Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig szoptatnád a babád?

Mennyi ideig szoptatnád a babád?

Figyelt kérdés

Tegyük fel akármennyi ideig van megfelelő mennyiségű tejed. Tudsz simán fejni, mélyhűtőbe rakni, de szoptatni is akármeddig.

Meddig szeretnéd szoptatni, ha minden feltétel adott lenne?

2015. febr. 6. 10:27
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
54%
Ameddig ő igényli. Nagyobbik lányom 20 hónaposan magától abbahagyta, a kicsi már 2 éves és még nagyon is igényli. Gondolom az érettségiére nem kell majd bemennem már megszoptatni, addig pedig majd kialakul.
2015. febr. 7. 16:52
 22/36 anonim ***** válasza:
Engem az érdekelne hogy akik írták hogy tovább szoptatnak 1 éves kor után, azok igény szerint teszik amikor a gyerek kéri vagy csak bizonyos időpontokban (pl. csak este)?
2015. febr. 9. 16:23
 23/36 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ!

Ahogy látom, a hosszú (1 éven túli) szoptatás hívei vannak többségben (10/5 ha jól számolom), nagyon érdekes, én egyáltalán nem így tapasztaltam a való életben.

Igazából csak azért tettem fel a kérdést, mert én a “hosszú szoptatás hívők” táborát erősítem és kb megköveztek már érte. A gyerekem másfél éves korában hagytam abba a szoptatás, csak és kizárólag külső nyomásra. De tényleg, a nőgyógyász, gyerekorvos, rokonok, barátok, fórumozók még a férjem is. Egyszerűen nem bírtam már védeni magam. Ami annyira furcsa volt, mikor megszületett a lányom és hatalmas szenvedés árán volt anyatejem, mindenki csak gratulált meg csak így tovább stb. És ugyanezek az emberek neveztek “gusztustalannak” meg “soha nem fogod tudni leszoktatni” meg még ezer hasonló kifejezés, akik az elején annyira dícsértek. Olyan kb 6 hós kor után kezdődött ez az egész. Még azért is megszóltak, hogy babának nevezem a gyerekem, pedig egy 1 éves már inkább kisgyerek (szóval kb sz*ranya voltam egy mondat alapján).

Egyébként maga a leszoktatással semmi probléma nem volt, 1-2 nap alatt megszokta az új rendszert, egy percet nem sírt a cici után.

A második babámat várom, a férjemmel közöltem vagy szoptatok vagy válunk. Mások előtt pedig titkolni fogom, ennyi. És senki véleménye nem érdekel többet. Terveim nincsenek meddig akarok szoptatni, de 1,5 éves korig minimum utána pedig ahogy érzem. Mivel ilyenkor már szinte mindent eszik, tutira nem vonok meg tőle semilyen tápanyagot, egyszerűen csak tovább erősítem az immunrendszerét és az anyai-baba kötődést.

Utolsó, egyébként a kérdésedre válaszolva, nálunk kialakult egy rendszer, hogy a végefelé már csak este kapott cicit. Ha beteg volt akkor minden borult, de örültem, hogy legalább ezt elfogadja. Egyébként pedig csak este, lefekvés előtt, ez lenyugtatta és utána szinte beájult az ágyba. Egyáltalán nem volt ebből probléma, minden egyes lépcsőnél, ahogy elvettem tőle fokozatosan a cicit, gond nélkül elfogadta pár nap alatt. Pedig egyébként egy elég “hisztis” baba volt, még a mai napig ébred éjszaka pl.

2015. febr. 9. 16:39
 24/36 anonim ***** válasza:
figyelj,a szoptatás egy annyira intim dolog anya és gyereke között,hogy senkinek semmi köze nincs hozzá meddig csinálod. ez csak a te döntésed,ha akarod 2hónapig,ha akarod 2évig. ne hagyd,hogy beleszóljanak, még a családod se,ezt ti érzitek úgyis. ha akarod hagyd abba, de ne rossz érzéssel tedd külső nyomásra. nálunk is úgy volt, az elején alig volt tej, mindenki kérdezgette na van tejed, van elég tejci? aztán ugyanaz (szintén családtag) 4hónapos korában már küldte a bébiételt,ugyhogy ennyit erről. ez a ti dolgotok, csináld ahogy szeretnéd :-)
2015. febr. 9. 18:03
 25/36 anonim ***** válasza:
ja 8-as voltam
2015. febr. 9. 18:03
 26/36 anonim ***** válasza:
26%
En mar valaszoltam...szoval masfel eves lesz es szo szerint igeny szerint szoptatom mert magatol keri van h.10 percenket van h.fel napig nem. Bar az inkabb akkor ha kulon vagyunk.
2015. febr. 9. 21:42
 27/36 anonim ***** válasza:
77%
Ha minden feltétel adott akkor addig ameddig csak tudom és a baba szeretné. Az ő egészsége a legfontosabb.
2015. febr. 10. 13:48
 28/36 anonim ***** válasza:
71%
Az első gyermekemet csak fél évig tudtam szoptatni, mert sajnos elkezdtük a tápszert (ez is külső nyomás volt-biztos éhes azért sír...), majd szépen elapadt a tejem. Most már felvértezve álltam hozzá és ameddig csak tudom,szoptatni fogom, persze azért van max. kb. 3 éves koráig. Legalábbis most így gondolom. A 4-5 évest már én is furcsállom, de senkinek semmi köze ahhoz sem, ez így van! Ez annyira intim dolog, hogy ebbe beleszólni nem lehet. Nem is kell reklámozni szerintem sem, ez a ti dolgotok!
2015. febr. 10. 15:21
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Adott egy kérdés:

"Mennyi ideig szoptatnád a babád?

Tegyük fel akármennyi ideig van megfelelő mennyiségű tejed. Tudsz simán fejni, mélyhűtőbe rakni, de szoptatni is akármeddig.

Meddig szeretnéd szoptatni, ha minden feltétel adott lenne?"

Miért nem hasznos az a válasz, ami elárulja, hogy a válaszadó meddig szeretné szoptatni a gyermekét, bármit is írjon oda?

Nem az volt a kérdés, hogy "szerinted meddig egészséges", vagy "szerinted is gusztustalan-e?"

Köszönöm, hogy legjobb szívvel válaszolok valamire, ahol a véleményemet kérdezik, a kérdésre válaszolok és nem mellébeszélek, nem kioktatok, csak odaírok egy adekvát választ, és akkor 0%. Gratulálok!

És egyébként nem tartom gusztustalannak a hosszú ideig szoptatást, csak szerintem fura, mindenki addig szoptat amíg tud és amíg jólesik neki, senkinek semmi köze hozzá. Ezzel együtt én max. 1 évig szeretném az én gyerekemet. Merthogy a kérdés erre vonatkozott...

2015. febr. 10. 15:34
 30/36 anonim ***** válasza:

itt like gombnak nézik,nem tudtad? :-)

8-as

2015. febr. 10. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!