Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig szoptatnád a babád?

Mennyi ideig szoptatnád a babád?

Figyelt kérdés

Tegyük fel akármennyi ideig van megfelelő mennyiségű tejed. Tudsz simán fejni, mélyhűtőbe rakni, de szoptatni is akármeddig.

Meddig szeretnéd szoptatni, ha minden feltétel adott lenne?

2015. febr. 6. 10:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
90%
Kisfiamat 1,5 éves koráig szoptattam, kislányomat is szerettem volna, de 10 hónapos korában közbejött egy betegség. 3. gyermekemet is 1,5 éves koráig tervezem szoptatni, még van 2 hónapja cicizni.
2015. febr. 6. 14:03
 12/36 anonim ***** válasza:
42%
Kb. 1 évig.
2015. febr. 6. 15:18
 13/36 anonim ***** válasza:
46%
A kislányomat 5 hónapos koráig tudtam szoptatni, most 1 éves és amilyen hisztit levágott múltkor a tápszeres üveg láttán este (fürdetés előtt megcsinálom és utána kapja meg), azt hiszem 1 éves kora előtt elkezdeném elválasztani. Nem örülnék neki ha lerángatná rólam a pólót csak mert cici kell neki.
2015. febr. 6. 15:43
 14/36 anonim ***** válasza:
75%
Ameddig a gyerek igényli. Nálunk az években mérhető.
2015. febr. 6. 18:56
 15/36 anonim ***** válasza:
53%
nem az, ez.
2015. febr. 6. 18:56
 16/36 anonim ***** válasza:
49%

gratulálok a lepontozonak,na ezért szoptatnak ma már egyre kevesebben! tudod vannak akik megküzdöttek minden csepp tejért,ezért nem vennék el a gyerektől. szerinted az baj,ha valaki tovább szoptat? régen is hol volt szokás ez mint ma,hogy ezért megszólni valakit. már ott tartunk lassan,hogy szégyen lesz szoptatni. itt aztán pláne nem kéne lepontozni,mert megtarthatod magadnak a véleményed,mit zavar már téged,hogy más meddig szoptat.az anyatej értékes,és nem hagyom elapadni amíg van,ha szerinted ez baj, te szégyelld magad!!!

8-as

2015. febr. 6. 20:23
 17/36 anonim ***** válasza:
20%

tudod 8as,szerintem azzal van a gond, hogy pohárból akarod adni. Mint mondod te is, SZOPTATÁS, vagyis mellből táplálás, nem pohárból.Ráadásul nem egy 2-3 évest.

Jogtalan a felháborodásod. Egy 2 évesnek semmi szüksége már az anyatejre.

Én is szoptatok és én is megküzdöttem a tejért, az első babámat pár hétig tudtam csak anyatejjel táplálni. Most a második babámat szoptatom és még nem gondoltam bele, hogy meddig, de egy biztos 2 éves koránál tovább biztosan nem.

Egyébként meg a lefagyasztott anyatej, felengedés után büdös. A babák nagytöbbsége meg sem issza.

Elképzelni sem tudom, hogy azt egy 2-3 éves vígan felhörpinti pohárból.

2015. febr. 6. 22:09
 18/36 anonim ***** válasza:
37%

En 18 hos fiamat szoptatom addig mig maga el nem valasztja magat. Es senkinek a velemenye nem fog erdekelni.

A WHO szerint 2 eves korig erdemes szoptatni vagy amig el nem valasztja magat. Ez a hivatalos ajanlas. Ez ellen lehet felhaborodni de igy van. Egyebkent kicsit ciki manapsag 1 eves kor utan szoptatni ez a magyar tobbseg velemenyem. De sztem mindenki addig szoptasson mig neki jol esik. En sem hurrogom le azt aki nem ugy csinalja ahogy en tartom jonak.

2015. febr. 6. 23:28
 19/36 anonim ***** válasza:
57%

persze nem kell az anyatej a 2évesnek,azért vannak 3 éves korig a tápszerek,és azért napi 5x a tv-ben,hogy az immunrendszer 3 éves korig fejlődik a legjobban. mond már el mitől jobb tápot adni pohárból,mint tejet? az a te dolgod,hogy pár hétig szoptattál,békélj meg ezzel, ne másokon vezesd le,hogy minek szoptatsz úgyse kell már

8-as

2015. febr. 7. 08:47
 20/36 anonim ***** válasza:
ja és semmi szaga nincsen nem kell ezer évig tárolni,és ki mondta, hogy nem frisset kapna?
2015. febr. 7. 08:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!