Kinek hogy megy? Szeretnék tapasztalatokat hallani azzal kapcsolatban, hogy ha igény szerint szoptat az ember, nem fog-e egy idő után a gyerek az 1 óránkénti éjszakai szopizásra szokni, illetve nem fogja-e cuminak használni anya mellét? Baj, ha nyugtatónak használja és nem evésre? Úgy vagyok vele, hogy a kérdésben szereplő egyik végletbe sem szeretnék esni, mindkettő ijeszt. De a LLL által kiadott könyv most megingatott. Ha nyugtatónak nem vagyok ott, csak etetőnek, ha tényleg éhes, akkor kevésbé lesz kiegyensúlyozott? Illetve ha ott vagyok, bármikor, amikor csak akarja a cicin létet, akkor nem kerül-e a gyerek főnök szerepbe a családban - ami nyilvánvalóan senkinek, főleg a bébinek nem jó.
Illetve még egy, amit az eredeti kérdésben is írtam: Nem került főnökszerepbe a pici nálatok? Ezt nehéz önmagáról eldönteni az embernek, mert ki a fene vallaná be olyan egyszerűen, hogy a gyereke irányítja az életét.
Azt írod, ő sűrűbben igényelte a szopizást. Biztos vagy benne, hogy a szopizást igényelte és nem más baja volt, amikor sírt ezért megszoptattad?
2015. ápr. 7. 11:21
12/14 anonim válasza:
Fonok? O egy pici tehetetlen kisbaba aki meg sem tud moccanni csak neha ehes (es egyben szomjas) es biztonsagban akarja erezni magat. Ehhez egy jo eszkoz az anyamell amely nem csak etetes hanem megnyugvas neki! Es igen mig pici es ha azt akarod h.te tudd menyugtatni ne egy targy (jatszocumi) ahhoz ott kell lenned vele!!! Ezt neked kell eldintened vallalod e. Ha cumisuveg es cumi mellett dontesz konnyebb az elet. Lehet ezzekkel az eszkozokkel is kotodoen nevelni de ha az a cel h.NEKED minel konnyebb legyen akkor ne nyugtasd cicin es ne szoptass! Ha azt akarod tudtara hozni h.te (es az apukaja es az emberek) mindig segitenek neku ahhoz elsosorban neked kell ott lenned. De akkor ahhoz a anyukanak es a babanak egy egyseget kell alkotnia. Sok helyre vele menni mindent vele intezni. Es akkor igenyli kajd a cicit van h.5 perc mulva vab h.4 ora maulva. Kiszamithatatlan mert a babak nem gepek. nem ora szerint almos ehes es faj a foga. En teljes eletet elek 1,5eves fiam mellett aki borzalmasan sokat volt hordozokendoben es emiatt olyan szabad voltam h.barmit elinteztem szpoizott ahol voltunk aludt ahol voltunk. oriasi szabadsag mig pici. Ma mar tudja h.tolem kerheti elvan nagyszulokkel apaval. Ejszaka meg cicizik. Ha jon a foga tobbszor ha nem atalussza vagy 1x kel. Sztem megeri en elvezem a mai napig. Dolgozom mellette sportolok neha filmet nezek mig alszik. Szoval nem allt meg az eletem de minden igenyet kielegitem. Ez nem azt jelenti h.nem nevelelem. Remelem segitettem h.lass egy ilyen nezopontot. Ez csak az enyem sokan mashogy csinaljak.
2015. ápr. 8. 08:33
13/14 anonim válasza:
Es meg nehany dolog. Nem tudom mikor mit igenyelt de ezert jo az egeny szerinti szopi mert nem kell kitalani. Cici es minden megold....ha ehes ...ha almos....mit talalgassak. Kenyelmes. Es mielott barki felreertene az elozo hozzaszolasomat: cumi cumisuveggel az elet nehezebb mert allandoan mosogatni fertotleniteni melegiteni kell csak azt barki megbtudja csinalni anyukanak konnyebb de sok dolog van vele. A szoptatas konnyebb mert csak eloveszed de neked kell ott lenni hozza! Mas nem tudja megcsinalni helyetted. De ha ugy alakul vmimiert h.nincs tej stb.termeszetesen lehet valaszkeszen nevelni tapszerrel is!!!! Javaslom az Olelj at - a kotodo nevelesrol cimu konyvet bukki andreatol!
2015. ápr. 8. 08:39
14/14 anonim válasza:
Én mikor még nagyon pici volt próbáltam betartani az időre szopit... Hát nem jött be.. Amit már nem is bánok. Egyik védőnő azt kérdezte tőlem hogy ha éhes vagyok milyen érzés még kibirni x időt evésig!? Főleg h ők még nem is tudják hova teni ezt az érzést egy darabig... Aztán elkeztem az igényszerinti szoptatást. Hozzá teszem h se cumi se cumisüveg nem kell/kellet neki. Biztos vagyok benne h ma már nyugtatja is magát rajta vannak napok/esték mikor nagyon sokszor kéri de van h keveset.. Most 19 hónapos. Nem gondolom h ettől h főnök szerepbe kerülne tőle. Mikor a kislányom kéri és épp főzök vagy eszek vagy valmi olyat csinálok akkor elmagyarázom neki h még egy kicsit várnia kell.. Úgy csináld ahogy neked és a babádnak is jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!