Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig szoptattatok éjjel,...

Meddig szoptattatok éjjel, hogyan maradtak el az éjszakai szopik?

Figyelt kérdés
Még csak 7 hós, de úgy gondolom, már nem éhes legyen éjjel, az étkezései nagyrészt kivannak váltva. Ettől függetlenül éjfélkor behív lakmározni, talán szomjas lehet, amit én egyáltalán nem bánok, élvezem ameddig tart hogy éjjel összebújunk. De azért motoszkál bennem, hogy erről az éjféli ivásról hogyan tudom leszoktatni majd, leszokik e magátol, egyáltalán.meddig.van szüksége éjjeli szopira egy.babának.
2015. febr. 13. 00:18
 1/9 anonim ***** válasza:
A babám 2 hós koráig szoptattam éjszaka. 2 hós korától aztán elkezdte átaludni az éjszakákat. Valamelyik (gyerekorvos által írt) könyvben olvastam, hogy a babáknak 6 hós korukra kialakul az inzulin szabályozásuk és képesek az egész éjszakás alvásra evés nélkül, persze erre majd sokan azt fogják mondani hogy hülyeség mert ők még felnőttként is megéheznek éjszaka.
2015. febr. 13. 05:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is ugyanez volt 7-8 hónaposan, hogy nem éhes. Ő csak megszokásból kelt, mert este vacsizott, és szopizott is. Aztán nehéz döntést hoztunk és leszoktattuk 3 nap alatt. Azóta átalussza az éjszakát. Most 18 hónapos. Az csak egy dolog, hogy nem nagy cucc felkelni és szoptatni, de a pici sem alszik így renesen. Amióta átalussza az éjszakát, sokkal kipihentebb és kevesebb a hiszti, ami a fáradtságból adódik.
2015. febr. 13. 07:50
 3/9 anonim ***** válasza:
6 hónapos koráig aludt éjjel (3,5 hónapostól), aztán visszaszokott az éjszakai evészetre. 9 hónapos koráig csináltuk. Előbb 3x, aztán egyre kevesebbszer kelt. Utána elhagyta, magától.
2015. febr. 13. 08:17
 4/9 A kérdező kommentje:
2-es: hogyan szoktattátok le?
2015. febr. 13. 13:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát, most valószínűleg jó nagy lepontozást kapok, de éjjelre nem kapott cicit. Az első éjjel nehéz volt, mert kb fél órát sírt. A második éjjel 5-10 percet és a harmadik éjjel csak felírt, aztán vissza is aludt. Azóta esétől reggelig alszik.
2015. febr. 13. 13:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Próbáltuk, hogy vizet vagy teát adunk neki, de az nem kellett. Az első gyereknél a víz bevált, így könnyen elhagyta az éjjeli evést, de a másodiknál csak ez a drasztikus módszer jött be.
2015. febr. 13. 13:56
 7/9 A kérdező kommentje:
azert kerdeztem mert eddig 5-szor kelt ejjel es ugyanigy szoktattam le mint te. de ez az egy ebredes megmarad, nem akarja elhagyni :)
2015. febr. 13. 16:09
 8/9 anonim ***** válasza:
A vizet próbáltad?
2015. febr. 13. 19:43
 9/9 A kérdező kommentje:
nem fogadja el. gyumilevet meg nem akarok akkor arra szokik ra.
2015. febr. 13. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!