3 hetes kisbabám 100gr-okat eszik egy evesre, jelenleg 120. Normális ez?
Ne konyvbol es honlapbol neveld a gyermekedet. Hallgass az osztoneidre - es jol teszed, hogy nem korlatozod, hogy mennyit eszik.
Akinek volt bor a kepen azt irni, hogy szoptatas kozben dobd ra a kolkot a merlegre es ha eleri a 40-60 grammnyi mennyiseget akkor hagyd abba a szoptatast es hagyd bogni - nos, nehany evre leultetnem, aki ilyen tanacsot ad.
(meg azt is, aki az ellenkezojet irja, hogy tomd a gyereket)
Adj neki enni, amikor ker, es ne adj tobbet, amikor mar nem ker tobbet. Egyetlen fontos szabaly van, a gyermek nem fogyhat, tehat annyit ellenorizz, hogy nem fogy-e. Van baba, aki gyorsabban fejlodik, van, amelyik lassabban - de amelyik mindig sir mert csak 60grammot szophatott, az nem lesz boldog baba.
Amit figyelj, az az, hogy te mit eszel, eleg taplalo-e es vitamin/rost dus. Plusz, mi okozhat hasfajast a babanal (nalunk pl. en nem ehettem brokkolit, mert hasfajas lett a vege a lanyomnal, de siman ehettem karfiolt, az nem bantotta :)
Szoptass addig, amig enni ker a babad, es annyi idos koraig, amig csak lehet!
Itt kezdődnek a gondok, amikor egy anyuka babamamás oldalról akarja nevelni, etetni a babáját, és nem a kicsi igényeit nézni. Méregetik, hasonlítgatják egymáshoz az anyukák, az enyém ennyit eszik, forog, mászik, kúszik, stb. Nem szabad, már most az elején felejtsd el ezeket. Minden baba más, különbözőek az igényeik, más ütemben fejlődnek.
Az én kislányom mindig nagyon keveset evett, az ajánlás felénél picit többet. De nem akart többet, hízott is mindig, de csak keveset. Ő ilyen.. Most már 6 éves, most sem nagyétkű.
Nem normális, tehát nem átlagos, de ilyen baba is van.
Ha nem is akarod szabályozni (minket leszórt egy helyettesítő doktornő a múltkor, hog yigenis nekem kell szabályozni, hogy mennyit egyen a gyerek, mit tágítom a gyomrát, 20 kilós gyereket nevelek egy éves korára stb.) akkor hagyd. Én is rábíztam az evés mennyiségét és inkább vékony, hosszú. Nagyi néha meg is jegyzi, hogy soványnak látja a gyereket, etessem rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!