Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás tényleg ösztönösen jön?

Szoptatás tényleg ösztönösen jön?

Figyelt kérdés
Olvastam már itt olyat, hogy ahogy megszületett a baba és először odadták, ösztönösen cicire tette az anyuka. Meg olyat is hogy nem volt szabad szoptasson az anyuka valami betegség miatt, és nehéz volt megállni, mert ösztönösen jött volna. Ez tényleg így van? Nekem ez annyira furcsa... Persze, akarom majd szoptatni a babámat, mert tudom, hogy az a legjobb neki, de ódzkodom tőle azért, egyáltalán nem érzem úgy, hogy ez jönne majd nekem ösztönösen, főlem mások előtt, nekem nagyon kellemetlen lesz. Legalábbis most úgy gondolom, de örülnék nagyon, ha ez valahogy megváltozna.
2015. márc. 10. 12:43
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
az,hogy a melledre tedd igen.vagyis,hogy rá akard tenni. én is már ahogy hozták vissza tettem is. de amúgy...hát nekem semmi más. semmit nem tudtam a szoptatásról,azt se,hogy mit milyen testhelyzetbe mit figylejek stb. védőnőt váltottunk költözés miatt,úgy volt jön ki szoptatási tanácsadásra,de elmaradt. bánom,hogy nem néztem jobban utána,hogyis kell,de azt hittem a legegyszerűbb dolog a világon :-) hát azért nem az.
2015. márc. 10. 12:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Igen ösztönösen jön! Én gond nélkül szoptattam,ő pedig gond nélkül szopizott. :)

Sajnos csak 11 hétig tudtam,ezt nagyon sajnálom. Imádtam...

2015. márc. 10. 12:57
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nem az. Nekem rohadtul nehezen ment, kínlódtam minden egyes alkalommal. A pici nem gyarapodott én meg szenvedtem. 5 hónapig szopizott, aztán nem volt hajlandó tovább. Szar anyának éreztem magam, hogy még ez se megy pedig nagy cicikkel vagyok sajnos megáldva, bőgtem egy hétig. Meg is kaptam pár helyről, hogy no lám, nem számít a méret... Kapott mindig pótlást is, aztán amikor csak azt kapott már, akkor kezdtem élvezni az anyaságot. A kicsinél nem görcsöltem rá, amikor nála sem ment, gond nélkül váltottam tápszerre. Most van egy értelmes, okos 5 éves nagylányom meg egy 2,5 éves pici. Semmi hátrányuk nincs belőle, hogy tápszeres babák voltak. Most pedig jöhet a lepontozás, én nem szerettem szoptatni.
2015. márc. 10. 13:28
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Nekem mindkét gyermekemnél ösztönösen jött a vágy/igény, higy szoptassam Őket. Sőt! Talán az egész várandósság-szülés időszakában ez volt a legnagyobb vágyam. Nem érdekelt, hogyan szülök, csak egészségesek legyünk. Viszont az első magzatmázas szoptatásért ölre tudtam volna menni. Császárosak a gyerekeim, de a műtét után 20 perccel már szopiztak. A technika természetesen nem biztos, hogy ösztönösen jön. Én sokat olvastam a szoptatásról, a kórházban a csecsemősök szabályosan megtanítottak szoptatni, és az első gyermekemmel ennek ellenére is voltak problémáim az első időszakban szoptatás terén. De a vágy abszolút ösztönösen jött. A technika pedig tanulható, most a kislányomat már tök könnyen, mondhatni ösztönösen, de inkább rutinosan szoptatom, és megy, mint a karikacsapás.
2015. márc. 10. 14:01
 5/9 anonim ***** válasza:

én még terhesen amit csak lehetett mindent elolvastam a szoptatásról

és én nagyon fontosnak tartottam

elsőre ment is még szülőágyon

később az ápolók még mutattak pár trükköt

belőlem elsőre nem ösztönösen jött, hanem tudatosan szoptattam, alig vártam hogy hozzák, mert tudtam milyen fontos 2 órán belül mellre tenni, a baba meg elintézte a többit, profi volt, még hagytam is egy kicsit neki hogy keresse és ő maga találja meg a cicit(csak közelébe tettem a kis buksiját, de jó közelre)csak mert erről is olvastam, és jól esett erről is meggyőződni, hogy milyen életrevaló baba :)

2015. márc. 10. 14:10
 6/9 anonim ***** válasza:
42%
Ösztönös volt persze. A gyerek részéről biztosan, a magaméról fogalmam sincs, mivel tudtam, hogy a gyerek szoptatással jár. Csatlakozom az egyik hozzászólóhoz, most 8 hetes a baba, de utálok szoptatni. Számomra kellemetlen az egész procedúra, de nem apasztom el, mert tudom, hogy neki jó. Én meg kibírom még 4 hónapig.
2015. márc. 10. 16:25
 7/9 anonim ***** válasza:

nekem nem jött ösztönösen, fura volt, nem is sikerült, mert senki nem segített - amíg haza nem mentünk, a védőnő egyből megoldotta, onnan ment, mint a karikacsapás, de jó pár hétig én se szerettem, később már kimondottan tetszett, de szerintem nem baj az, ha nem jön ösztönösen se a tennivaló, se az érzelmek

én egyébként anyukám, férjem és már kisgyerekes barátnőm előtt szoptattam csak, a többiek előtt kellemetlennek éreztem (pl. apukám), de nagyon toleránsak az emberek egy szoptatós nővel, megértik, ha elvonulsz

2015. márc. 11. 16:49
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Én is inkább tudatos voltam, amikor császár után minél hamarabb mellre akartam tenni a babát. Nem tudtam, milyen lesz szoptatni, csak hogy ez a világ legtermészetesebb dolga kell legyen, ha már egyszer anya lettem. Olvastam, hogy van aki nem szereti, van aki undorodik tőle, nem tudtam nekem milyen érzés lesz, csak hogy én akarok szoptatni. Akkora melleim voltak terhesség előtt, mint 2 pattanás, egész tinédzserkorom megszomorítója (később beletörődtem), azt gondoltam, ekkora mellekkel lehet hogy nem is tudok majd szoptatni. A terhesség alatt aztán egész formásak lettek, szóval már ez jól indult. Aztán a babát mellre tettem nagyon ügyetlenkedve és ő olyan profi volt. Én szerelmes lettem ebbe az egész szoptatásba. Aztán mikor 2 nap múlva a tejem is megindult, az maga volt a csoda. Nem csak azért, mert akkora melleim lettek, amiről mindig is álmodtam, hanem mert a babámat tudtam táplálni. Maga volt a csoda 4 hónapon át, tulajdonképpen 4 hónap szerelmes összebújás a babával. Utána viszont olyan problémák jöttek, amik törvényszerűek, de senki nem készített fel. Megijesztettek, hogy biztos kevés már a tejem és a sokk miatt majdnem el is apadt. Végülis 11 hónapja még mindig szoptatok, de az öröm már elszállt belőle. Inkább mindennapos rettegés, hogy vajon meg tudom-e etetni őt. Már nem mindig sikerül, az állandó szorongás miatt ha van is tejem, nincs mindig tejleadó reflexem és hónapról hónapra apadok. Pedig azelőtt azt mondtam, 20 éves koráig fogom szoptatni, annyira imádtam. Ha valaki az elején elkezdi ezt a szorongást, már az elejétől kész gyötrelem lehet a szoptatás, elégedetlen babával, sok kudarccal, mert a mell a legkisebb szorongásra is reagál.

Mások előtt sosem akartam szoptatni. Nézegettem is paravánokat, végül túl drágának találtam, úgy döntöttem, majd mindenkit szépen kiküldök a szobából...Aztán a valóság egész más lett. A babám éjjel-nappal szopizott igény szerint, órákon át. Egyedül élünk a párommal, így ha látogató jött, nem tehettem meg, hogy 3 órára elvonulok szoptatni, mégiscsak azért jöttek, hogy lássanak minket. Akkor valahogy ezt elfogadtam, de utólag egyre dühösebb vagyok, főleg az apámra, hogy miért po...fátlankodott be a szoptatás alatt is a szobába? Később, amikor már gyorsabban ment a szoptatás, elvonultam szoptatni, kivéve ha olyan jött, aki előtt már azelőtt is órákat szoptattam, olyan mindegy már nekem alapon. Nyilvános helyen nem szoptatnék, még nők előtt se, de otthon nem tudtam volna elvonulni. De olyan volt, amikor apadni kezdett a tejem, hogy megmondtam az illetőnek, ne jöjjön most látogatóba.

2015. márc. 11. 20:47
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
8as: viszont nagyon jól csináltad :-) én is inkább órákig szoptattam,hogy elég legyen neki. ki mondta,hogy nem elég neki védőnő? ha hízott akkor elég,kár,hogy ennyire rágörcsöltél. jó,én is szoktam,pl.szerintem a foga fog jönni,tök étvágytalan ha lefejve adom még annyit se eszik vísítva fordul el. de ha rágörcsöl az meber,az tényleg csak ront a helyzeten. nem lehetett olyan kevés az,ha utána még 11 hónapig volt :-)
2015. márc. 12. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!