Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig szoptatnád a babád?

Mennyi ideig szoptatnád a babád?

Figyelt kérdés

Tegyük fel akármennyi ideig van megfelelő mennyiségű tejed. Tudsz simán fejni, mélyhűtőbe rakni, de szoptatni is akármeddig.

Meddig szeretnéd szoptatni, ha minden feltétel adott lenne?

2015. febr. 6. 10:27
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Nekem 6,5 hónapos a kisfiam és még szoptatom. Én úgy tervezem, hogy 1 éves korig mindenképp, aztán ha lesz még tejem akkor persze tovább is szeretném, de 2 éves kor a maximum.
2015. febr. 10. 20:08
 32/36 anonim ***** válasza:
0%
Nem szoptatnám. Tápszer. Épp eléggé sebes meg érzékeny a mellem bőrbetegség miatt.
2015. febr. 11. 20:10
 33/36 anonim ***** válasza:

Az én környezetemben pedig pont az ellenkezőjét tapasztalom, mint amit Te írsz Kérdező. Mindenki nagyon szoptatáspárti, a családomban, a barátaim, ismerőseim körében.Magyarországon.

Ugyanis mi Angliában élünk és itt úgy kezdig a kórházban, hogy mit szeretnél üvegből etetni, vagy szoptatni. És ha az utóbbit mondod, akkor félistenként kezelnek és iszonyú segítőkészek, hogy minél jobban menjen.

Otthon meg pont akkor néznek furán és szólnak meg, ha tápszert akarsz adni a babádnak.

A fiamat csak 4 hónapos koráig tudtam szoptatni (otthon) azt is nagy kín keservek árán. De minden irányból(doki, védőnő, némely családtagom)csak a nyomást éresztem, hogy car anya vagyok, mert még szoptatni sem tudok. Borzalmas volt. Aztán kiderült, nem bennem volt a hiba, hanem a fiam a születéskori oxigénhiány miatti izomfeszesség miatt nagyon hamar elfáradt szopi közben.

Most a kislányom 2,5 hónaops, cicifüggő, ügyesen szopik az első pillanattól. A védőnő boldog, hogy szoptatok és a családom is bíztat, hogy minél tovább szoptassak csak nyugodtan.

Egyébként Angliában a csecsemők 3 %-a anyatejjel táplált csa fél éves korukra. ez azért elkeserítő.

2015. febr. 11. 21:38
 34/36 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy hiába WHO, tőlünk nyugatabbra jó ha fél éves korig szoptatnak a nők. Mondjuk valószínűleg a azért mert sokkal hamarabb vissza kell menniük dolgozni és így alakult ki. Én nem mondom hogy ez jó, csak néha már egy kicsit túlzásnak tartom az itthoni szoptatás körüli cirkuszt. És sajnos általában azok a lesajnálóak és bunkók akik sokáig szoptatnak, szerintük aki nem teszi (akár mert nem tud, akár mert így döntött) az nem jó anya, nem kötődik hozzá a gyerek stb (tisztelet a kivételnek). Most is sikerült jól lepontozni a válaszom mert azt mertem írni hogy max.1 evés korig szoptatnék.
2015. febr. 11. 21:59
 35/36 anonim ***** válasza:
75%
Elsősorban amíg ő igényli. Legalább 3 éves koráig. Én is azzal szembesülök most, hogy a 11 hós babámat még igény szerint szoptatom, hogy kezdik ezt helyteleníteni. Pl. anyósom, aki a koraszülött 1,5 kg-os gyerekének cseppenként fejte ki az anyatejet 1 héten át lilára a melleit, és végül 8 hónapon át szoptatta, még ő is kioktat most, hogy elég lenne már reggel és este, mert eltömítem a gyereket, azért nem eszik mást. Meg a Niki is már csak reggel és este szoptat. Még apósom is azt tanácsolta a múltkor, hogy szoptassak csak reggel és este. És férjem húga, tápos kisfiával, hogy ezt nem úgy kéne már, hogy kiváltani étkezéseket? És akkor magyarázkodhatok, hogy nem, én nem elválasztok, én hozzátáplálok. És nem, nem tömítem el a gyereket, mert egész éjjel 20 ml anyetejet tudott szopni, ugyanis apad a tejem és nem a kiba...szott 20 ml miatt nem kell neki a reggeli, hanem mert a gyerekorvos is megmondta, valószínű vashiányos, a hosszan szoptatott babáknál előfordul a vasraktárak kiürülése, ha nem pótolják a hozzátáplálással kellő figyelemmel és ezért étvágytalan és örülök, hogy még az a napi 2,5 dl anyatej kell neki, amit nagy nehezen összeszopizunk és nem nem vagyok hajlandó ritkítani a szoptatások számát, mert attól nem gyűűűűűlik az a ki...ba...szott tej, hanem apad és én nem akarok apasztani. Én anyatejjel akarom fedezni a gyerekem tejapalú táplálékát ameddig csak lehet, mert én azt gondolom, ha egészségügyi szervek azt mondják, 2-3 éves korig a kisgyermek fejlődéséhez létszükséglet a napi fél liter tejalapú táplálék, akkor 2,5 dl anyatejjel nem tömítem el a nyomorultat és én lennék a legboldogabb, ha lenn fél liter. Adsz tejet a gyerekednek? Tehén tejét? Gondoltál már rá, miért teszed ezt? Mert fontos a tej? És akkor miért nem egy ember, a saját anyja teje a legjobb a gyereknek. Aki lecigányozza a sokáig szoptató nőket, de tehéntejet ad a gyerekének, az annyira szánalmasan buta ember a szememben, hogy nem is részletezem. Itt természetesen nem azokról beszélek, akiknek nem sikerült a szoptatás, pedig szerették volna.
2015. márc. 11. 01:51
 36/36 anonim ***** válasza:
2 év 8 hónapos koráig szoptattam és nem esett nehezemre, nem bántam meg. Az ovi miatt hagytuk abba, mert akkor igaz csak 1x szopizott már, de az a délutáni alvás előtt volt és azon aludt el. Ezen változtatni kellett.
2015. márc. 16. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!