Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem tudok már fejni?

Miért nem tudok már fejni?

Figyelt kérdés

8,5 hónapos a babám, még napi 3-szor szopizik. Én úgy gondolom, elég is neki amit szopizik, mivel jól alszik, és megfelelően gyarapodik. Igaz, hogy az esti szopihoz mindig fejek le neki délben 80 ml-t kiegészítésként.

Ezt azért teszem, mert ugye nap közben már nem szopizik, és azt remélem, így kicsit több tejem lesz.

De már napok (hetek óta) nem tudok délben lefejni 50-60 ml-nél többet, annak ellenére hogy ő nem szopizik ilyenkor 10 órán keresztül....nem jön a tejleadó reflex, ha jön, akkor sem jön vele több 40-50 mlnél.

Borzasztó idegesítő, és persze minél jobban rágörcsölök annál kevésbé jön.

El fog menni a tejem?

2015. márc. 31. 10:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Próbálj több folyadékot inni,mert a városi legendával ellentétben nem a zabálástól lesz több tej. Ezt nem rád értem,csak általában ez a felfogás. Ha ekkor sem megy,akkor valószínű,hogy szépen lassan elapad. Mondjuk a 8,5 hónap azért nagyon jó,sokan örülnének,pl én is ,ha ennyi ideig menne:D. Az idegesség tényleg csökkentheti,ahogyan a fáradtság is. Nem próbálod a kicsit többet mellre tenni? Az egy természetesebb és hatékonyabb inger,mint a fejés. Szorítok,hogy sikerüljön még pár hónapig a szopi:D
2015. márc. 31. 10:50
 2/4 A kérdező kommentje:
elég sokat iszom, napi 3 litert minimum (sokat nem zabálok, de mint írtad nem is rám érted :) nem hinném hogy ez a gond, lehet hogy akkor szépen lassan elapad :( de persze, nagyon örülök a 8 hónapnak is, főleg hogy az elején nehezen indult be és pótolni kellett, már 2 hetesen mindenki azt mondta hogy tápszeres baba lesz, örülök a 8 hónapnak is, csak azért tettem fel a kérdést, mert aggódom hogy ha én nem tudok fejni, ő vajon mennyit szophat este? lehet hogy jól lakik vagy lusta többet enni, na de akkor hogy lesz meg neki a napi 500 ml tej ami az ajánlott fehérje bevitelhez kell? az egy dolog hogy jól hízik jól alszik, de az lehet hogy a főzeléktől van.
2015. márc. 31. 14:53
 3/4 anonim ***** válasza:

8,5 hósan én tuti nem fejnék.Én ilyenkor sűrűbben tettem mellre.1 évesen még 5-6-szor szopott egy nap.Most 14 hós és 3-szor szopik.

Egyik gyerekem sem volt tápszeres soha.(4 van 😀 )

2015. ápr. 1. 00:10
 4/4 A kérdező kommentje:
meg van neki a nap menete hogy mikor van cici es mikor nincs. ezt nem szivesen boritanam fel, olyan jol eszi a fott eteleket, imad mindent, ha most ujra neki allok ciciztetni minden felborul.
2015. ápr. 1. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!