Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit ehetek, ami nem rizs,...

Mit ehetek, ami nem rizs, krumpli és tészta?

Figyelt kérdés
Nem eszek ugye semmi olyat szoptatós anyaként, amit nem lehet. De állatira hiányzik a főzelék, a zöldség, a gyümi. Már herótom van a krumplitól rizstől és tésztától. És unom már a töménytelen mennyiségü tököt, cukkinit és gombát is. Tudom, ez ilyen, igyekszem is jót tenni a babámnak, de ha valakinek van valami jó ötlete, szivesen venném:))
2008. aug. 21. 11:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem mi baj van a többi zöldséggel..a barátnőm mindent eszik és teljesen jól vannak. Párolt , rántott , főtt zöldség stb..Köretre gondolsz? vagy mi az ami ne tészta , rizs krumpli??

Egyébként ugyanazokat eheted amik a bébiételekben is vannak.

Tejes dolgokat .

2008. aug. 21. 11:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a szárazbabon és lencsén kivül mindent ettem még a K betüsöket is /karfiol karaláb,kelbimbó/ és semmi baj nem volt.Nem kell ám komolyan venni amit a védőnő mond mert neked kell kitapasztalnod hogy valamitől fáj e a baba hasa ,nálunk semmitől se fájt úgyhogy nyugodtan egyél gyümölcsöt zöldséget nem kell megvonnod magadtól,csak egyszerre egyfélét és látod majd hogy jelent e gondot.Még valami igyál édesköményteát ez a tejen keresztül a babára is jótékony hatással van.
2008. aug. 21. 12:04
 3/11 A kérdező kommentje:

Húst lehet, eszek is. De az irodalom szerint paradicsomot, uborkát nem lehet, a paprikát nem bírj a gyomrom.

Főzeléket nem lehet, mert ugye hüvelyesből van, gyümit megint nem lehet, mert fúj-csak dinnyét eszem.

Nagyon hiányzik már valami könnyű, "nedves" étel, mint egy főzi, vagy zöldségsaláta, vagy egy jó gyümölcstál...

2008. aug. 21. 12:04
 4/11 A kérdező kommentje:

Ettem egy fél merőkanál levest, amiben volt karfiol, 2 napig fájt a baba hasa. Ettem egy gerezd barackot, héj nélkül, fájt a hasa. Ittam reggel tejet, fájt a hasa....

Ezek után nem merek semm olyat enni...

2008. aug. 21. 12:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Milyen ételeket szeretnél amúgy enni? Mert szerintem az ételek 90%-át nyugodtan lehet enni szoptatás alatt is. Nem kell ezt ennyire véresen komolyan venni. Ki kell tapasztalni, hogy melyik ételek okoznak gondot, melyek nem. Amúgy is több helyen olvastam már, hogy valójában gyakorlatilag alig van hatással az anya étrendje a hasfájásra. Pár kivételtől eltekintve.
2008. aug. 21. 12:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Biztos, hogy azoktól az ételektől fájt a hasa, amit ettél?? Én is szopiztatom az 5 hónapos lányom, mindenfélét ettek "K" betűseket is, és nem vettem észre, hogy ezek miatt fájt volna a pocija. Az előfordult, hogy nyögött, nyűgös volt, de csak azért mert nehezen kakil. Nem tudom, milyen idős a picid, de ha már 4 hónapot betöltötte itathatsz vele bébiitalt, (almalé, sütőtök).

Jó egészséget!

2008. aug. 21. 12:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A tökfőzelék pl miért nem jó?Krumlifőzelék is lehetne.
2008. aug. 21. 13:51
 8/11 anonim ***** válasza:
67%

A főzelékhüvelyesből van???

akkor mi a borsó, krumpli, sárgarépa, karalábé egyéb??? Egyébként meg dietetikusként azt mondom edd azt ami jól esik. különben meg keress rá a neten rengeteg anyag van a szoptatós anya étrendjéről. kismama magazintól a szaklapokig.

2008. aug. 21. 13:52
 9/11 A kérdező kommentje:

A borsó szerintem hüvelyben van, a karalábé K betűs, amit ugye nem lehet enni, a krumplit írtam, hogy unom, mert azt eszem 2 hónapja (ezt az egyet főzinek is) a répával igazad van, meg az előzőnek a tökfőzelékkel, de ezket nem szeretem.

És igyekszem kitapasztalni, de mint írtam, mindentől fáj a hasa.

De azért köszönöm szépen a válaszokat, majd lassan igyekszem azért próbálkozni.

Most 10 hetes a lányom.

2008. aug. 21. 18:02
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok a már 3 hós lányommal.Egy fél almától, a tejtől, a baracktól, minden gyümitől fáj a hasa. Én ettem paradicsomot is, az jó volt, de az allergiámnak nem tett jót. Én felvágottat eszek kenyérrel, a tönkölymüzlit tej nélkül rágcsálom, ebédre meg sűlt hús krumplival,tésztával vagy rizzsel. Mindent a babámért.Egyszer csak kinövi!?

Nagyon sok vizet iszok és mézes szörppel ízesítem.

2008. aug. 22. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!