Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

1 hónapos kisfiamat már a kórházban is tápszer kiegészítésével tápláltuk, sajnos nem elég a tejem, és a stressz erre csak még rosszabb.

Nagyon nehezen alszik el, nyafog, vergődik, ha a pocija a gond, arra BioGaiat adunk, de a legtöbb esetben hisztis. Anyatej mellé is a rendes adagot készítem el mert teljesen bepörög, viszont mindig visszajön, néha fél-1 órával később és ez már büdös, gyomorsavas. Erre a doki azt mondta, ameddig nem sugárban jön, nincs vele baj...

Pár napja kipróbáltam, hogy egy-egy etetés alkalmával csak tápszert kap, akkor viszont fél óra múlva nyugi volt, nem jött vissza semmi.

Mi a baj? Az anyatejjel van gond? Nem cigizek, iszom, drogozom nyilván... Nem eszem felfújós és allergizáló ételeket. Volt valaki ilyen vagy hasonló helyzetben?

2015. márc. 30. 11:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt tápszer a kórházban, de itthon már nem kapott. Hasonló volt a helyzet, nyugtalanul aludt, nem lakott jól, fájt a poci is, bukós is ráadásul. Nem adtam fel, sokszor tettem cicire, az ételt leredukáltam: hús, krumpli, rizs, tészta. Semmi zöldség, gyümölcs szinte. Szülésznőm mondta, hogy rostosak, okozhatnak hasfájást. Rengeteget iszom, sörözök- alkoholmentes- utálom, de megiszom napi fel litert, és csak vizet, sokat. Sokat eszem tudatosan. Kb. 3 hónapra állt be a tejcsi. Most 6 hónapos, és csak szopizott eddig. Nem fejtem, vagy csak akkor, ha már reggel nagyon feszült a cici, és még aludt a fiúnk. A szopi más mint a fejés. Pihenj ha tudsz sokat.
2015. márc. 30. 11:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Amit írtal, azt a szert nem ismerem... 1es voltam
2015. márc. 30. 11:39
 3/5 anonim ***** válasza:

ha szeretnéd még szoptatni, nem jó úton jársz.

először is, a vegyes táplálás a legrosszabb a pocaknak.

Viszont nekem is kellett pótolnom az elején, de soha nem pótoltam teljes adaggal, ugyan minek fáradna akkor a cicin?

Béreltem egy mérleget. Először megszoptattam mindkét mellből. 1 hónaposan kb. 40-50 ml-t tudott kiszívni.

Mivel 6-szor evett egy nap, testsúlyához mérten kiszámoltam, hogy kb. 80-100 ml kellene neki. Ezért a 40 ml mellé mindig 40-50 ml tápszert kevertem (étkezésenként). A tápszert kapta utólag. Fájt a pocakja, és sokat bukott. De nem adtam fel, szoptattam, reggel, délben és este pedig a 7-5-3-1-es módszerrel szaporítottam a tejem. 2 hónapos korára teljesen elhagytuk a tápszert, és a hasfájása is azonnal elmúlt. Most 8 hós és még szopizik napi 3-4szer :)

2015. márc. 30. 11:53
 4/5 anonim ***** válasza:

még anynival kiegészíteném, tudom milyen rossz stresszesen, fáradtan fejni (én ebben az időben 3-4 órákat aludtam max). Annyi szénhidrátot egyél amennyit bírsz, legalább napi 3-4 liter vizet igyál meg, kerüld a fűszeres, sós dolgokat, és várj a szopi után fél órát, csak akkor állj neki fejni. a hasfájáson könnyíthetsz ha legalább 2 böfit vársz, és ne hagyd hogy a cicire aludjon rá. Ráaludhat csak előtte böfögjön.

És nem az a lényeg mennyit fejsz le, hanem az inger, ha csak 20 ml jön le egy hétig, akkor sem szabad fel adni a napi 3 fejést, és fontos időben is a 7-5-3-1 perc, hogy kellő inger érje a mellett.

Egy hónap alatt rendbe hozod, és rengeteg kényelmetlenséget megspórolsz, a tápszer iszonyat pénz, ráadásul kényelmetlen hogy mindig meg kell csinálni, kiönteni ha sok lett feliratni, stb.

2015. márc. 30. 11:57
 5/5 anonim ***** válasza:

egyetértek,hogy a tejszaporíásra kéne ráfweküdnöd. nehéz tudom,nekem is rengeteg meló volt,de megéri. ahogy írták,szoptass mindkét melledbőlutána 15-20perccel fejj. ha valamennyi pótlás kéne,tehát nem sok,pár tíz mlazt kiválthatod azzal,ha a szoptatás után vársz egy 20percet,és újra szoptatsz,azalatt termelődik annyi,amennyi kell. ilyenkor még fontos,hogy éjszaka is legyen kiűritve a mell. én a tejszaporítás időszakában 1órát szoptattam,utána felet fejtem,1óra múlva megint szoptattam később megint fejés. éjszaka is fejtem, a leggázabb időszakban 2óránként,de azt csak pár napig. 5 hónapig 3 óránként,1 hónapig 4 óránként,aztán most már csak kora reggel fejem le ha evett.

milyen tápszert adsz neki? nem sensitive tápszert kap? vagy harmonyt? mert azok sűrűbbek,ezért nehezebben jönnek fel. a hasfájás lehet a lenyelt levegőtől is,lehet,hogy rosszul teszed mellre,vagy nem büfizik eleget, vagy olyat ettél. van amelyik baba a tejtermékektől puffad,nem mindegyik hüvelyesektől,káposztától. az pedig 3 hét is lehet mire kiürül.

2015. márc. 30. 12:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!