Arra lennék kíváncsi,mikor kell elkezdeni használni a mellszívót,már az első naptól kezdve szülés után?Akkor gyorsabban megindul a tej vagy ilyenkor még nem szabad,nehogy ne maradjon a babának előtej??Ti hogy csináltátok?
A szobatársaim mellszívóztak a 3. naptól, nekem csak itthon, az 5. napon indult be a tejem, addig csak a babámat erőltettem mellre.
Én akkor kezdtem el használni, amikor nem tudta leszívni a tejem és begyulladt a mellem. Kínlódtunk két hétig a szoptatással, én két naponta lázasan, ő éhesen, aztán megúntam és az összeset fejtem 2-3 óránként és üvegből kapta meg. Mi így csináltuk, nem látta kárát, de minden problémánkat ez a mellszívó megoldotta. Ha nem lenne olyan ronda, kitenném a polcra hálából. Komolyan!
2014. okt. 9. 21:59
2/11 anonim válasza:
Kézzel sokkal jobb fejni, kar, hogy erre kb 20 ezer ftos mellszivo vásárlás után jöttem rá.
2014. okt. 9. 22:06
3/11 anonim válasza:
Én vittem és szükségem is volt rá. Én meg pont kézzel nem boldogulok. Én hajlamos vagyok a tej túltermelésre, első babánál szó szerint lila lett a mellem a túltelítődéstől és gyulladástól már a kórházban. Másodjára okosabb voltam, vittem mellszívót. 3. napon már a nem szoptatott mellemet leszívtam, aztán köv. szoptatásnál csere.
2014. okt. 9. 22:27
4/11 anonim válasza:
nem vittem, már az elötejet is fejtem, mert nem tudott szopizni. az elsö naptol kezdve fejem neki a tejet. a korház adott elektromos duplafejes szivot, utána pedig lehetett kölcsönözni a gyogyszertárbol, igy én egy fillért sem adtam ki érte. egyébként egy 300 ezres gépet lehet kikölcsönözni.
2014. okt. 9. 23:10
5/11 anonim válasza:
én is kértem a kórházban, de velem közölték, hogy hozassak be az apukával.
2014. okt. 9. 23:15
6/11 anonim válasza:
én nem vittem pedig kellett volna, ugy kellett könyörögnöm a csecsemösöknek h adjanak, mert a korhaz elveibe nem fer bele a mellszivo. aztan az 5. napon, amikor már 40 fokos lázam volt a gyulladt melleimtől, adtak egyet.
egyébként ha nekem lett volna, a 3. napon vettem volna elo, addigra mar kb rendes tejem volt. elotejet nem szivogatnek vele.
2014. okt. 10. 05:01
7/11 anonim válasza:
én nem vittem, úgy gondoltam majd a fiamat magamra kötöm és így megoldódik minden...hát nem így történt. a fiam istenért nem akart szopizni nekem meg a 2. nap szivárgott a tej és be is keményedett a mellem. akkor kicsit fejtem kézzel, hát nem volt valami kényelmes de jobb volt mint a semmi. azt nagy nehezen szóba álltak velem a csecsemősök, addig nem hitték el hogy nem tudok szoptatni, azt utolsó nap éjszakára kikaptam a fiam és védővel szoptattam. azt haza fele vettem egy olcsó mellszívót mert nem szopizott rendesen ami egyre rosszabb lett, és azzal a gagyival nem tudtam rendesen fejni így kb 5-6héttel később vettünk egy kézit, de akkor már késő volt rá két hétre elapadt a tejem :( hiába fejtem napi4-5-6x és küzdöttem a fiammal hogy szopizzon...tehát a lényeg vegyél-vigyél mellszívót. sose tudhatod hogy kell e és ahogy írják itt is nem mindenhol olyan segítőkészek hogy adnak kézzel meg nem biztos hogy menne, de ha szopizik a baba akkor vele végeztesd a munkát, a szobatársaim mind nagyon jól szoptattak, irigykedtem is :)
2014. okt. 10. 08:01
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. okt. 10. 09:30
9/11 anonim válasza:
Én betettem a kórházi csomagba. Amikor a lányom nem szopott, vagy nem volt velem, mert vizsgálatokra vitték, akkor fejtem. Eleinte nem sok sikerrel. Hétfőn délután szültem, és szerda estére már szép kis mennyiséget tudtam lefejni, amit beadtam a csecsemősöknek, hogy azzal etessék. (Nálunk éjszakára bevitték a babákat)
2014. okt. 10. 10:02
10/11 anonim válasza:
Este 6-kor született meg a babám, reggelre átázott a hálóingem a tejtől. Mellszívó nem kellett, sokat szoptattam, valahogy az elejétől nem volt gond a tej mennyiségével. Se kevés, se sok nem volt. Mázli :) Ha kellett volna, akkor van a kórházban, nem hinném, hogy tudtam volna a kézit ott sterilizálni meg mosogatni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!