Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért apad el, hiszen 1 évig...

Miért apad el, hiszen 1 évig szoptattam?

Figyelt kérdés
Nem választottam el, mégis hetek óta nem tudom nap közben megszoptatni. Most meg már este se. Pedig ő akarja. Más évekig szoptat, nekünk miért nem sikerül???? Ennek tényleg így kell fájnia? Nem lehetne, hogy ő válassza el magát fokozatosan? Miért kell a gyerek szemében csalódottságot látnom?

#szoptatás 1 éven túl
2015. ápr. 4. 12:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
nincs azzal baj,, hogy szoptatnál, azzal se lenne, ha már nem akarnád, azzal van a gond, ahogy ezt a fejedben kezeled, emiatt lehet jó lenne valakivel beszélned.
2015. ápr. 7. 12:49
 12/13 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértelek, és nekem is furcsa, miért nem hiszi el valaki, hogy igenis csalódott vagy bosszús is az az 1 éves, amikor hiába szopizik, nem jön neki elég tej. Én is hasonlóan vagyok a másfél évesemmel (második gyerek). Lehet, hogy ez egyénfüggő is, hogy hiába szoptatom napi 3-5x is, már nincs rendes mennyiségű tejem. Vagy talán sok időt kellene mellen töltenie a babának ahhoz, hogy újra sok tej legyen? Nem tudom. Ne haragudj, hogy használható tanácsot nem tudtam adni. Én azzal szoktam magyarázni, hogy mindannyian mások vagyunk, és egyik anyukának könnyebben elapad a teje, a másik pedig ha a feje tetejére áll, se sikerül hatékonyan apasztania...
2015. ápr. 9. 19:55
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem apadt el. Szoptatási tanácsadó segített, azt mondta, az a gond, hogy túl sokszor mérem a szopimennyiséget és ettől az állandó stressztől folyamatosan gátlódik a tejleadó reflexem. Mióta nem mérem egyáltalán, talán egyszer sem volt, hogy ne tudtam volna őt megszoptatni. Teljesen elégedett a babám és nagyon szépen hízott az elmúlt hónapban. Plusz hetekig lázas beteg volt, amikor a szopin kívül nem fogadott el semmilyen szilárd táplálékot. A foga is jött, így inni se nagyon akart semmit. Csakis szopizott. És nem halt éhen, sőt, mint mondtam, ennyit hízott. Nehéz hinni benne, ha az ember rástresszel (én 3 hónapig felhőtlenül szoptattam, utána jöttek a gondok, amiktől túlságosan megijedtem), de sokszor csak azért apad el a tej, mert az anya nem hisz benne, hogy van elég teje. És akkor persze nem is lesz, mert fél, szorong és a tejleadó reflex nem működik. Elég csak nagyon akarni és nem lesz tejleadó reflex. Biztos vagyok benne, hogy azok nem tudnak szoptatni, akik a legjobban szerettek volna. Pedig pontosan annyi tej van, amennyi a babának kell, ha az ember nem szorong ezen. Pl.amikor írtam ide, 1,5 napig nem tudtam szoptatni a stressztől, aztán a babámnak magas láza lett, fél napokat a karomban aludt és szopizta a semmit, de 2-3 nap alatt megcsinált magának akkora tejmennyiséget, amire szüksége volt, úgy, hogy azóta sokszor még túl sok is a tejem. Ha nem ér rá a baba szopizni, kevesebb lesz, de ezt bármikor visszatornázza majd, ha szüksége lesz rá és hagyják.
2015. ápr. 20. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!