Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, hogy a 14...

Mit csináljak, hogy a 14 hónaposom ne harapjon szopi közben?

Figyelt kérdés
Minden szoptatás előtt félek, mert tudom , hogy harapni fog. Mindene a cici, egy nap 10x tuti rajta lóg. Próbáltam már mellbimbóvédővel, de azzal nem kapja be. Sírva szedem ki a szájából a bimbómat, amit megharapott nem egyszer. :( adjatok tippet mit tegyek! Köszönöm
2015. márc. 25. 22:56
 1/9 anonim ***** válasza:

jelezni kell Áu ez fáj anyának felszólásal, tudatni, hogy nem szabad, nem jó, ne csinálja

(én babám akkor szokott rá amikor cumisüvegből kezdtem pótolni és ha befejezte nem kért többet harapta a cumit,hogy ne is mehessen a szájába, aztán a mellemmel is eljátszotta, főleg a végén, volt hogy jól meg is nyújtotta(ez utóbbi azért lehetett mert valszeg a mellemmel a szájában akart hátra feküdni, vagy nyújtózkodni a tündér :D)

nos, amikor tudattam hogy nem szabad, viszont a cumisüvegnél meg nem szóltam rá, egyszerűen csak össze lett zavarva, ilyen volt a cumizavar(meg egyéb másban is megmutatozott)

szóval ha világosan tudja, hogy nem, akkor nem csinálja(de nem büntetést, mérget, zsarolást gondolok eszközként, hanem csak amit fentebb írtam.)

2015. márc. 25. 23:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Én fiam is kb ennyi idősen kezdett cincálni, aztán másfél éves korában rászántam magam az elválasztásra. Résen kell lenni, és dugd a kisujjad azonnal a szájába, ha harap, addig ki tudod húzni a melled, hogy legalább ne fájjon. :/
2015. márc. 25. 23:11
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Válaszd el, itt az ideje...
2015. márc. 26. 06:17
 4/9 anonim ***** válasza:
2 éves kislányom még szopizik, eszébe nem jutna megharapni. Olyan 1 éves kora körül voltak ilyen harapásos ötletei, de mindig azonnal szóltam neki keserves hangon, hogy jajj ez nekem nagyon fáj, sőt, volt, hogy szinte felsikoltottam a fájdalomtól és azonnal elvettem tőle a cicit. Eleinte megijedt, sírni kezdett, de megnyugtattam, hogy nincs semmi baj, csak ne harapjon, mert ez nekem fáj és akkor nem tudom őt szopiztatni, ha bántja a cicit. Kb 2 hétig tartott ez a korszak, és annyira szépen megértette és megjegyezte, hogy nem szabad harapni, hogy azóta eszébe sem jutott ilyet csinálni.
2015. márc. 26. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Válaszd le, ha harapdál.

Amúgy is nagy hozzá, hogy egész nap rajta lógjon.

Gondolom, már eszik sok mindent, alváshoz meg ki tudsz találni másik rituálét.

2015. márc. 27. 17:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Mi 14 hósak vagyunk,napi 3- szor szopizunk,plussz éjjel 1-2-szer.Nekem is úgy egy éves kora körül kezdett el harapni,tartott több mint egy hónapig de eszembe se jutott volna ezért elválasztani.Pedig sokszor megkapom most is hogy minek szoptatom még.Ezt mindenki maga tudja.

Egyébként úgy segíthetsz a dolgon hogy valóban résen vagy és gyorsan bedugod az ujjad,vagy ha erről lekéstél akkor finoman egyik arcocskáján a hüvelykujjaddal másik arcocskáján a mutatóujjaddal enyhe nyomást gyakorolsz,ezzel arra készteted hogy kinyissa a száját.

Nekem egyébként egyszer csak elhagyta ezt a rossz szokást.

2015. márc. 28. 22:44
 7/9 kopapi ***** válasza:
aaaadd oda az apjának, szoptassa Ő!
2015. márc. 29. 20:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Utolsó hogy te mekkora paraszt vagy!

Vannak neked való fórumok,ne rontsd itt a levegőt!

2015. márc. 30. 12:19
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

kopapi nevű felhasználó: sajnos az apjának nem tudom odaadni,mert külföldön dolgozik... de azért nagyon vicces voltál :D :D

2015. márc. 30. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!