Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baj ha ebbe tarolom a tejet?

Baj ha ebbe tarolom a tejet?

Figyelt kérdés
Nos, 4 napja szultem csaszarral, van egy lusti babam, aki hamar bealszik, s eleg neki keves tej. Nekem viszont majd szetdurrannak a cicijeim. Lefejtem ma 80 ml tejet(nem tudom, hogy soknak szamit-e vagy kevesnek) eldobni sajnaltam(felhasznalni nem hinnem hogy fogom 24 oran belul), s mivel nem volt mas, beletettem steril poharkaba, amibe vizeletet szoktak vinni laborba, s betettem lefagyasztani. Rairtam a datumot... Baj ha ebbe tettem? Miben kell tarolni a tejet? zoldfulu vagyok.....

2015. márc. 27. 21:09
 1/8 anonim ***** válasza:
van ezer féle olcsóbb drágább tej tárolók. de ha ez a pisi tároló pohár tiszta, steril lefedhető akkor szerintem nem gond. az hogy a 80ml soknak számít e nem tudom...én örültem ha a fiam jól lakott nem hogy még fejjel is utána :)
2015. márc. 27. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
2015. márc. 27. 21:41
 3/8 anonim ***** válasza:
4 napig feltudod használni addig eláll az anyatej a hűtőben ha tiszta edénybe tetted.Amúgy lehet kapni kifejezetten erre való zacskót. 80 ml nem kevés. Én 3,5 L adok anyatejleadóba 7 hós fiam is megészi a részét.
2015. márc. 27. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
En jegkockacsinalo zacsiba fagyasztottam le. Olcso, praktikus
2015. márc. 27. 23:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Én babák számára gyártott steril pisigyűjtő zacskóba tároltam a tejet. A gyógyszertárba akartam venni tejtároló zacskót, de a gyógyszertáras hölgy mondta, hogy inkább vizeletgyűjtő zacsit vigyek, mert jobban megéri.
2015. márc. 28. 07:14
 6/8 anonim ***** válasza:
attól függ. zárt az a pohár? ha zárt,nyugodtan tedd bele. DE ha csak fogod lefóliázod,vagy bevágod úgy,hát nem. én sosem értettem ezt a jégkockatartózást,meg bevágjuk egy fóliás joghurtos pohárba dolgot. nem rád írom kérdező csak annyian írták már itt. az anyatejet strerilen kell tartani! még ha megy is valami bele fejés közbe,ne úgy vágjuk már a fagyasztóba! ahol a nyers húst tároltuk előtte. anyatejet steril,légmentesen zárható tárolóba tehetünk csak! azt a védőnőt meg aki ezt tanácsolja,kivágnám. tök mindegy,hogy védőnő,szomszéd ez az mondta. józan paraszti ésszel is lehet tudni,plussz a heim pálba is mondják. ott is milyen szigorú szabályok vannak a tejeladásra,meg tárolásra. ott még más tejtárolóba se rakhatod,csak abba amit ők adnak. nem véletlenül. már olyan olcsón lehet venni tejtárolót. én amíg kevés volt a tej,avent poharat vettem.később bébiételhez is jó,etetni belőle,tárolni,fagyasztani. aztán mikor sok kellett, zacskót vettem. lansinoh 25db 2600ft. de jó,akkor nézzünk olcsóbbat. ott a babybruin zacskó, 1300ft 20db és 3 deci fér bele. csak tudnám miért ezen kell sporolni? inkább adjátok le a tejet,de ne jégkockatartóba vágjátok már. mindegy a kérdésedre válaszolva,ha volt teteje, nyugodtan tedd el bele,egyébként avent poharat,vagy tejtároló zacskót is használhatsz.
2015. márc. 28. 10:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Igaza van a kedves előttem írónak...Én még olvastam olyat is hogy valaki ki süvegekbe fagyasztotta le. Azt sem szabad üveget nem teszünk fagyasztóba.
2015. márc. 28. 16:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam a gyogyszertarban, a gyogyszeresz nagyon otletesnek talalta a felfedezesem :)) Semmi akadalya, hisz a poharkak zacskoban, sterilek, a csavaros kapak pedig jol zar(nem folyik ki belole semmilyen folyadek).
2015. márc. 29. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!