Mitöl függ, hogy képes leszek-e szoptatni a kisbabám vagy sem? Honnan tudjam, hogy lesz-e tejem?
Figyelt kérdés
Sziasztok,
Azon gondolkodom, hogy vajon mitöl függ, hogy lesz-e tejem tudok-e szoptatni? Mellmèretfüggö? 75B-s melltartot hordok, ùgyhogy nem tartozok a nagy mellü nök közè, de nem is baj a hètköznapi èletbe mèg nem volt rà panasz :) csak nem tudom, hogy a szoptatàshoz elèg e ekkora mèret?! Egyèbkènt nem dohànyzok, eleget mozgok, normàlisan ètkezem, tùlsùlyos sem vagyok. Mit gondoltok? :)
Köszi ha vàlaszoltok!
2015. febr. 4. 09:16
11/12 anonim válasza:
mindenképp megéri, minden nap is :-) és attól,hogy bölcsis, még tudsz szoptatni mikor otthon vagytok. pl délután elhozod, másnap reggelig szoptathatsz attól. ha ezt választod, a medela calmát ajánlom, attól nem lustul el, szopik is mellette :-)
2-es
12/12 anonim válasza:
Kb. 75 A-s mérettel kezdtem, még szoptatom a 11 hónapos babámat, bár 4 hónapos kora óta elég sokat küzdünk. Császáros voltam, nem tudom, van-e köze a nehézségeimhez. Szépen indult az egész, iszonyat sok tejem volt 3 hónapig. Azt mondják, a kis mellű nők ugyanannyi tej termelésére képesek, mint a nagymellűek, DE hogy hányszor kell szoptatni egy nap, azt már igenis befolyásolja a mellméret. A kis tárolókapacitású mellből=kis mellből sokkal többször kell szoptatni, mint a nagyobból. Tehát ne hallgass azokra, akik majd kioktatnak, hogy a gyereknek ki kéne bírnia a 3 órát, meg miért szoptatod még 10 hónaposan is napi 10-szer. Figyelj a gyerekedre és szoptasd igénye szerint. Igény szerinti szoptatásnál nem apadhat el a tej. Az enyém mégis majdnem elapadt, mert nem jól csináltam az igény szerinti szopit. Ugyanis nem tudtam, hogy a baba egy idő után már nem jelzi vagy nem sírással jelzi, ha éhes, ezért nem vettem észre, hogy a kisbabám simán el tud felejtkezni az evésről, ha elszórakoztatom sétával, ezzel-azzal. Így nem ritkán 4-5 óra is eltelt 2 evés között. Na emiatt majdnem elapadt a tejem. Rájöttem aztán, hogy már rég nem igény szerint szoptatok sajnos. HA újrakezdeném, igény szerint szoptatnék, de elejétől fogva megkínálnám 2 óránként, mert a babám 3 hónapos kora óta nem jelzi ha éhes. Ha elaludna, hagynám aludni 3 órát, de utána ébreszteném, mert tapasztaltam, hogy főleg amikor már apadt a tejem (csak nem tudtam róla), hogy hatalmas mély alvásokba menekült nap közben, amit pl. anyósom úgy nyugtázott, hogy jól van lakva. Egyébként sok minden eldől a kórházban. Ha megitatják és kitágítják a gyomrát, már elcseszték az egészet, nem tehetsz róla. Normális helyen már nem itatják meg az újszülötteket, akkor se ha császár miatt késik a tejbelövellés. 2-3 napig a babának van annyi tartaléka, ami miatt kibírja azt az időszakot. Rooming in rendszerben van rá esélyed, hogy nem itatják meg, mivel szinte mindig veled lesz a baba és ha sír is, max a szobában lévőket zavarja. A csecsemősök idegeit tépve egész nap viszont biztos, hogy előbb-utóbb megitatnák és jönne az, hogy már el is rontották a baba szopitechnikáját, aki innen kezdve nem tud mit kezdeni a mellel. Csak legyen minden természetes, mint a kutyáknál, aki azonnal mellre teszi a kölykét. Császárnál még fontosabb, hogy a kórház bababarát legyen és ne itassák meg a lassú tejbelövellés miatt. És ha azt mondják a kórházban, hogy a baba ne szopizzon egész éjjel, mert aludnotok kell és mert egy egészséges csecsemő éjjel alszik, gondolj a kutyákra, akik mindig megszoptatják a kölyküket, ha éhes, és ha a baba 7 órán át szopizik hajnalig, akkor hagyd és dőlni fog a tejed, mint nekem. Igaz, másnap nem bírtam felébreszteni a próbaszopáshoz, kaptam is fejmosást, hogy miért szopiztunk egész éjszaka, de onnan kezdve dőlt belőlem a tej, a baba akkor éjjel megcsinálta magának, csak hagyni kellett. Igazából olyan egyszerű ez, de mindig elromlik, ha beavatkoznak. És arra is gondolni kell, hogy a baba egy idő után civilizált kis lény lesz, tehát már nem lehet mindent az ő igényeihez szabni, pl. ő egész nap babakocsizna meg játszana, stb...és 3 hónaposan már alig jut eszébe sírni a cicért, akkor is meg kell kínálni gyakran, nehogy úgy járj, mint én, aki nem vettem észre, hogy éhes, mert nem jelezte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!