Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van az, hogy a 10 hetes...

Miért van az, hogy a 10 hetes kisfiam tegnap óta alig akar enni?

Figyelt kérdés
Eleinte napi három étkezés volt (olyan 6 hetes korától) 140ml-ket evett egyszerre. Így egy kicsit túletettük, azt mondta a védőnő, diéta! Meg is volt, és így átállt a napi 4 evésre, de egyszerre 100-110 ml-ket evett. Tegnap óta viszont alig akar enni. Egyszerre csak 70-80 ml-t. Pótolom neki a szopit mert nem elég. Ezt a 70-80-at tudja kiszopizni és utána nem kell neki a tápszer! Lehet, hogy megutálta a tápszert? Próbáltam neki odaadni a másik cicit ,de azt sem akarja szívni! Ja és ami még idegesít az az, hogy folyamatosan büfizi vissza amit eszik! Aggódjak, vagy csak az lehet, hogy megint túlette magát. Ja és szerintem az is bántja, hogy nem tud rendesen kakilni. Eddig mindennap volt 3-4 kaki, tegnap, meg azelőtt csak 2. Mit csinálok rosszul?
2010. febr. 2. 11:25
 1/4 xStefix ***** válasza:

Szerintem hagyd, hogy úgy egyen, ahogyan ő szeretné. Annyiszor és annyit, amennyit ő kér. A védőnőddel nagyon nem értek egyet, mert anyatejjel nem lehet túletetni egy babát (a tápszerrel már igen)! Bár az tény, hogy a napi 3 szopi nagyon kevés pár hónaposan. De erre nem a diéta vagy a tápszer a megoldás, hanem a gyakrabb szoptatás (ami a tejmennyiséged is növelni fogja).

Az ilyen átmeneti kevesebbet szopizásnak sok oka lehet, a fogzás megindulásától a betegségig bármi. Sőt, az is, amire te gyanakszol, hogy a a kevesebb kaki miatt jobban tele van az emésztőrendszere, kissé kellemetlenebb, és emiatt kevésbé éhes. Ilyet én is tapasztalok néha a mindjárt 2 éves lányomnál is.

2010. febr. 2. 18:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne haragudj meg kérlek, de én úgy látom, hogy elég sok minden elcsúszott itt. Ha a baba nem akarja megenni a tápszert, akkor jó eséllyel jól lakott. Kizártnak tartom, hogy négy evés elég lenne. És a méréseket is elég zavarónak tartom. Szerintem mindenképp hívj fel egy szoptatási tanácsadót. Ha kell segítség, vagy telcsiszám, írj privit. Javaslom, hogy most lépj, nehogy x év múlva tegyél szemrehányásokat magadnak. :)
2010. febr. 2. 21:36
 3/4 anonim ***** válasza:
A babad tudja,hogy mennyit-mikor kell ennie.Ugy jo!A tejed lehet,hogy jo zsiros,es taplalo(ugyanis azis valtozik,ahogy a babad).A kaka tema meg az,hogy a pici szervezete mindent felhasznal amit csak meg eszik.Nem megy karba semmi.Az en babam hetente 2szer kakalt,azt is segitseggel(a dr irt neki "hashajtot).Es azert büfizik,mert gyorsan eszik.Az enyem meg folyton felrenyelt.Ugyhogy ne aggodj,nem csinalsz rosszul semmit!!Csak neked is,mint a többi anyukanak,megkell ismerned a babad.
2010. febr. 3. 08:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Tápszert is eszik a kisfiam, így lehetséges, hogy túletettük. A napi négy evés nappalra vonatkozik plusz van még éjszaka kettő. De nem is azt kérdeztem, hogy kinek mi a véleménye az etetési módszeremről. A másodiknak: a babám nagyon szépen fejlődik, úgy is , hogy ennyiszer eszik, már majdnem 6 kg, úgyhogy szerintem nem adok neki keveset enni. első, utolsó, köszönöm a válaszokat!!
2010. febr. 3. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!