7hetes babám 75-80mili tápszert eszik, cicizik is. Van elég tejem? Nem érzem a mellem feszesnek, kb 8 percig tart a szopás utánna sir. Megnyomom a mellem és nem jön belőle már tej. Elég lehet neki? mennyit kell ennie ekkora babának?
Szia!
Én is vegyesen táplálom a picim,mert nekem sem elég a tejem.Mi 3 hetesek vagyunk,és onnan tudom hogy nem elég,hogy amikor újra cicire teszem,vagy elengedi a bimbót,vagy csak tartja a szájában, de szíváskor nincs nyelés ,hallod,hogy nincs mit nyeljen,ilyenkor nálunk sírás van,nem tudok várni,és kell a tápszer.
Nekem ciciből ha 100-at szopizza,akkor is ki kell egészíteni kb. 30 ml tápszerrel.Egyszeri eset,ez,nekünk méregetni kell,ezért tudom követni jobban.Az viszont igaz,nem feltétlenül kell feszesnek lennie a mellnek,hogy tej legyen benne.Nekem homeopátiás bogyókat írtak fel, és sokat kell inni,enni,és nem stresszelni.De sajnos egyelőre mi sem tudjuk elhagyni a tépszert.Arra vigyázz,hogy mindig a cici legyen előbb,és jól szopizza ki az utolsó cseppig is.Esetleg ha van mérleged otthon,nézegesd csak a szopis mennyiséget,cici előtt után leméred,és meg tudod figyelni-mert nekem sem ugy van tejem ahogy a nagykönyvben meg van írva,hanem van hogy több van hogy kevesebb.De sajnos én stresszelős vagyok,ha te is akkor nálad is ez lehet a gond.Kitartás!
Szia
Az en kislanyom 11 hetes, most mar teljesen anyatejes. Mikor hazamentunk a korhazbol nekem sem volt eleg tejem, de en inkabb a szopizast kinoztam, napkozben sokszor majdnem nonstop mellen vol (borzalmasan kimerito), estere kapott csak potlast, mindig szigoruan szopizas utan, 30 es 60 gram kozott, allt.a 60 grambol mindig megmaradt 10-15gr. Harom het utan eszrevettem hogy bar o ordit es ugy tesz mintha nem lenne tobb tej a ciciben, ha en megnyomom meg mindig jon belole, ugyhogy abbahagytam a potlast, az elso het nagyon nehez volt, ket orat is eltartott mig eltudtam altatni, felvaltva tettem hol egyik hol masik mellemre, a tejleado reflex ugyanis tobbszor is beindul egy szopizas alatt. A 8 perc az nagyon keves, mindket mellen legalabb 15 percet kell hagyni hogy eleg inger erje, a mellnek nem kell feltetlenul feszesnek lenni, az enyem is csak az ejszakai szopizas elott feszul. A tapszeres dobozokon szokott lenni tablazat (a mienken volt ) hogy mikor mennyit kell enni egy babanak, de anyatejnel ez nem mervado, ha kevesebb a tej, allt. zsirosabb is. A mi masik problemank a cumizavar volt, erre akkor jottem ra mikor abbahagytuk a potlast, ha lehet kerj tanacsot egy szoptatos anyukatol vagy tanacsadotol, sokszor a helytelen mellrehelyezes az oka az elegtelen tejtermelodesnek.
Nem konnyu ,de megeri, en is kb ket hete hogy elmonhatom vegre kezdunk egyenesbe jonni, sokszor kivantam barcsak elapadna az egesz hogy ne kinlodjak tobbet, de most mar orulok hogy nem adtam fel, a kislanyom 3600 gr.al szuletett ,most 60 gr hijan 6 kg, egy egesz doboz tapszert nemis tudtunk elhasznalni, (szerencsere) .
Remelem tudtam segiteni, kitartast, jo babazast.
Már bocsi a kérdésért de mért nem méred a babádat szopi előtt és után???
Én pl ugy jártam,hogy az első héten nem mértem,mondván a baba tudja mennyi kell neki-azt hittem mivel beindult a tejem,hogy van elég.szopiuzott is kb 40-50percet bealudt mindig..aztán csak arra lettünk figyelmesek,hogy állandóan aludt és mindig riszatott a légzésfigyelő,mire megmértük már egy csomót fogyott!Azóta állandóan mérjük és most már látjuk mennyit eszik és ha kevés az adag akkor addig piszkálom még nem eszi meg-ugyan is általában bealszik a cicin nekem is...ha tényleg nem kell neki akkor hagyonm hagy aludjon ált.megeszi legközelebb,de ha napvégén kevesebbet eszik mint amennyit kellene,akkor másnap felköltögetem 3óránként szigorúan és nem hagyon bealudni-és így eszi meg a neki való adagot.nekem pl 4kilos a babám 600ml kell megennie.A kilot szorozd 150nel.ha 5kilos akkor 750ml kell egy nap-hogy ezt hogy osztódik el az mindegy de ennyi kell,hogy hízni tudjon..és ez így is van.próbáld mérni amíg be nem áll neki egy rendszer ha már magától kell és szopik rendesen akkor nem kell mérni.Te pedig fejjél,mert lehet nincs elég tej sem ezért megunja a szopit és bealszik ott haggya-nekem is ez volt az elején...aztán mindig fejtem szopi után ,nyomtam be a hipp natal teát,alkohol mentes sört,köménylevest és sok sok folyadékot!!Igy beállt nagy nehezen és most már van elég tejcsi.Remélem tudtam segíteni.1hós baba mamája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!