Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3és fél hetes babám miért...

3és fél hetes babám miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés
Az elején nagyon szépen evett szinte magától beállt neki a 20 perces szopás és kb. 3 óránként ébredt! Kb. egy hete napközben 2, de van hogy másfél óránként éhes, éjjel 2,5 - 3. Emellett többször elkezdi szívni ügyesen, és vagy magától vagy büfi után rázza a fejét és olyan mint ha nem tudná újból jól bevenni a cicit.... Arra gondoltam hogy nem jön belőle már tej, de megnéztem és van benne!
2014. szept. 24. 14:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Fejlődési ugrás? Olyankor szoktak így viselkedni.
2014. szept. 24. 14:12
 2/15 anonim ***** válasza:

Méred, hogy mennyit eszik? Valószínűleg egy fejlődési ugrás áll a háttérben és többet enne, de még nem termelted meg a szükséges mennyiséget. Érdemes mérni, egy napig elég, hogy te is lásd, mennyi tejet tud kiszopizni.

Ha büfi után rázza fejét, és úgy tűnik, mint aki nem tudja bekapni a cicit, az lehet azt jelzi, hogy nem éhes.

2014. szept. 24. 14:13
 3/15 anonim ***** válasza:

A babák nem gépek, változó, hogy mikor esznek.

Na meg vannak ezek a növekedési ugrások, akkor is gyakrabban kérhetik a tejet.

Én anno sose időre szoptattam, hanem mikor úgy láttam, hogy szeretné.

Volt, hogy 3-4 óra is eltelt, de volt, hogy 20-30 perc után már mellre tettem.

2014. szept. 24. 14:13
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon bizonytalan vagyok, a gyerekorvos szerint ne hagyjam cicin max. 20 percig, és nem kell méregetni mert mi sem eszünk egyformán és azzal csak stresszelem magam.... Régen mindenkinek adtak kölcsön mérleget, most meg nem kell majd tanácsadáson... Tejem az van, azzal nem lehet baj!
2014. szept. 24. 14:18
 5/15 A kérdező kommentje:
Ja azt kifelejtettem, nem veszem el tőle (bár kb. 20perc után bealszik) megvárom amíg már nem szopik, vagy elalszik. Bár sajna akkor is van hogy büfi után még sír és erre is azt mondta a doki hogy nem biztos hogy még éhes, lehet már túlette magát...
2014. szept. 24. 14:21
 6/15 anonim ***** válasza:
egy mellen max 15-20 percig, mert ennyi idő alatt kiüríti. Ha gyarapodik, akkor elég neki amit eszik, mérjed minden nap fürdés előtt a tiszta súlyát. olyan nincs hogy nem jön belőle, mindig jön belőle, ha megnyomod - ahogy te is írtad - de ez nem jelenti azt, hogy ez ahhoz is elég hogy ő kényelmesen szopizzon belőle. lehet hogy neked még sikerül kinyomkodnod belőle, de lassabban termelődik vissza mint hogy ő szopizna és emiatt elundja a dolgot vagy hergeli magát rajta. ezért át kell tenni a másik mellre, hogy abból is egyen amíg el nem tolja hogy már nem éhes.
2014. szept. 24. 14:22
 7/15 anonim ***** válasza:

Ez a méregetés érdekes dolog. A kisfiammal a nejem kórházban volt tavasszal légúti betegség miatt, mindegy is. Pont fültanúja voltam, mikor látogatóban voltam egy 12 napos babánál. nem tudom miért voltak bent, de jött az ápolónő kérdezte:

ápolónő: evett a pici?

anyuka: evett

ápolónő: mennyit?

anyuka: azt nem tudom

ápolónő: hogyhogy nem? nem mérte?

anyuka: nem, de mindig a cicin van 20 percig, utána büfizik minden, meg tejem is van.

Megmérték, kiderült, hogy szinte semmit nem evett a baba. Az ápolónő úgy lebaxta az anyukát, mint a pengős malacot.

"Azt ugye tudja, hogy idáig éhezett a gyerek?" Azért is betegedett le, mert teljesen le volt gyengülve. Fejinfúzió meg minden. Rémes látvány volt. Azt hiszem 12 napos volt, mikor bekerült.

Mikor kijöttünk már szépen fejlődött a baba tápszerrel.

Nem tudom mi az igazság, csak ez jutott arról eszembe, hogy eszik rendesen.

Mi mindig mértük, bár mi nem vagyunk mérvadóak, mert a harmadik babánál is csak ~3 hónapig volt tejcsi aztán pikk-pakk elapadt. Azért büszke vagyok a nejemre, mert küzdött vele, hogy legyen, mint disznó a jégen. Persze én is egész nap a netet bújtam praktikák után, aztán be kellett látnunk, hogy ami nem megy azt kár erőltetni.

2014. szept. 24. 14:40
 8/15 A kérdező kommentje:
Már bánom hogy hallgattam a dokira, meg a védőnőre bár durva ,akkor kire hallgass....???? Nálunk nem egyszerű a mérleg dolog, holnapra tudtam szerezni! Amúgy azt is mondta a doki hogy nem hagyja abba az evést, lehet már azért sír mert túlette magát,ezért kell betartani a 20percet!
2014. szept. 24. 15:53
 9/15 anonim ***** válasza:

Javaslom ezt a zárt csoportot:

Szoptatási tanácsadás, Kérdezz-felelek

2014. szept. 24. 17:53
 10/15 anonim ***** válasza:
a 20 perc sem szent iras amugy az rn babam neha 10 perc alatt szopik 130at aztan meg 1 ora alatt 80at. mérni kell az a biztos barki barmit mond. persze ilyenkor mondjak a nagy okosok h nem kell merni ha nem eszik 20 perc alatt tobbet akkor nem is igenyli. na ezt az elvet betartva egy hetig melloztem a merleget. igeny szetint etettem, 15 perc 1. mell, 10 perc 2. mell, bufi, szevasz. egy het alatt semmit sem hizott. azota inkabb mérek, fejek.
2014. szept. 24. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!