Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Náthás vagyok és szoptatom 8...

Náthás vagyok és szoptatom 8 hetes lányomat, nem fogja elkapni?

Figyelt kérdés

Csütörtök óta vagyok náthás, lázam nincs, de már sárga az orromban levő váladék. Természetesen maszkban szoptatok és látom el.

Tegnap elmentem az ügyeletre, ahol nem írtak fel antibiotikumot mert nincs lázam és majd elmúlik, meg a doki szerint nem lehet antibiotikum mellett szoptatni, de szerinte lázasan se lehet, ha belázasodnék. Nagyon felidegesített, mert tudom, hogy lehet szedni gyógyszert.

Sok folyadék, pihenés a javaslat... amit eddig is tudtam

Mit csináljak menjek el holnap a házi orvosomhoz?

2010. febr. 21. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
58%

szerintem mindent jól csinálsz,nyugi,nem aidses vagy,"csak" náthás.

a maszk az szupi ötlet,de ha tényleg nincs lázad tök fölösleges dokihoz rohangálnod.

ne fáraszd magad,inkább pihenj! inhalálj sokat,készíts sóoldatot,és azzal cseppentsd az orrod. (egy dl víz,1gr só-lehetőleg tengeri)

a baba miatt ne aggódj,a szoptatás a legjobb védelem minden baci ellen!!! nem lesz semmi baja,nyugi!!

jobbulást!!

2010. febr. 21. 16:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a maszk sem fontos, nem hinném, hogy elkapja tőled. Nekem az Oscillococcinum segít, ez homeos készítmény, szoptatás alatt is lehet szedni. Meg C vitamin, babának esetleg Cebion csepp a biztonság kedvéért.

Jobbulást neked!

2010. febr. 21. 17:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi aranyosak vagytok, és szedem az oscillot, meg corizaliat, sterimar, kamillatea és gőzölök is kamillával.

Szerintem keddig várok és akkor megyek csak ha muszály, de attól független az ügyeletes doki egy kretén volt mert tök hülyeségeket mondott szerintem...

Ja, meg a pihenés vicces, mert van még egy két és fél évesem is aki szintén beteg...

2010. febr. 21. 17:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja, orvoshoz szerintem sem kell menned, még a végén ott kapsz el valamit. A gyerek orrspray-ét használhatod (Marimer, Sterimar, stb.), az is tengervizes, az pedig fertőtleníti a nyálkahártyát. Én a múlt héten voltam beteg, szintén "csak" orrfolyás, inhaláltam kamillás teával, szedtem a C vitamint és sok mézes-citromos teát ittam. Szerencsére a gyerkőc nem kapta el, pedig az apjának is ugyanúgy folyt az orra.
2010. febr. 21. 17:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A nátha cseppfertőzéssel terjed, és lakás levegőjében már javában benne vannak a kórokozók. Az anyatejjel csak véded a babádat, nem ártasz neki, a benne lévő ellenanyagok amit a saját szervezeted termel a betegség legyőzésére megvédik a babádat. Ha el is kapja a náthát a lefolyása jóval enyhébb, mintha nem szopizna. Szoptatni pedig lázasan is lehet!

Én egy éve kaptan egy csúnya hörgőgyulladást, lázzal, köhögéssel stb., amire antibiotikumot kaptam. EGy drágább fajta volt, amit szoptatás alatt is lehet használni, a nevére már nem emlékszem.

2010. febr. 21. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!