Kézi vagy elektromos mellszívót vegyek?
Szia!
Nekem eléggé durván belövellt a tejem mindkét alkalommal, szóval nagyon kellett a mellszívó. Egy kézi, Chicco-val szívtam, amíg kellett. Gépivel soha nem próbáltam, nekem az olyan furi:)
kézi volt, de mivel azzal kb. 1 ora volt lefejni a tejet és napi 6szor fejtem....igy 3 nap utána kikészült a kezem. gyogyszertárbol lehet bérelni ingyen elektromos mellszivot (ezeknek az érteke 150-250 ezer ft körül van), igy arra váltottam.
gondolom, aki tud szoptatni és csak néha kell fejni arra tökéletesen megfelel a kézi. de napi 6 orában tuti nem fogod birni ...
Én kézivel próbálkoztam 1 hónapig, de nagyon hamar beleuntam a fejegetésbe. Alig jött tej fél óra altt is, a babám közben üvöltött, a csuklóm meg majd leszakadt.
Az elektromosat meg magamra akasztottam és közben babáztam. GYakran észre sem vettem, hogy már jön is a tej.
Én Medela Swinget vettem, egyáltalán nem bántam meg. 8 hónapig aktívan használtam (napi 5 fejés), semmi baja nem volt. Pedig volt, hogy felszívta a tejet a gép, mert megtelt a tartály én meg nem vettem észre. Csak kiszárítottam és semmi baja nem lett. Egyedül a membrán szakadt ki, az egy picike gumi lapocska, de bármelyik bababoltban lehet kapni 600 Ft-ért.
Kiszámoltam, hogy a bérléssel sem jársz jobban, pláne ha még egy babát szeretnétek majd. Ha veszel egy gépet (a Medela olyan 40000 ft körül volt), két babánál, bőven megéri az árát. Utána meg ha el is tudod adni valami aprópénzért, az még jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!