Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy jól menjen a...

Mit tegyek, hogy jól menjen a szoptatás? Egy hete szültem!

Figyelt kérdés
Babém kb. kétóránként szopik, de nem érzem, hogy keményedne a mellem vagy dőlne a tej. Szopi után próbáltam fejni, aventtel semmi, kézzel két csepp. Szülésznőm tanácsára szedtem két napig az Urtica Urens 9ch-t, de most nem tudom, hogyan tovább. Meddig lesz ez elég? Honnan tudom, hogy kiürült a mell?
2010. febr. 10. 11:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

a legfontosabb hogy ne görcsölj és bízz magadban ! pihenni kell, sok folyadék ( min. 3liter/nap ) és egyél rendszeresen. én is próbáltam fejni és alig jött pár cseppnél. aztán nem fejtem. van akinek az jön be hogy feji van aki nem fej és ugyanúgy van tej. ki kell tapasztalnod. ha a baba nem sír utána elvan vagy bealszik akkor biztos jóllakott. nekem egyébként kellett kb. 2 hét mire rendesen elkzdett termelődni a tejcsi. még mindíg van bár estére rápótolok. de a legfontosabb hogy ne stresszelj !

7 hós baba anyukája

2010. febr. 10. 11:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg az a legfontosabb, hogy megnyugodj, nem mindenkinek feszül a cicije a tejtől (nekem csak akkor feszült, amikor éjjel a gyerek 6 óra elteltével evett), és nem mindenki tud fejni sem. AZ elején én sem tudtam, aztán véletlenül észrevettem, hogy ha kb. 10 percig ment a fejő, akkor elkezdett folyni a tej. Azóta elhiszem, hogy szoptatás közben termelődik:) Az urtica urenst ne két napig szedd, hanem kúraszerűen 7-8 napig, első 3 nap 3x5 golyó, 4-6. nap 2x5, 7-8. nap 1x5. Ha nincs változás, egy hét pihi, aztán még egyszer ugyanez. Csak ha akkor se serkent, akkor lehet azt mondani, hogy nem vált be. Igyál sok folyadékot, pihenj, ha a babád is pihen. Figyeld a kicsit, ha van elég pisis pelus, jókedélyű, és nem nyűgösködik szokatlanul sokat ok nélkül, akkor elég a tejed.
2010. febr. 10. 11:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
És kihagytam, hogy ha gyarapszik mindemellett, akkor nincs ok az aggodalomra:) utolsó
2010. febr. 10. 11:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kisbabánk 5,5 hetes koráig nem vettük észre, hogy éhezik. Kis súllyal született, és hetente csak 13-18dekát hízott, de a védőnő azt mondta ez így rendben. Aztán a doki javasolta a cumis üveges pótlást, ami egy darabig csak anyatej volt, mára már estére 150 körüli tápszert adok. A kisbabóm szokatlanul sokat eszik, viszont az elektromos kórházi mellszívó jött be, megdupláztam az anyatej mennyiséget. A 7. héten volt egy szoptatási tanácsadó (IBCLC), de sajnos ő sem vette észre, hogy a gyerekem lusta szopizni. Ami könnyen jön, azt kiszívja, utána bealszik, így kb. 40-50g-ot szív napközben, hajnalban (amikor 6 órája nem evett, és nagyon kemény a mellem) többet. Az első 5,5 hetes időszakban nagyon-nagyon sokat sírt, állandóan éhes volt.
2010. febr. 10. 11:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A legfontosabb tényleg az hogy megnyugodjál. Gondolkodj pozitivan, nekem bejött. Amugy olvastam valahol és ki is probáltam (nekem bejött) : két napon keresztül minden szoptatás után 10 perccel fejtem ha jött valami ha nem, és a harmadik nap olyan kemény cicikkel ébredtem... azóta is igy van. Nekem ez bevállt, pedig a császár után nem igazán akart megindulni.most 8 hetesek vagyunk és vidáman szopizunk. Kitartást hozzá és nyugalmat.

2010. febr. 10. 12:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Az Urtica Urens 9 ch apasztja a tejet. Az 5 ch -tól lesz több a tejed.
2010. febr. 11. 10:04
 7/8 xStefix ***** válasza:
A kemény, feszülő mell nem azt jelenti, hogy elég a tej, hanem azt, hogy TÚL SOK! Túltermel, mert vagy még újszölött a baba, vagy túl sok inger éri a mellet (pl. gyakori fejésnél), vagy hirtelen csökken a szopik száma (pl. első éjjeli átalvásnál). Ne ebből következtessetek arra, hogy elég-e a tej, mert egy idő után (ideális esetben) mindig beáll az egyensúly és felpuhul a mell. De ha a baba folyamatosan igény szerint szopik, akkor mindig lesz elég tej. (Az adag nagyobb része szopi közben termelődik. Ami a mellben van a szopik között, az a megtermelt és raktározott "vésztartalék" - ha ez túl sok, akkor kezd keményedni a cici.)
2010. febr. 11. 16:45
 8/8 xStefix ***** válasza:

11:53-asnak: Nem próbáltad anno a két mellből szoptatást? Az én lányom is lusta néha szopizni (bár ő már sokkal nagyobb és így nem azért, mert gyenge), de a cserélgetés közben a tejleadó-reflexek kvázi előhívják egymást.

Később viszont már az üvegezés miatt nem akarhatott annyira keményen szopizni szerintem. Először anyetejes pótlás, mostmár tápszer.. ez már az "ördögi kör", nem? :(

2010. febr. 11. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!