Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit eszik egy egy hetes baba?

Mennyit eszik egy egy hetes baba?

Figyelt kérdés
Nekünk kb 40 ml-t. Elég ez?
2010. febr. 18. 19:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, elég. A mie nk s ennyiket evett 1 hetesen. Viszont 3 hetesen már bevágta a 100-at is.
2010. febr. 18. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:

A baba súlya x 1,5 és ezt osztani a napi étkezések számával.

Mi nagyobb súllyal születtünk, a klinikán 50g-t kaptak, de nekünk nem volt elég, ezt mondta a gyerekorvos, amikor kijött, hogy nekünk 70-80g is kell egy étkezéskor. Szóval a baba súlya számít.

2010. febr. 18. 20:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem méregess és ne számolgass, 2 baba nem eszik egyformán.

Pici a gyomruk, elég a 40 ml

Add oda neki a cicit, ha kéri.

2010. febr. 18. 20:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Még ugyanaz a baba sem eszik egyformán! Mi felnőttek sem eszünk mindíg dekára ugyanannyit. Én sem mértem és szépen fejlődik a 4 hónapos babám, aki már 7.5kg.
2010. febr. 18. 22:34
 5/7 anonim ***** válasza:
9%
Második vagyok. Az igaz, hogy nem eszik egyformán a nap folyamán a baba, én az elején mértem minden evésnél és azért a napi mennyiség annyi volt, mint ahogy írtam. Ha a nap végén összeadtam, annyira jött ki, mint amennyit a súlya alapján kiszámoltunk. Most már nem mindig mérem, csak ha úgy érzem, hogy nagyon kevés lehet a tej a cicimben, mert akkor pótlást kell adnunk, bár ilyenkor jelzi is a kisfiunk, hogy éhes maradt.
2010. febr. 19. 06:57
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A mi babánk most 3,5 kiló, és naponta eddig 400 ml-t evett. Ez akkor kevésnek bizonyul a számítás alapján (kb 520 ml), de nem akar többet enni. Most akkor mit csináljunk? Az igaz, hogy csak egy hete született, most van nálunk 4 napja, és emelkedik a napi tejfogyasztás és tejtermelés.

2010. febr. 19. 09:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha ezen fogsz agyalni, akkor tuti bedilizel vagy a tejed rovására megy.

Mérd meg minden héten egyszer ugyanabban az időpontban , majd havi szinten számold ki mennyit hízott.

2 gyereket szoptattam ill a másodikat még szoptatom egy éve, de ez az ennyit kell enni, meg annyit kell enni az agyamra ment, nem foglalkoztam vele.

És ha mondjuk 20 ml vel kevesebbez evett, akkor megtömöd, még ha nem éhes?

2010. febr. 19. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!