Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek apasszak? És hogyan?

Szerintetek apasszak? És hogyan?

Figyelt kérdés

Császárral szültem 1 hónapja. 2 nap után megindult szépen a tejem.Az elejétől bimbó védőt kell használnom, mert kicsi a bimbóm és a picim nem tudja a szájába venni. Sajnos senki nem mondta, hogy a szoptatás után ki kell fejnem a maradék tejet. Furán hangzik, de a védőnőm sem. 2 hét után hólyagos lett a bimbóm és úgy begyulladtak a melleim, hogy 39 fokos lázam lett. Algopirin és nagy nehezen kifejtük őket a párommal. Azóta fáj a szoptatás. Kenem garmastan krémmel, szép is a bimbóm, elmúltak a hólyagok és a sebek. De a mellem 1 órával etetés vagy fejés után, annyira megtelik, hogy olyan kemény, mint a kő. Főleg a jobb. Minden nap becsomósodik. És borzalmasan fáj. Folyamatosan melegen tartom, forró vizes palackkal, fejem és szoptatok. Mit lehetne tenni, hogy elmúljon, hogy apadjon belőle a tej. A védőnőm két napja nem veszi fel telefont. Hétfőn vittem a megbeszélt időben mérni a picit, de nem is volt bent. Szabin van, csak elfelejtette közölni.

Annyira fáj, hogy sírok, mikor fejem. A szoptatásról nem is beszélve, az még rosszabb. Már nagyon szeretném, hogy jó legyen mind a kettőnknek. Ez tart már két hete, van mikor jobb, de nem látom a végét. A fagyasztóm is tele van 180 ml- es Aventos pohárral.

2015. febr. 12. 10:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért termelődik sok, mert fejed, ez butaság, hogy fejni kell, csak akkor hasznos, ha szaporítani akarsz vagy tartalékba tárolni. Csak akkor fejj, ha kemény és csak annyit, hogy ne feszüljön. Szóval azért nem mondta senki, mert nem kell! Amíg nem áll be a kereslet-kínálat, addig néha a szervezet túltermeli, azért csomósodik, meg jön a mellgyulladás, főleg ha sebes lesz a bimbó. Nekem is volt az elején, de szépen beállt, kb 3-szor kellett fejnem emiatt, a babám kb 2 hónapos kora óta tökéletesen működik a kereslet-kínálat, már egy éves.
2015. febr. 12. 10:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Muszáj fejnem, mert akkor begyullad. :/ Ha nem fejem, olyan kemény, mint a kő. Ha csak kicsit fejem, fél óra múlva megint feszül. Tényleg!
2015. febr. 12. 10:12
 3/9 anonim ***** válasza:
csak annyit fejj le hogy ne fajjon a melled mert minel tobbet fejed annal tobb termelodik. En.is az apasztas mellett dontottem :( en.is csaszaros voltam mert a babam arctartasos volt. le voltak tapadva az izmai a nyakaban ezert sehogy sem tudott szopizni meg bimbovedovel se annyira hogy jo legyen. fejtem de sajnos egyedul nem ment es unokanoverem segitett mikor raert de hat o is csak ritkan ezert iszonyatos fajdalmaim voltak. nagyon csomosak voltak a melleim es mikor vegre tudott segiteni es maszirozta a csomokat hat orditani tudtam volna. ez ment hetekig es mivel sok tejem amugy sem volt (egy fejes = volt 1 etetessel) ezert apasztottam. bar meg mindig szornyen erzem msgam miatta de nem igazan volt mas valasztasom konkretan egesz nap fejhettem volna hogy 3 orankent tudjon enni a pici. mindig keveset fejtem hogy ne fajjon a mellem es hidegvizes ruhaval borogattam. de a te helyedben, ha tudsz fejni es van is tej, en.nem apasztanam el.
2015. febr. 12. 10:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem nem volt ilyen problémám, de talán ők tudnak segíteni! [link]
2015. febr. 12. 11:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Hívtad őket? Most elvileg, a másik védőnő megnéz holnap, ő nagyon aranyos és kedves.
2015. febr. 12. 11:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem hívtam őket, szerencsére eddig nem volt rá szükségem. Csak megjegyeztem ezt a lehetőséget, ha esetleg segítséget szeretnék.Ahogy olvastam a kérdésedet beugrott :-) Remélem tud segíteni a védőnő!
2015. febr. 12. 11:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha nem 3 orankent szoptatsz hanem igeny szterint probald ki a blokkban valo szoptatast. Ezt azt jelenti h.3 oraig csak az egyik melledet kinalod neki aztan valtasz. CsK annyit fejj a masikbol amennyit muszaj. ahhoz h.apadjon tele kell lennie h.tudja a tested nem kell tobbet termelnie. Ha lefejed ujbol termeli...ez a kereslet kinalat. Vigyazz nehogy begyulladjon. lehet nagyon hajlamos vagy ra. Kalmar Alexandra lll tanacsado tapasztalt ebben a temaban!
2015. febr. 12. 21:12
 8/9 A kérdező kommentje:

3 óránként szoptatok, de csak a jobból, mert az tele van, a balt pedig fejem, minden etetés után. Azért így, mert a jobb fáj mikor fejem, de az etetés egy idő után elviselhető, a bal pedig nem fáj.

Most kaptam egy elektromos mellszívót, egész jó. Megpróbálom, hogy csak annyit fejek, hogy ne legyen tele és remélem, így hamar beáll.

2015. febr. 13. 15:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Pont így vagyok én is, csak én nem császárral szültem. Első babámnál is ez volt, begyulladt, antibiotikum stb.

Szóval:

Akkor a védőnőm azt tanácsolta, hogy forró zuhany alatt masszírozzam, és kézzel nyugodtan fejjem ki egy részét a lefolyóba. Utána borogatás. Akkor ez egész jól bejött, azzal a változtatással, hogy zuhany után géppel fejtem.

Most azt javasolták a kórházba, hogy addig fejjem csak, amíg nem feszít, utána borogassam be. Most ezzel próbálkozom.

Másfél éve sajnos teljesen ki kellett fejnem, mert begyulladt folyamatosan. Utána borogattam. 2hós korára beállt :) után is fejtem mondjuk, de már csak a tejtesó miatt.

Most rosszabb a helyzet szerintem, mert ahogy Neked is, 1óra után szétrobban és egy tömb az egész... 1hetes a baba, úgyhogy jön megint a forró zuhany fejés, borogatás. Ja és igény szerint etetem és csak egyre több lesz. Nekem nem akar beállni ez a "kereslet-kínálat". Nőgyógyász szerint ez nem mindenkinél működik, van akinek csak egyre több lesz....

2015. febr. 13. 16:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!