Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 5 hetes babának mennyit...

5 hetes babának mennyit "kell" ennie?

Figyelt kérdés

Nektek 5 hetesen mennyit evett? Egy par napja szerintem nem elég a tejem vagy keves ideig szopizik..elalszik rajta kb 15perc utàn és 2óra múlva farkad éhes..alih birom kihúzni 2,5óràt a két szopi között. Hiàba ébresugetem , piszkàlom, alszik cicin. Naponta 1*, lefekvés előtt adok neki tàpszert, akkot meg is eszik kb 100-110ml-t, aztan jol alszik. Nem sok ez??

Kb 4,5kg (pontosan nem tudom, hnap megyünk védőnőhöz) és kb 8*eszik egy nap. Nem szeretném ha elhizns csak azett mert tuletetem tapszerrel.

Szerintetek hogy etessem?

2015. febr. 24. 07:12
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsànat a hibàkért, de telefonról irok és nem figyeltem...
2015. febr. 24. 07:13
 2/4 anonim ***** válasza:

súlya (kg-ban) x min. 120ml (150ml normál) osztva a napi evések számával.

Nekem 5kg-os volt a fiam, amikor hazahoztuk, 3 óránként evett lefejt anyatejet és megette a 80-90ml-t evésenként, összesen 600-700ml-t naponta 8 evésre.

Baba (gyomor) és súly függő, de az anyatejes adagot így tudod kiszámolni.

2015. febr. 24. 08:12
 3/4 anonim ***** válasza:
tápszerből pedig a ráírt adagolás jó szokott lenni, az korra van megszabva, elég volt a nagy súlyú gyereknek is, normál súlyúnak tuti elég.
2015. febr. 24. 08:13
 4/4 anonim ***** válasza:
nekem meg 1 hetesen evett 90-100 :-) ebből látszik,nagyon más az étvágyuk akárcsak nekünk. van aki eszik egy kis salátát,más meg 3 tányér csülök pörköltöt :-) ők se ugyanannyit esznek. amúgy este meg pláne nem baj ha többet eszik ha már nem eszik úgy éjszaka,biztos csak betankol. a 2 2és fél óra teljesen normális szoptatott babánál,a táp lassabban ürül ki,laktatóbb ezért a tápszeres babák tovább bírják. anyatejesnél nyugodtan etetheted 2 óránként is,nem kell kihúzni.az alvásra csak azt tudod,hogy leveszed a melledről büfizni,akkor fog felkelni amíg a melled a szájában totál kóma :-) nálunk is így van, ha álmos akkor lehetetlen addig felkelteni,mondjuk félálomba azért eszik szerencsére valamennyit
2015. febr. 24. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!