Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek? Bővebben lent.

Mit tegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
1 hete szültem császárral,3 napra kidobtak bennünket a kórházból.Sajnos nem segített senki hogyan szoptassam a kicsit tejem sem volt,és mozogni is alig bírok.Itthon egyedül próbálkozok szoptatni de nem akar.Bent tápszerrel etették.Mit tegyek,nem akarom tápszerezni?
2014. dec. 26. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Én is császáros voltam, most 5 hetes a babám, igaz 2. baba már.Az első is császár volt. Így nekem könnyebben ment a mozgás, már másnap simán felkeltem, jöttem-mentem,de a szoptatással mi is megszenvedtünk. Úgyhogy átérzem a helyzeted.

Először is, nincs a környéketeken szoptatási tanácsadó? ÉS valaki aki elvinne hozzá benneteket? Vagy esetleg olyan aki házhoz is megy? Ennek azért járj utána.

Szoptass fekve. Oldaladra fordulva, vedd a babát melléd, őt is fektesd az oldalára, támaszd meg a hátát, fejét egy összetekert pokróccal. A cicit úgy add a szájába, hogy a bimbót először érintsd az orrához és húzd lefelé a szája felé. Ettől nagyra nyitja a száját. A lényeg hogy szinte az egész bimbóudvart bekapja. Akkor nem fog kisebesedni a mellbimbód.

Nem írtad, hogy most már beindult e a tejed. A lényeg, hogy sokat legyen cicin a baba. Ha adsz is tápszert, akkor is mindig cici után.

Nekem véres sebes volt mindkét mellem, mert a babámmal nem sikerült összehoznunk a helyes technikát, hiába tudtam elméletben. Én 2 napig nem is adtam neki oda, csak tápszert kapott, mert annyira fájt, hogy képtelen voltam szoptatni. Aztán begyulladt a mellem, a férjem masszírozta ki a csomókat, iszonyatos fájdalom volt. Aztán minden nap egyre kevesebbet kellett pótolni tápszerrel és most már csak anyatejes a kislányom. Rizikós volt, hogy esetleg cumizavaros lesz, de szerencsére nem lett.

És ha végképp nem megy, akkor se keseredj el! A babának boldog nyugodt anyuka kell, nem pedig egy olyan aki a szoptatáson idegeskedik. A babát pedig végképp ne hagyd éhezni. Bármit is eszik, a lényeg, hogy egészséges és boldog baba legyen!

2014. dec. 26. 18:00
 2/7 anonim ***** válasza:
58%
Pedig próbálkoznod kell. Ha úgy adódik, órákig mellen lesz az első napokban. Feküdj be az ágyba, vedd magad mellé a babát, ne törődj most semmivel, csak vele.
2014. dec. 26. 18:01
 3/7 anonim ***** válasza:
31%
Húúú 2-es, remek tanácsot adtál. Igazán hasznos tanácsot...
2014. dec. 26. 18:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi a bajod a válaszommal? 3 gyerek után csak tudom, miről beszélek:))
2014. dec. 26. 18:32
 5/7 anonim ***** válasza:

A hüvelykujjaddal és a mutató ujjaddal nyomd össze a mellbimbód és így tedd be a szájába.A lényeg,hogy ne csak a bimbó végét vegye be,mert úgy fáj is és nem is tud szopni.

Gondolj bele,hogy ő pontosan úgy tud szopni mint te a zacsis kakaót.

Ha az orra el van dugulva akkor sem tud szopni.

Illetve ha túl közel van a cicid az orrához.Ezt az ujjoddal el tudod tolni az orrától és így kap levegőt.

A lényeg,hogy ne félj és bízz magadban és a babádban is.

Ő is nagyon sokat tud segíteni,majd meglátod.

2014. dec. 26. 18:57
 6/7 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.Még annyival is segítheted,hogy kinyomsz egy kis tejet és úgy adod a szájába a cicit ahogy előbb írtam.

Ha segítség kell írhatsz privátot is akkor azt csak Te látod és én.

2014. dec. 26. 19:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Az ibclc.hu honlaprol hivj fel egy tanacsadot es hivd ki a lakasodra. Megeri. Ok igazi szakemberek. Turelmesek es segitokeszek. Kell egy szakember h.megnezze most hogyan szopiztok mi lehet a problema. Batran es minel hamarabb keress fel vkit!
2014. dec. 26. 23:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!