Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez szopisztrájk lehet, vagy...

Ez szopisztrájk lehet, vagy tényleg eleget eszik? Netán a foga miatt?

Figyelt kérdés

kisfiam 5 hónapos. 3 napja kezdtünk el almát kóstolni, de a probléma már korábban elkezdődött. korábban állandóan a cicimen lógott, alig lehetett leszedni, aztán egyik napról a másikra átállt a 3 óránkénti evésre... most meg ott tartunk, hogy alig bírom cicire tenni. Még az almázás előtt sem eszik/evett rendesen. sokszor van olyan, hogy kiabál, hogy éhes, próbálom etetni, akkor inkább nézelődik, leteszem, megint kiabál, felveszem, nem eszik, aztán, ha nagy nehezen el kezd enni, akkor nagyon mohó, félre nyel, utána már tuti nem eszik.

próbáltam kiskanállal, cumisüveggel....siralmas....

lehet, hogy nem is éhes... megbolondulok... :-(

2010. febr. 20. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szinte ugyanebben a cipőben vagyunk. Jövő héten lesz 5 hónapos a Kisfiúnk, Viszont Ő még csak cicizik. Kb. 2 hete úgy tűnik, nagyon hamar megeszi az adagját; gyakran "ledobja" magát a ciciről, holott még csak 2-3 perce evett. Akkor megpróbálom a másik oldallal, ott megint szopizik egy kicsit, aztán végképp végez. Közben néha nézelődik, beszélget. Én már eljutottam oda, hogy ő tudja, mennyi elég neki. Lehet, hogy néha csak szomjas, vagy nincs olyan étvágya, vagy a tej zsírosabb és akkor elég a kevesebb. Ha jó kedve van, nem nyűgös, nem sápadt, nem aluszékony, nincs ok az aggodalomra.
2010. febr. 20. 17:44
 2/7 A kérdező kommentje:
igen, néha én is ezt gondolom, csak mostanában tényleg annyira nem eszik. Mi is csak 3 napja kóstoltattuk először almával. a doktornőnk javaslatára... lehet, hogy nem kellett volna... bár ez a gond már előtte is megvolt.
2010. febr. 20. 17:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem 6 hós korig mindenképp érdemes várni a hozzátáplálással, de ettől független dologról lehet szó.

5 hó környékén a babák hirtelen elkezdenek erőteljesen érdeklődni a külvilág iránt, és minden annyira izgalmas, hogy a szopizás másodrendű lesz a nézelődéshez képest. Én azt szoktam csinálni, hogy abbahagyjuk a szopit, és kb. 10-20 perc múlva újra kezdjük, egy idő után annyira éhes lesz, hogy már eszik "rendesen". Egyébként 5 perc alatt is képes megenni már ilyenkor az adagját, annyira felgyorsult...

Nem kell aggódni, hogy éheznek!

:o)

2010. febr. 20. 19:47
 4/7 A kérdező kommentje:
:-D megpróbálok :-D
2010. febr. 20. 20:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Kisfiam egészen 5 hónapos koráig " cicifüggő " volt, legszívesebben a nap 24 órájában csak cicizett volna :). 5 hónapos korában, történt egy nagy változás. Nappal egyre kevesebbszer igényelte a cicit és egyre kevesebb ideig szopizott, sokszor 2-3 perc alatt végzett. Az éjszakai etetéssel soha nem volt gond, születése óta 2x kelt fel szopizni.7,5 hónapos kora óta csak félálomban tudom megszoptatni, mert ébren egyszerűen nem szopik, szív párat aztán végez, nincs hozzá türelme. Most 8,5 hónapos nappal 4x, éjjel 2x szopizik,rendesen szívja kb. 5-10 percig. Próbáld ki Te is, ezt a félálomba szoptatást, szerintem működni fog.
2010. febr. 20. 23:10
 6/7 A kérdező kommentje:
szia :-) én is pont ezt próbálom, a kisfiam is sokkal jobban eszik éjjel. :-) még a reggeli szopival sincs gond, de napközben... nincs az az isten, amiért lemondana a nézelődésről... viszont a bébiételt nagyon szívesen kanalazza. gondolom azért, mert az újdonság...
2010. febr. 21. 12:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, a kisfiam is szívesen eszi a bébiételeket. Tudod, az teljesen más mint a szopi, az etetőszékben tud nézelődni (játék is van közben a kezében), lábait pakolgatja az etetőszék tálcájára, tud közben " magyarázni " ja és még megdolgozni sem kell a kajáért :)
2010. febr. 21. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!