Többször kevesebb ideig vagy inkább ritkábban tovább?
Figyelt kérdés
Fejéssel próbálom szaporítani a tejemet. Szerintetek hogyan lehetne több, inkább gyakrabban csináljam? Most 6- szor fejek egy nap, majdnem egy órán keresztül, csak csöpörög és már napok óta nem akar a mennyiség növekedni. Sok időt elvesz, de lehet hatékonyabb lenne ha 2 óránként 20-25 percig fejnék...tapasztalatok?2015. márc. 23. 14:57
1/10 anonim válasza:
érdemes az étkezésekre és a ivásra is odafigyelni. Én reggel délbe meg este fejek nekem ez jött be. 3,5 l tejet adok le fiam 7 hónapos. Én azt tudom mondani próbáld meg hátha úgy jobb lesz. Ténleg elég macerás.
2/10 anonim válasza:
a fejés annál sikeresebb,minnél többször inditod meg a tejet. nekem is csak csöpögött,amíg kevés volt,másfél óra alatt összecsöpögött 1 evésre való. aztán már lejött 10perc alatt. ne fejj egy órán keresztül,ha semmi nem jön ez túl sok időne cincáld a melled. viszont túl kevés a napi 6x-i fejés. szoptatsz mellette? ha igen,elég szoptatás után fejned,büfiztetsz vársz egy kicsit (kb mondjuk telljen el negyedóra a szopi után,15-20percenként kéne tejleadásnak lennie) meg éjszaka,amíg alszik. esetleg ha nagyon sok idő tellik el pl.- 4 óra két szopi közöztt,még lehet szpoik között is. ha nem szoptatsz akkor pl. másfél óránként fejj ha ráérsz,de ne egy órát hanem mondjuk 20percet. a 15-20 perc legyen meg,akkor is ha nem jön semmiha meg éppen jön,várd meg ami lejön. mivel fejsz? a kézi nem a legjobb,nem mindenkinek válik be. ha elektromossal,ellenőrid,hogy rendben van-e a vákuum,szívócső. én gépit használtam,dupla szívófejjel,nekem bevállt. nem görcsölsz nagyon fejés közben? próbáld ne azt nézni,hogy épp mennyi jön,hanem inkább tv-zz közbe,tereld el róla a figyelmed,hátha csak lazítanod kell.
3/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem szopik a babám, a lefejt tejjel itatom. Időnként cicire teszem de egyre nehezebben fogadja el, már cumizásra se igényli. Inni nagyon sokat iszom, enni is eszek, bár van rajtam plusz kiló, de most a tej az első!3,5 liter pluszba! hát az nem semmi! Szerintetek ez genetikailag kódolt, hogy kinek mennyi teje lehet maximum? Én el sem tudom képzelni, örülök ha összejön a napi 800 ml nagy nehezen és nem kell tápszerrel pótolnom. Éjszaka is kétszer kelek, amikor csak tudok fejek, azért is tart eddig, mert csöpög és addig nem akarom abbahagyni míg egy pici is jön, de tény , hogy a melleim már kivannak rendesen. Megpróbálom akkor gyakrabban kevesebb ideig.
2015. márc. 23. 16:16
4/10 anonim válasza:
nem könnyű,de próbáld erőltetni a szoptatást. tedd mellre,akkor is ha nem akarja.nekem nemcsak vísított,hanem még el is tolt a kezével,annyira nem akart. 10perc hisztit várj ki,ha azután se akarja akkor adj neki üvegből. calma üveget próbáltad? adni kéne neki egy esélyt,hátha. a napi 800 ml nem is rossz. mennyi idős a baba? nekem a fél évesem jól elvan 800ml-n,két hónap alatt hízott rajta 6050-ről 8560-ra. szóval a 800ml az nagyon is jó! hát valamilyen szinten genetika,mert vannak akiknek napi 3 fejéssel ömlik literszámra, de nem mililiterre van adva az a genetika. sokat lehet rajta változtatni,nekem is 2x70-80 ml tellett eleinte egész napra, de csak feltornásztam. viszont sose voltam az a tejömlős,mindig küzdenem kellett érte. ha keveset iszok,vagy nincs időm eleget szoptatni,fejni érzem a különbséget. ha hagynám a francba és nem foglalkoznék a plussz fejésekkel,meg semmivel tuti,hogy 1 hónapon belül el is apadna. de szerencsére így szinten tudom tartani.szóval az,hogy valakinek napi 1 legyen,vagy 3 liter tuti genetika,de sokat lehet feljavitani
5/10 anonim válasza:
Biztos hogy van bene genetika is. tejleadóba én vagyok a rekordtartó a fiam is megeszi a részét. Ne stresszelj a többiek jól írták probàld meg úgy viszont annak nincs értelme hogy üressn cincálod a melled. Amúgy én az elejétől fejve adom a fiamnak sajnos mellből nem ment most meg már nem szeretném ezzel nyagatni... kitartás..
6/10 A kérdező kommentje:
Az én babám még csak 2 hónapos, nagyon szeretném legalább 1 éves koráig anyatejjel táplálni. Ha nem megy ciciből akkor marad a nehezebbik út, de biztató, hogy fejéssel is sokáig fent lehet tartani a tejet és akár ilyen sokat is mint az első válaszolónak. Már lenyugodtam úgy érzem, nem stresszelek azon se ha nem szopik, bár eleinte iszonyatosan megviselt ez a dolog, betege voltam, aztán persze még kevesebb tej lett.
2015. márc. 23. 23:59
7/10 anonim válasza:
2 hónapos?? akkor miért kevés a tejed?? azt írtad,van,hogy megvan a napi 800 ml. hát nekem a fél évesem csak úgy hízik annyin ahogy írtam. az teljesen jó. még ha óriási étvágya van,akkor se kellhet olyan sokkal több,hogy ne menjen :-)
8/10 A kérdező kommentje:
A védőnő folyton azzal nyaggat, hogy a kicsinek a súlya 1/6-od részét meg kell, hogy egye egy nap. Most 5,4 kg a lányom, vagyis akkor 900 g-ra lenne szüksége, annyi nekem meg pont nincsen sosem. Jó étvágyú kicsi az biztos. 2-3 naponta van egy tápszeres kajálás és akkor úgy elég a tej is.De én egyáltalán nem akarok tápszert adni neki, így ha csak egy kicsit is tudnám növelni a tejemet akkor nem is adnék, de már pár napja ennyi és nem emelkedik tovább a mennyisége napi szinten, pedig én is a 20-30 ml-ről kezdtem.
2015. márc. 24. 08:12
9/10 xStefix válasza:
Kedves Kérdezö, ha 1 éves korig szeretnél anyatejet adni, akkor érdemes lenne még a szopival próbálkozni szerintem. De szakember segítségével. Fejéssel se lehetetlen eddig kitartani, de klasszisokkal nehezebb és rengeteg idöt vehet el kettötöktöl és a te pihenésedböl.
Vélhetöen cumizavar vagy hasonló nehézség miatt nem szopik a babád; ez nem egyszerü helyzet, de támogatással sikerülhet megoldani.
10/10 anonim válasza:
nekem lassan 9 kilós lesz. igaz,hogy egy ebéd ki van váltva,de azon kivül elvan ennyin. szépen hízik,jó kedvű nem is kér többet ennél. a súlya jól fejlődik? mennyit pisil? kedve milyen evés után,sír,vagy elégedetten nézelődik? nem biztos,hogy nem elég neki. a tej pedig lassacskán növekszik,vannak holtpontok mint a fogyásban. nekem is voltak,át kell lendülni rajtuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!