Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt más is aki csak napi...

Van itt más is aki csak napi pár mili tejet tud kifejni mégsem adja fel?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy tápszert kap a babája mert már kevés a tej, vagy mert nem fogadja el a cicit, de fej neki, hogy legalább egy kevés kis anyatejet kapjon.

Mennyit tudsz kifejni egy nap? Mióta? Mennyi idős a babád? Hányszor fejsz egy nap?

2015. márc. 12. 10:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én így voltam. Nem csak fejtem neki, hanem szopizott is, de kb. csak 10 grammokat (mértem, onnan tudom), meg pluszba kifejtem etetések között annyit, hogy egyszer meg tudtam csak anyatejjel etetni/nap. Újszülött korától 7 hetes koráig ment így, és már majdnem feladtam, és akkor megindult a tejem. Nem lett annyi, hogy elég egyen, de onnantól több anyatejet kapott mint tápszert. Most 7 hónapos, még mindig szopzik, de mivel már mást is eszik, csak napi 3-szor. Ebből egyszer nem kell pótolni sem, kétszer pedog kap mellé egy kis tápszert is.
2015. márc. 12. 10:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

nem tudott szopizni a babám. mindenféle tejserkentot szedtem, nekem azt mondták 1,5 oránként már lehet fejni, mert addigra már termelodik annyi, hogy le lehet fejni. igy 1,5 oránként fejtem, késobb mikor már rendesen beindult (kellett neki vagy 2 honap) akkor meg 3-4 oránként fejtem neki. (24 orában) késöbb igy lett már napi 800 ml.

barátnom annak idején siránkozott, hogy alig van teje, de hát csak napi 3-4 szer fejt, ha azt akarod, hogy tejed legyen (de a baba nem tud szopizni)- renduletlenul 1,5-2 oránként fejd le.

2015. márc. 12. 11:01
 3/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy leírtátok.

Naponta 6x-7x fejek és kb 100-150 milit tudok kifejni, mellé még szopizik kb 80-100mili/nap a babám, a többi tápszer. Napi teljes adagja kb 850 mili.

Ez tudom nem túl sok, így elgondolkodtam rajta, hogy vajon érdemes e ennyiért, de remélem igen, remélem ez is számít, mégha ilyen kevéske is.

2015. márc. 12. 12:37
 4/13 anonim ***** válasza:

A másfél-2 óránkénti fejés tényleg megszaporitja a tejet.Anyatejleadó voltam a 2. és most a 3. gyermekemmel is.Másodiknál másfél óránként vagy szoptattam vagy fejtem és napi 2 liter tejem volt.Most a harmadiknál nem tudok annyi időt fejésre szánni,igy csak 3 óránként szoptatok+fejek és most "csak" 1300 ml tejem van naponta,tehát ezt sűrű fejéssel még lehetne fokozni.

Üdv

2015. márc. 12. 13:33
 5/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Köszönöm a bíztatást:) de irígykedem, hogy ennyi tejed volt:) Azt tudom, hogy tejleadó már nem lesz belőlem, de ha csak egy kicsivel is tudnám növelni a mennyiséget, pl 50-50% lenne a tej-tápszer aránya én már attól is nagyon boldog lennék.

Azt még megkérdezhetem, hogy alkalmanként hány percig fejtél? Mindkét melledet fejted mindenalkalommal? Éjszaka is fejtél?

2015. márc. 12. 13:45
 6/13 anonim ***** válasza:
bár nem engem kérdeztél, de azért én is válaszolok. szoval éjszaka is fejtem, de akkor -csak 2,5-3 oránként. elektromos duplafejes mellszivom volt, igy 20-30 perc volt. (pár napig kézivel probálkoztam de 3 nap alatt kikészult a kezem, akkor 40 perc volt az egyik mellem, 40 a másik. (nagyon sok idot elvett) mindig mindkét mellemet lefejtem.
2015. márc. 12. 14:01
 7/13 anonim ***** válasza:

Igen,mindkét mellet.Hát 20 perceket szoktam fejni,addig amig érzem,hogy már jól kiürült.Késő este fejek utoljára( 23 óra),majd hajnalban 1x(4-5 óra).

Érzed,hogy beindul a tejleadó reflexed a fejéstől?Ha sodorgatod,dörzsölgeted a bimbóidat,az beinditja,lefejed amennyi jön mindkettőből váltogatva,utána megint sodorgatod a bimbóidat(ettől oxitocin termelődik,ami beinditja a leadást) és újra fejsz,ezt ismételed párszor.Ettől nekem nagyon sokat szaporodott.Jó nyilván nekem alapból valamiért könnyebben megy,de próbáld ki,hátha kicsit neked is szaporodik.

Sok sikert kivánok!

2015. márc. 12. 14:07
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem kevés a 150 ml, én babám napi 300 ml anyatejjel még hízott is, ezért nem kellett pótolnom. Igaz, már hozzátáplálás alatt volt, de olyan keveset evett mást, hidd el, ha kevesebb az anyatej, zsírosabb, tudom, mert őt 300 ml mellett nem kellett tápszerezni.
2015. márc. 12. 20:58
 9/13 anonim ***** válasza:
nem tudom olvasod-e még. nekem is nagyon kevés volt,szopik ilyen 10-30 ml között,hát a 30-nak már örültem. előtte fejtem,összefejtem neki napi két evésre valót, kétszer 80ml-t. tápszert meg 4x evett,100-at. 3hetes volt,mikor nem így csináltam tovább,minden pótlás előtt mellre tettem, 1 órát szoptattam,fél óra az egyik mellen fél óra a másikon, aztán megkapta a tápszert,én meg fejtem fél órát,függetlenül attól,hogy nem jött semmi már,akkor is lefejtem azt a fél órát. 6 hetes korára elég lett a tej,nem kellett neki tápszer. sokszor csináltam szopi napot is,amikor egész nap szoptattam váltott mellekkel amíg bírta, mikor már aludt és nem szívott semmit,akkor meg fejtem amíg aludt. amikortól aludt éjszaka,lefekvés előtt 2 órás fejést tartottam.minnél többször inditod meg a tejet,annál sikeresebb,az a lényege a dolognak,mert olyankor termeli és termeli. eleinte 8x szoptattam, +8x fejtem,mikor elkezdtük csökkenteni a tápszert,akár napi 12x is szoptattam,annyival kevesebb tápszer kellett. aztán beállt,ő napi 6x evett,én napi 8x fejtem. most fél éves múlt, 5-6x szopik. ha van időm fejek szopik után is,főleg most,hogy étvágytalanabb,jön az első fogacska,aztán nem akarom,hogy csökkenjen emiatt. az éjszakai fejést 5 óhnapos koráig csináltam,napi 3 óránként. igaz,hogy dupla fejes kórházival lejön 10perc alatt,de elmosogatok stb fél óra elmegy,így két és fél órát aludtam 2 között. onnantól 4 óránként fejtem,vagyis 10kor fejtem, 2kor,aztán 6kor szoptattam. de már annyira nem bírtam,egyszerűen alig álltam a lábamon,majd elejtettem a kimerültségtől el hagytam az éjszakait. 10kor fejem,6kor szopi. ő eszik 2decit,én fejek 70-150 között utána. amíg a 2és fél benne van reggelente nem tervezem,hogy fejjek újra éjjel,amint azalá megyek viszont újra fogok. egyébként megérte a sok éjjeli fejés, 40litert tettem el,ennek a nagy része az éjszakaikból lett. beteg is voltam,jó volt,hogy van mihez nyúlni,meg azzal eszi a gabonapépjét,csak úgy falja :-) gyakori nagyon gyakori mellűrítés a lényege a dolognak.
2015. márc. 17. 09:03
 10/13 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, nekem sokkal kevesebb tej jön ki fejéssel, mégsem adom fel. Neked hozzám képest rengeteg esélyem van szerintem. Én már naponta 40ml-nek is módfelett örülnék, mekem most már csak 20ml jön le nsponta. Olvasom az elektromos mellszívó csodás hatásait, na nekem ez sem segített. Béreltem egyet, gykorlatilag fele annyi tej se jött ki, mint eddig. Szóval csak rontott a helyzeten. Olyannyira, hogy az előzőleg használt kézi Aventes sem szí le semmit. A 20ml-t kézzel hozom össze, de valamit rosszul csinálhatok, mert fáj a mellem, ha fejek. Hiába néztem videon a Marmet kézi fejő módszert.
2015. márc. 23. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!