Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi tejet kellene hogy...

Mennyi tejet kellene hogy tudjak fejni egy mellből?

Figyelt kérdés

1 hónapos a babám és reggel mikor lefejem a cicieimet akkor csak pl ma reggel 60 ml tejet tudtam csak lefejni!!

a balból 20 ml a jobból meg 40 ml igy 60 szerintem nagyon kevés mennyinek kellene lennie éjjel meg lefejt tejet adok neki mivel nem szopizza ki rendesen, és ha meg mellre teszem akkor 30 percig rajta van és 1 óra mulva megint ördít ,nem hiszem el hogy nem elég neki 30 perc!

Vagy nem értem az egészet!!

2014. nov. 2. 12:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem kevés neki az a mennyiség. 100 körül kéne neki ennie. Szerintem beszélj a gyerekorvossal mert lehet pótlás kell. Fejj többször tedd cicire is többször. Nekem 1 hósan már annyi tejem volt hogy fagyasztóba ia tettem.
2014. nov. 2. 12:07
 2/15 anonim ***** válasza:
Most vissza gondolva jóval 100ml felett kéne ennie. Amúgy figyelj az étkezésedre legyen bőven szénhidrát beviteled +folyadék.hány kg? Az én fiam már 120-150mlt is megette 1 hósan.
2014. nov. 2. 12:14
 3/15 anonim ***** válasza:
48%

100 fölött kéne ennie, valóban ez kevés neki. Pótlás kéne. Próbáld meg hogy adsz neki egy kis tápszert pl ha összesen 80ml van a cicidben akkor nyugodtan keverj be neki 50ml tápszert.

Van egy képlet mennyit kéne enni, neten tuti megtalálod.

2014. nov. 2. 12:20
 4/15 anonim ***** válasza:

Na ácsi. hány kg a babád? mennyit hízik hetente? hasfajos e esetleg? hany ml-t eszik egy nap? egy vagy két mellből? amikor ejjel szopizik bufizteted e utana legalabb 10 percig? mennyi a lefekves elotti adag? evés után fejsz e?

az enyém 60 ml-t evett 1 honaposan, napi 5-6-szor es heti 250 grammot hizott vele. most 3 honapos de most se tudok 60-nal tobbet kifejni reggeli utan met a szervezetem alkalmazkodott hozza. nagyon nem mindegy milyen eros a tejed es a fenti kerdesek alapjan tudunk csak valaszolni.

2014. nov. 2. 13:52
 5/15 anonim ***** válasza:
ja és kérlek ne kezd még tápszerezni.
2014. nov. 2. 13:53
 6/15 A kérdező kommentje:
2731gr volt mikor hazajöttünk csüt voltunk méreckedni és 3490 gr volt de sajna pótlás is kell muszály adnom mivel mint irtam cici utá 1 órävak üvölt nekem a legrosszabb hogy nem tudom szoptatni nem kell lelkiismeret furdalást kelteni bennem mi az hogy ne kezdjem tápszerezni?? Az első gyerkőcöm is täpos volt és ugyan olyan gyerek mint a többi őt is az elejétől fogva tápoztam is mivel akkor aem volt elé tejem hiába fejtem .ihattam ehettem bármit semmitől nem volt több tejem.eröltetem de ha valami nem megy akkor nem megy.ja és tápból estére 80 ml adok akkor lehet ez is kevés? Ja és milyen érdekes mikor cicizik utána izgága .tekereg szenved nyöszörög. Mikor tápot kap már a vége fele bealszik és utána gyönyörüen alszik tovább vagy 3-4 órát! Köszönöm az eddigi válaszokat
2014. nov. 2. 16:15
 7/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat a hibákért de telóról írok
2014. nov. 2. 16:19
 8/15 anonim ***** válasza:
draga en csak segiteni akarok. en is tapszereztem muszajbol mig vissza nem jott a tejem. na tehat, amikor fejsz, az eves utan van? hasfajos a babad azert ebred etkezes utan egy oraval. az enyem ugyanilyen volt a tapszertol bekomalt es aludt az anyatejet nehezebben dolgozta fel. de ezt jo esetben kinovi par het alatt emiatt ne kezd tapszerezni hanem inkabb szaporitsd a tejed. szedsz tejszaporito vitamint? azzal csak ovatosan hasfajast okoz. minden szopi elott es utan 3-3 dl viz. tejtermekbol minel kevesebb szenhidratbol minel tobb. tapszer elott cici. reggel delben este fejes a 7-5-3-1 modszerrrl. ismered? az en babam 3650 grammal szuletett, egy honaposan 4 kg volt a kovetkezobe pedig egy honap alatz egy kgot hizott. egyaltalan nem biztos h keves neki a tejed, talan jo eros tejed van mint nekem. kb 480 gr korul egyen. ez 7 etkezesre 90 ml. ha ez nincs meg annyival potold. napkoznen jo kedvu? mert akkor eleg neki amit eszik es sanszos hogy hasfajos. ebben az esetben fel kell kelned es vigasztalnod a ciciddel akar orankent. es legalabb 2 büfi minden etkezesnel, azoknal is amikbe belealszik. 20-25 perc az egyik cicin es csak utana rakd a masikra. szivja ki rendesen mert ha csak elotejet iszik fajni fog a hasa. es igyatok citromfu teat. tejszaporito es nyugtato neked is neki is.
2014. nov. 2. 17:17
 9/15 anonim ***** válasza:
es bocs a tapszeres mondatert csak ki akaszt hogy ugy javasoljak fentebb a tapszert hogy ezeket az alapveto korulmenyeket meg sem kerdezik.
2014. nov. 2. 17:19
 10/15 anonim ***** válasza:
jaj. 7*70 ml nem pedig 90 ml. bocsi :))))))
2014. nov. 2. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!