Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan kezdjek neki az elválas...

Hogyan kezdjek neki az elválasztásnak?

Figyelt kérdés
Reggel,délben,este és még éjjel kb.3-szor szopizik.Cicin alszik el,délben és este is.Tejet/tápszert nem issza meg.De én már nem szeretném tovább szoptatni,ugyanakkor ez miatt lelkiismeret furdalásom is van,de már 16 hónapos.Már kellemetlen nekem.
2014. nov. 3. 11:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Először az ebéddel próbálkozz, ha jól belakott, tedd be a kiságyba aludni, mesélje neki, picit bábozz, alakítsatok ki új szokásokat, amiket azután rendszeresen csinálsz, hogy nyugodtan alhasson. Az éjszakai nehezebb lesz, próbáld szerintem csak megnyugtatni, ha felsír éjjel, ne vedd ki, csak ülj mellé, simogasd. Estére viszont valami jó laktatót adj neki, hogy jobban tudjon aludni, ne ébredjen éhségre. (Esetleg lefekvés előtt adhatsz neki egy adag tejpépet.) Egyszerre csak egy szoptatást hagyj ki, ha már zökkenőmentesen megy, jöhet a következő. A reggelinél bevonhatod a reggelikészítésbe, hátha az felvillanyozza és megfeledkezik a szopásról (mondhatod öltözés után, hogy menjetek gyorsan megfőzni a teát és megkenni a vajas kiflit ;)) Szerintem az estit érdemes utoljára hagyni, ott szintén ki kell alakítani egy új szokásrendet, ami majd segíti. Picúrom 2 éves, ő reggel és este szopik még, de a reggeliről már kezd lemondani egy jó kis virslifőzés kedvéért ;) Kitartás!
2014. nov. 3. 12:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Én először a nappali szopikat szüntettem meg,mindig mondtam ha szopizni akart,hogy nem jó,egy idő után már csak megnézte és fintorgott.Ekkor volt 21 hónapos.Az éjszakai cicizéseket meg egyik napról a másikra megszűntettem,igaz 1 hétig minden éjszaka ordított,ekkor majdnem 23 hónapos volt.

Mielőtt ezeket elkezdtem minden este kapott tejet,eleinte csak 1-2 kortyot ivott belőle,később már 2-3dl-t.

2014. nov. 3. 18:35
 3/3 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Az lemaradt,míg te magadban el nem döntöd hogy itt a vége,addig nem tudod elválasztani.Tapasztalat,mert én csak 1 éves korig szerettem volna szoptatni.

2014. nov. 3. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!