3,5 hónapos babát ilyen gyakran szoptatni?
Figyelt kérdés
Kb 1,5-2 óránként szoptatom, mert ha felkel enni szeretne, addig nyűgös, amíg nem kap cicit, utána 1 óra múlva elfárad, menne aludni, de csak cici után alszik el, mostanában kb 1 órát alszik, mert náthás. Szóval kb 1,5 óránként eszik. Tuti nem kevés a tejem van bőven, inkább csak magát nyugtatja. De nem fog így elhízni, csak annyit eszik amennyire szüksége van?2015. febr. 9. 13:25
1/11 A kérdező kommentje:
Lehet hogy ő csak 70et eszik egyszerre? Más baba meg 140et 3 óránként. Alvás előtt tuti hogy keveset eszik, kb 5 perc..
2015. febr. 9. 13:28
2/11 anonim válasza:
Elhízni anyatejtől nem tud. Tápszerrel már óvatosabbnak kell lenni, az okozhat elhízást, ha túl sokat kap.
3/11 anonim válasza:
El lehet hízni az anyatejtől. Én ismerek olyat, ki 6 hónapos korra 12 kilósra hízlalta a babáját. Akár tetszik egyeseknek akár nem, brutálisan kövér volt a gyerek. A hasa is fájhat az állandó evéstől. Ráadásul egy 3,5 hónapos babának már más program/inger is kellene, mint a cici közelről bámulása.
4/11 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy nincs más programja? Ezt nem értem.
Te hány óránként szoptattad? Ha nyűgös volt inkább nem adtál neki? Mert nem telt le a 3 óra?
2015. febr. 9. 13:38
5/11 anonim válasza:
ha annyira teleeszi magát,ahogy megmozdítod már bukja is ki magát. lehet,hogy csak növekedési ugrás,vagy ahogy írtad nem eszik egyszerre annyit. amúgy nemsokára mész akkor státusz vizsgálatra,ott megmérik a súlyát. két hét múlva nem? addig etesd szerintem ahogy kéri.amúgy ilyenkor eszik is mindig mikor cicin van,vagy csak cummog rajta? de ha eszik is,az se baj,lehet,hogy szomjas,meg mondjuk a 2 óránként evés belefér szerintem,nem mindegyik baba eszik ugyanakkor ugyanannyit.
6/11 anonim válasza:
Ha egy 3,5 hónapos babának az a programja, hogy eszik, alszik, eszik, játszik, eszik, alszik... az TÖKÉLETES!
Amíg rendben fejlődik, elég pisis-kskis pelus van, ne aggódj se a gyakoriságon, se a mennyiségen.
(ezt csak zárójelben: örülj hogy kér. A fiammal totál kudarc volt az igény szerinti szopi, mert ő nem jelez ha éhes, se azt ha keveset kapott. Mai napig ilyen, pedig 1 éves elmúlt. Ha etetem eszik, de ha nem etetném, sose jutna eszébe szólni.)
7/11 anonim válasza:
Jaj ezen ne aggodj tok jol csinalod. Enyem is ossze vissza kertebha ehes volt ha csak ugy ha almos volt...bar meg a mai napig szoptatom (1,5 eves) es sokat keri de nekem nem gond. Ha massal van akar fel napokat siman elvan nelkule szoval tokeletesen rendben van igy.
8/11 anonim válasza:
Szia! Szoptasd nyugodtan! A baba igényei az elsődlegesek. Ha ő megnyugszik a cicin, miért ne? Inkább legyen kiábrándult, hogy az anyukája nem segít rajta!? Még kicsi és igényli a testközelséget! Az én babám is nagyon sokat volt cicin, még a mai napig is 4x-5x cicizik, pedig már hozzátáplálom, de igényli és nagyon nyugodt gyerek. És nem hízik el,nyilván ez alkati kérdés is, de az én kisfiam sincs elhízva egyáltalán. 6,5 hónapos 8 kg és 71 cm.
9/11 anonim válasza:
Utolsótól kérdezem, hogy mennyit volt sokat cicin a babád? 4-5 hósan kb. mennyit? Mi 5 hósak vagyunk és még nagyon-nagyon igényli a testközelséget, amint álmos lesz, már sikítva sír a ciciért.
10/11 anonim válasza:
Szia! Tényleg elég sokat cicizünk! Reggeli-anyatej, tízórai gyümi és ha kér akkor anyatej, de ez nem minden nap. Nem mindig bírja ki ebédig evés nélkül, meg álmos is ezért ebéd előtt még cicizik egy kicsit és el is alszik rajta. Ebéd főzelék+egy kis víz, de néha itt is kér tejet (nem régóta főzelékezünk) uzsonna anyatej és vacsora anyatej és itt el is alszik cicin. Heti kb. 4x átalussza az éjszakát, de van hogy felébred 1x-2x (most fogzik)és akkor szopik. Szóval szerintem még mi sűrűn szopizunk! :) De szerintem ez nem baj. És olyan kis nyugodt baba, mindenki dicséri és szerintem ez ennek is köszönhető,hogy sokat dajkálom. De nekem ez a normális. Amúgy szól a babám ha cicit akar mert szugerálja a melleimet és ordít neki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!