudtam volna kuldeni jooo messzire azokat, akik azt mondtak nekem ilyenkor, hogy rosszul teszem mellre. Hiszen lattam, hogy szepen bekapja a bimboudvart is, megis gorcsbe allt a gyomrom, mikor hallottam, hogy sir az ehseg miatt. Iszonyatosan fajt, jobban, mint a szules, pedig nem kaptam fajdalomcsillapitot. Azt hittem, megorulok. En is bogtem szoptatas kozben.. cafatokban logott a bor meg a seb a mellbimbomrol, plusz nekem konkretan a mellbimbom egyik repedese szet is nyilt. Uuuu, beleborzongok, ha ra gondolok. En ket dologra eskuszok: a lanolinra es az idore. A lanolin a szetnyilt, sebes mellbimbomat par nap alatt rendbe tette, viszont utana is fajt meg. 2 hetes koraban volt a melypont azt hiszem, utana naprol napra, szepen fokozatosan jobb lett. 1 honapos korara mar semmi gond nem volt.

Bevallom, nekem annyira fajt, hogy volt, hogy azt mondtam, hogy nem, nem megy, meghalok, ugy faj. Akkor egyszer kapott tapszert, plusz volt tovabbi 2-3 alkalom, hogy lefejtem es uvegbol kapta meg.

Marha nagy kuzdelem volt az egesz szoptatas, de eleg hamar rendezodott a dolog szerintem, most 6,5 honapos a babam, meg mindig szoptatom es hat iszonyatosan aranyos kozben, nagyon megeri :)

Nem biztos, hogy te vagy az, aki 1-2 kerdessel lejjebb irta, hogy az idosebbik gyereke tapszeres volt, ezert nincs tapasztalata. Nem tudom, hogy az elso gyerkocnel miert nem sikerult a szoptatas, de nagyon ugyes vagy, hogy kuzdesz es kivanom, hogy sikeruljon es termeszetesen gratulok a babahoz!

2015. máj. 17. 21:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem tudom,hogy én írtam e ki de valószínű. Nekem is a lányom tápszeres volt. Ő ügyetlen volt nem tudta rendesen bekapni, tejem sem volt.

Már akkor is fáj ha a póló hozzáér. Nem tudom meddig bírom. Most lefejem és úgy adom neki pár napig.

2015. máj. 18. 05:38
 7/11 anonim ***** válasza:
ha nem muszáj,ne szoktasd rá a mellbimbóvédőre,főleg,hogy az megelőz,már fájó mellnél semmit nem ér. miben adnád neki a tejet? ha cumiosüveggel,felejsd el. ha pohárból,kanállal, medela calma üveggel (én azt használtam) akkor egy napot ki tudsz hagyni. többet ne. kend minden szoptatás után lanolinos krémmel,és hagyd levegőzni. levegőn gyorsabban gyógyul. tanuld meg a jó mellretételt,muszáj! én is úgy voltam vele,örültem ha szopik mindegy,hogy. hát pár nap után nem volt mindegy... ingereld a mellbimbóddal az arcát,állát. elkezdi majd nyitogatni a száját. ne add még oda!!! csak ha már jó nagyra nyitja. akkor fogd meg a vállát,és gyorsan húzd rá a melledre. a vállát fogd továbbra is,nehogy hátrébb húzodjonmert akkor előrébb csúszik a szájában a mellbimbód. ilyenkor az fáj,ha nincs elég hátul,úgy a nyelve dörzsöli. sok idő után vág bele egy bemélyedést,azt ne akard. főleg,hogy a sebes mellbimbóba bejutnak a bacik,aztán begyullad a melled. vagy ilyen hólyagok /blebek lesznek a mellbimbón. nézz videókat,tanuld meg mellretenni,muszáj. azt ne várd meg amíg nagyon éhes,mert akkor nagyobb az esélye,hogy rosszul kapja be. ha a hólyagok megjelennek,olvia olajos vattát tegyél rá, és pl. fóliával rögzísd oda. az olaj legyen meleg,szoptatás előtt mosd le óvatosan.
2015. máj. 18. 12:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Muszáj-muszáj-muszáj...hagyjátok már békén, azért nem kell belepusztulni! Kinek jó egy síró anya? Próbáld ki a Lansinoh kenőcsöt, ha az sem segít, tápszer. Nem kell mindenáron szoptatni, meg bűvészkedni közben.
2015. máj. 18. 13:50
 9/11 anonim ***** válasza:
egy szóval nem mondtuk,hogy sírva szoptasson. de a szoptatás fáj az elején,ha ezért senki nem szoptatna,talán 10ből egy nő szoptatna. egyszerűen a mell marha érzékeny ilyenkor,plussz egy másfél hetes babáról van szó,akinek még most alakul ki és fejlődik a szopási technikája. persze a kérdező dolga mivel,hogy,mikor eteti a babáját mi itt tanácsot adunk,mert a legtöbbször pár nap alatt helyes mellretétettel,megfelelő krémmel,kellő levegőztetéssel enyhül-megoldodik a probléma
2015. máj. 18. 13:55
 10/11 anonim ***** válasza:

Én pár hónapja majdnem abbahagytam a szopit emiatt.

A naggyal csak egy kis felázás volt, az nem fájt ennyire.

De a pici "gyilkolta" a bimbóimat.

Több anyukától ugyanazt a tanácsot kaptam: szellőztesd, kend lanolinnal, naaagy levegő!

Fél éve szoptatok, az első hetek fájdalma megszűnt!

2015. máj. 19. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!